Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przypadek czy nagonka ?

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 271
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wątpię - co najwyżej rozumiesz dlaczego brzydzę się ludźmi wykorzystującymi seksualnie dzieci. Niezależnie od warunków w jakich fakt taki zaistniał

Ciekawie dyskutuje się z ludźmi, którzy lepiej ode mnie wiedzą co ja rozumiem, co ja myślę, co ja czuję, ... etc.

... jak tak lubi sex analny to powinien bez obaw iść do pierdla, tam by go chyba miał aż nadto ...

znając perfidie amerykanów - posadzą go z dwoma murzynami o skłonnościach gejowskich ...

na hemoroidy wtedy nie ponarzeka ...

Gość M@riusz_Radom
Ciekawie dyskutuje się z ludźmi, którzy lepiej ode mnie wiedzą co ja rozumiem, co ja myślę, co ja czuję, ... etc.

Na ten zarzut odpowiedziałem już w innym wątku - dotyczącym ankiety w sprawie Romusia. Nie zapominaj o tym, że w przypadku forum działa zasada "jak Cię czytają tak Cię widzą" A to co napisałeś w wątku o Romusiu "Tiaaaa... szczególnie taki gwałt, gdy chętna chodzi za gwałcicielem tygodniami, bez cnoty oczywiście, bo dawno ją straciła... namawiana przez rodzoną mamusię do rozłożenia nóżek... galerianki to pewnie też są gwałcone..." daje dość solidne podstawy do małej krytyki. Choćby za to że próbujesz usankcjonować gwałt, a jeśli nie gwałt to stosunek z nieletnią ...

w dniu 26 wrzesnia Karpiel-Bułecka i Zakopower deportowani z USA

w tym samym dniu -zatrzymanie Polańskiego

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Amerykanska-TV-zatrzymanie-Polanskiego-moze-miec-charakter-polityczny,wid,11536398,wiadomosc.html

przypadek ?

Ja bym tego nie łączyła. Oni lecieli w dwu grupach (inne loty) i jedną wpuscili bez problemu, a drugą, te z Karpielem_bułecką akurat - cofneli.

Przy okazji tej wiadomości w telewizorni (nie pamiętam która stacja) podawali kilka innych przypadków takiego niewpuszczenia - np. w sierpniu cofneli Skibę, jakos wczesniej bodajże Lombard.

To raczej losowe, choć troche świństwo, bo ludzie czekali na koncerty i... kicha :-(

Chyba predzej chodzi o odsetek "niewpuszczonych" chyba, jak zmniejszy się do ilus tam procent to powinni zlikwidowac wizy, jakos tak w każdym razie i prędzej z tym bym to łaczyła (w końcu dla szeregwego urzędnika lotniska Skiba czy Karpiel_bułecka to zwykły Kowalski).

... jak tak lubi sex analny to powinien bez obaw iść do pierdla, tam by go chyba miał aż nadto ...

znając perfidie amerykanów - posadzą go z dwoma murzynami o skłonnościach gejowskich ...

na hemoroidy wtedy nie ponarzeka ...

Tchorz ma za duzo kasy - wydmuszke mu zrobia przy innej okazji . :D

Jakby nie uciekl , byloby dawno po sprawie.

Wniosek : Michael Jackson mial jednak jajka.

.

Gdzie są zdjęcia z sesji Polańskiego? Czyżby wyglądała na nich "zbyt poważnie"?

http://wyborcza.pl/5,75402,7097082,Samantha_Gailey__dzis_Geimer____sesja_zdjeciowa.html

Rzeczywiście to dziecko wygląda jak zniszczona trzydziestka. Mógł sie chłopina pomylić :-?

Oby jego w więzieniu nie pomylili z akumulatorem....

Zadziwia mnie z jaką łatwością Polacy ferują wyroki na innych.

............................................................................................................

P.S. Retrofood, ty nie musisz bo już gadasz do rzeczy. :wink:

Gada, gada ............

A Polanski jest scigany za to, ze nie s t a w i l sie na wezwanie sadu a nie za to,

ze jest pe d o f i l e m bo wyrok jeszcze nie zapadl z powodu u c i e c z k i

Polanskiego .

Jak masz sie stwaic przed sadem to masz sie stawic jak kazdy obywatel - Polsanski nie jest wyjatkiem.

Wiesz dlaczego sie mow, ze amerykanski sysytem prawny jest nie-sprawny ?

Bo gdyby Polanski byl czarny albo meksyk i do tego biedny to by nie mogl uciec i grzac qtsa we Francji .

A ze byl bialy i b o g a t y to sobie smyrgnal do Paryza.

