Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przypadek czy nagonka ?

Gość

Recommended Posts

Jednocześnie Amerykanie swoich obywateli nie pozwalają sądzić w kraju popełnienia przestępstwa. Pamiętacie może tego wesołka, pilota, który parę lat temu w Alpach, bawiąc się lataniem pod liną kolejki linowej, zrzucił linę kolejki zabijając wiele osób? Włosi chcieli go sądzić u siebie, Amerykanie się nie zgodzili i zabrali delikwenta do USA, a tam ukręcili łeb sprawie. Taka jest amerykańska sprawiedliwość.

Mało kto zwrócił uwagę, że cała "tarcza" rozbiła się o to, że Amerykanie za żadne skarby nie godzili się na to, aby Polska miała jurysdykcję nad karnymi czynami amerykańskich zołnierzy. Znaczy na terenie Polski mieli być absolutnie bezkarni.

Ale to taki mały pikuś, w końcu to PRZYJACIELE, prawda?

• Odpowiedzi 271
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale to był jego wybór, że nie zaryzykował rozprawy i nie poszedł na ten rok więzienia (skoro tyle siedział areszcie to pewnie by mu policzyli karę za odbytą), tylko wolał nawiać i ryzykować proces po takim czasie. Jestem za sprawiedliwym procesem bez nacisków politycznych z żadnej strony, w tym również polskiej. Jednak, żeby ten proces się odbył trzeba niestety tego konkretnego delikwenta aresztować i deportować, bo inaczej to wiadomo czym to grozi. Cóż, sam sobie na to zapracował. Jest to wyłącznie efekt jego decyzji, podjętych kiedyś tam. Jest człowiekiem dorosłym i powinien ponosić konsekwencje swojego postępowania, jakiekolwiek one by nie były.

Właśnie, to był jego wybór. Widocznie miał powody aby nie ryzykować procesu przed amerykańskim sądem. Może nie wierzył w jego uczciwość. Teraz Polański ma prawo bronić się przed ekstradycją do USA. Takie jego prawo. W końcu jest obywatelem polskim i francuskim, więc może domagać się procesu w kraju, którego jest obywatelem. A co do ponoszenia konsekwencji, to on je właśnie cały czas ponosi. Chyba nietrudno to zauważyć...

A tak na marginesie: Osobiście nie wierzę w uczciwy proces Polańskiego w USA.

Jednocześnie Amerykanie swoich obywateli nie pozwalają sądzić w kraju popełnienia przestępstwa. Pamiętacie może tego wesołka, pilota, który parę lat temu w Alpach, bawiąc się lataniem pod liną kolejki linowej, zrzucił linę kolejki zabijając wiele osób? Włosi chcieli go sądzić u siebie, Amerykanie się nie zgodzili i zabrali delikwenta do USA, a tam ukręcili łeb sprawie. Taka jest amerykańska sprawiedliwość.

Polanskie nie siedzial w zadnym areszcie tylko w szpitalu psychiatrycznym - po

czym dostal nieformalny cynk, ze go moga zapuszkowac i u c i e k l - nie

siedzial nawet jednego dnia w areszcie.

Mimo, ze slawny i bogaty to s t a n ie przed sadem jak kazdy przecietny obywatel.

Wyrok wyda l a w a przysieglych .

Pieniadze i slawa w USA niekoniecznie z a w s z e tak jak w Polsce pozwalaja na lamanie prawa - niech proces Polanskiego bedzie przykladem, ze bogaci i slawni n ie stoja p o na d prawem i ze prawo stosuje sie tylkow obec biednych i slabych .

Masz stanac p r z e d sadem to masz stanac - a nie wdychac paryskie powietrze. :D

Ale to był jego wybór, że nie zaryzykował rozprawy i nie poszedł na ten rok więzienia (skoro tyle siedział areszcie to pewnie by mu policzyli karę za odbytą), tylko wolał nawiać i ryzykować proces po takim czasie.