Kazdy by tak chcial. :D

Jackson mial o wiele lzejsze zarzuty - d o t y k a n i e - nie gwalt i nie dali mu uciec.

Takze teraz Polanski dorzuci sie jeszcze do dyskusji na temat jak sie traktuje

bogatych bialych a jak biednych i kolorowych.

Polanski - tchorzu ........skoncz jak najszybciej, wstydu oszczedz.

Życzę wam, drodzy najmądrzejsi Polacy, żebyście choć raz w życiu trafili do aresztu tymczasowego na Montelupich i czekali tam kilka lat jako "podejrzani" aż prokuratura zbierze przeciwko wam dowody. Będziecie mieli sporo czasu do myślenia.

I pomyśleć, że takie bzdury mówi Najlepszy doradca Finansowo - Prawny

Gdybyś tego sam zasmakował to miałbyś pewnie bardziej wyważone poglądy.

Drodzy zwolennicy czarno-białego świata,

W wątku http://forum.muratordom.pl/polanski,t170615.htm zadałem pytanie czy P. powinien być sądzony. Większość zakrzyczała SKAZAĆ, ale jest drobny problem - najpierw trzeba osądzić. Jakoś nikt się nie wypowiedział JAK osądzić sprawiedliwie człowieka po 30 latach. A najbardziej krzyczący legaliści, dla których wymiar sprawiedliwości jest nieomylny, powinni się tym zastanowić jako pierwsi.

Przecież to nie była to zbrodnia wojenna o której zebrano całe archiwum, tylko drobna (w skali wymiaru sprawiedliwości) sprawa, właściwie poszlakowa, za którą (podaję za New York Times'em) groził najwyżej rok więzienia. Okres nieprzedawnienia jest rażąco za wysoki w stosunku do przewidywanej kary i stąd cały absurd. Jak w tej chwili można wyjaśniać wątpliwe kwestie (a trzeba wam wiedzieć legaliści, że sąd MUSI mieć wątpliwości)? A chyba jesteście za sprawiedliwością, a nie za linczem - może się mylę?

Jak w tej chwili można uzupełnić materiał dowodowy? Najwyżej na korzyść P. Po pierwsze, w międzyczasie Samanta dostała od sprawcy odszkodowanie (poza sądem). Po drugie, wycofała zarzuty i z perspektywy dorosłej osoby powiedziała, żeby zostawić P. w spokoju. Obawiam się więc, że Wasze apetyty na sądową jatkę pozostaną niezaspokojone, ponieważ głównym zarzutem będzie ucieczka, a nie seks z nieletnią.

A dla tych, którzy pytają "a gdyby Twoja 13-letnia córka...itd" mam inne pytanie "a gdyby Twoja 13-letnia córka za Twoją namową...itd".

Trudniej odpowiedzieć, prawda?

Cos ci sie pomylilo ............ skazac to go moze l a w a przysieglych czyli 12

gniewnych ludzi ( w tym kobiet) .

Wiekszosc po prostu uwaza, ze Polanski powinien s t a na c przed sadem .

Bo u c i e k l przed ogloszeniem wyroku .

Podobno pani Holland wyrazila opinie, ze Romus odpokutowal.......... :D

W tym domu w Szwajcarii ? czy w paryskich apartamentach ? :D

Facet chyba uwaza, ze jak slawny i bogaty to wszystko mu bylo iwolno ......a tu ! ot ! siurpryza !

Polanski - tchorzu ........skoncz jak najszybciej, wstydu oszczedz.

może jakieś tabletki na uspokojenie :roll:

Obawiam sie, ze potrzebne sa Polanskiemu :D

Polanski - ech, ty szmaciarzu :D

Z d.py maly wiatraczek - zobaczysz jaka to przyjemnosc........ :D

Teraz jeszcze Polanski bedzie przykladem jak amerykanski system sprawiedliwosci

traktuje bialych i bogatych , ktorzy uciekaja i przez lata zazywaja paryskiego

powietrza a jak mniejszosci ktorych nie stac na adwokata ..........dobrze ,

Romus sie sprawiles ..... :D

najpierw trzeba osądzić. Jakoś nikt się nie wypowiedział JAK osądzić sprawiedliwie człowieka po 30 latach. A najbardziej krzyczący legaliści, dla których wymiar sprawiedliwości jest nieomylny, powinni się tym zastanowić jako pierwsi.

Przecież to nie była to zbrodnia wojenna o której zebrano całe archiwum, tylko drobna (w skali wymiaru sprawiedliwości) sprawa, właściwie poszlakowa, za którą (podaję za New York Times'em) groził najwyżej rok więzienia.

Ale to był jego wybór, że nie zaryzykował rozprawy i nie poszedł na ten rok więzienia (skoro tyle siedział areszcie to pewnie by mu policzyli karę za odbytą), tylko wolał nawiać i ryzykować proces po takim czasie. Jestem za sprawiedliwym procesem bez nacisków politycznych z żadnej strony, w tym również polskiej. Jednak, żeby ten proces się odbył trzeba niestety tego konkretnego delikwenta aresztować i deportować, bo inaczej to wiadomo czym to grozi. Cóż, sam sobie na to zapracował. Jest to wyłącznie efekt jego decyzji, podjętych kiedyś tam. Jest człowiekiem dorosłym i powinien ponosić konsekwencje swojego postępowania, jakiekolwiek one by nie były.

Ale to był jego wybór, że nie zaryzykował rozprawy i nie poszedł na ten rok więzienia (skoro tyle siedział areszcie to pewnie by mu policzyli karę za odbytą), tylko wolał nawiać i ryzykować proces po takim czasie.

To nie takie proste. sędzia prowadzący sprawę go oszukał. Śledź sprawę a dowiesz się szczegółów.

Jak masz sie stwaic przed sadem to masz sie stawic jak kazdy obywatel - Polsanski nie jest wyjatkiem.

Polanski - ech, ty szmaciarzu

Z d.py maly wiatraczek - zobaczysz jaka to przyjemnosc........

Piana z pyska ci klawiaturę zasłania i nie jesteś w stanie nawet prawidłowo nazwiska napisać.

PS. Miernoty zawsze używają przymiotników a nie argumentów.

Ale to był jego wybór, że nie zaryzykował rozprawy i nie poszedł na ten rok więzienia (skoro tyle siedział areszcie to pewnie by mu policzyli karę za odbytą), tylko wolał nawiać i ryzykować proces po takim czasie. Jestem za sprawiedliwym procesem bez nacisków politycznych z żadnej strony, w tym również polskiej. Jednak, żeby ten proces się odbył trzeba niestety tego konkretnego delikwenta aresztować i deportować, bo inaczej to wiadomo czym to grozi. Cóż, sam sobie na to zapracował. Jest to wyłącznie efekt jego decyzji, podjętych kiedyś tam. Jest człowiekiem dorosłym i powinien ponosić konsekwencje swojego postępowania, jakiekolwiek one by nie były.

Właśnie, to był jego wybór. Widocznie miał powody aby nie ryzykować procesu przed amerykańskim sądem. Może nie wierzył w jego uczciwość. Teraz Polański ma prawo bronić się przed ekstradycją do USA. Takie jego prawo. W końcu jest obywatelem polskim i francuskim, więc może domagać się procesu w kraju, którego jest obywatelem. A co do ponoszenia konsekwencji, to on je właśnie cały czas ponosi. Chyba nietrudno to zauważyć...

A tak na marginesie: Osobiście nie wierzę w uczciwy proces Polańskiego w USA.

Jednocześnie Amerykanie swoich obywateli nie pozwalają sądzić w kraju popełnienia przestępstwa. Pamiętacie może tego wesołka, pilota, który parę lat temu w Alpach, bawiąc się lataniem pod liną kolejki linowej, zrzucił linę kolejki zabijając wiele osób? Włosi chcieli go sądzić u siebie, Amerykanie się nie zgodzili i zabrali delikwenta do USA, a tam ukręcili łeb sprawie. Taka jest amerykańska sprawiedliwość.

No i czysta biologia. Trzynastoletnia dziewczynka choćby nie wiem jaka rosła była, to wybaczcie, ale różni się od osiemnastolatki. Dlatego dla mnie tłumaczenie, że ktos myślał, ze 13latka jest dorosła, jest godne pozałowania.

Hmm... Godne pożałowania, powiadasz? Przykład sprzed 2 tygodni:

Mój mąż, zaaferowany, wraca do domu i mówi do mnie: -Wiesz, widziałem Marka z jakąś dziewczyną! Tylko nic nie mów Basi! (żona Marka). Ja mu na to: -Chyba żartujesz, to na pewno była córka Marka. On mi na to: -A ile lat ma ta córka? Ja mu odpowiadam, że czternaście. On mi na to, że to na pewno była dziewczyna przynajmniej dwudziestoletnia. Jak się później okazało, to oczywiście była czternastoletnia córka naszego znajomego.

Można się więc pomylić, bo umalowana i odpowiednio ubrana 13-14 letnia dziewczyna naprawdę może wyglądać na znacznie starszą.