To nie takie proste. sędzia prowadzący sprawę go oszukał. Śledź sprawę a dowiesz się szczegółów.

Jak masz sie stwaic przed sadem to masz sie stawic jak kazdy obywatel - Polsanski nie jest wyjatkiem.

Polanski - ech, ty szmaciarzu

Z d.py maly wiatraczek - zobaczysz jaka to przyjemnosc........

Piana z pyska ci klawiaturę zasłania i nie jesteś w stanie nawet prawidłowo nazwiska napisać.

PS. Miernoty zawsze używają przymiotników a nie argumentów.

Who cares ? :D

Co, jakas kobietka w przeszlosci cie napadla i musisz teraz wysokie alimenty placic ? :D czy lubisz te kolcki z 13 latkami ? :D

...Who cares ? :D

Co, jakas kobietka w przeszlosci cie napadla i musisz teraz wysokie alimenty placic ? :D czy lubisz te kolcki z 13 latkami ? :D

Lumpie Jakos tak podejrzanie sie nakrecasz. i te nachalne, perwersja podszyte pytania do retro? Co z twoja przeszloscia? Wsjo ok?? :)

To tylko urywek z akcji Polanskiego, doroslego chlopa wobec 13 letniego

dzieciaka - przeciez to czysta przyjemnosc, nie ? :D

Czym się tak podniecasz?

Przecież wiek, od którego seks jest legalny, jest sprawą umowną, określaną przez prawo. I w różnych krajach jest różnie.

Są kraje, w których seks z 13-latką jest legalny i są kraje, w których osoba musi mieć nawet 21 lat.

Właśnie, to był jego wybór. Widocznie miał powody aby nie ryzykować procesu przed amerykańskim sądem. Może nie wierzył w jego uczciwość. Teraz Polański ma prawo bronić się przed ekstradycją do USA. Takie jego prawo. W końcu jest obywatelem polskim i francuskim .........................

To bardzo sluszna uwaga ...... 8) ....dlatego chcialabym uslyszec jakiegos

polityka frnacuskiego sprzeciwiajacego sie wyeksportowaniu Polanskiego ze

Szwajcarii , ktora ma podpisana umowe z USA o ekstradycji ............

Jeszcze raz napisze, ze w USA Polanski nie przesiedzial nawet dnia w areszcie

tylko w szpitalu psychiatrycznym a pozniej pozwolono mu uciec....

Raczej nie bylo by to mozliwe w przypadku obywatela klasy sredniej z

ograniczona ilosci gotowki na koncie......i dostepu do adwokata i paszportu .

Sprawiedliwosc - jak piszesz - kwestia u m o w n a - gdybym to j a miala

smaczek na nieletnich chlopcow w babelkach , to nie byloby

psychiatryka i biletu do Paryzewa tylko kajdanki i puszka .

.

...Who cares ? :D

Lumpie Jakos tak podejrzanie sie nakrecasz. i te nachalne, perwersja podszyte pytania do retro? Co z twoja przeszloscia? Wsjo ok?? :)

Bo jestem taka perwersyjna ....... lubie jak slusznej postury facet lezy mi

pod stopami a ja - calkiem nago tylko w blyszczacych butach z cholewami -

ciach ! pejczem i te sprawy ........ :D ....wytrysk pod sam sufit - arrrrrrrrrr.

Jak sama widzisz , srodowisko filmowe nie jest mi obce. :D

:D

Masz stanac p r z e d sadem to masz stanac - a nie wdychac paryskie powietrze. :D

A wdychanie paryskiego powietrza przez 30 lat, to nie jest już wystarczająca kara? :)

Teoretycznie tak, ale cos mi sie wydaje , ze na weekendy wyjezdzal do

domku skromnego, letniskowego lecz urzadzonego ze smakiem - p o d

Paryzem .

Zapragnal tez powdychac czystszym powietrzem we Szwajcarii . :D

Facet mial ciezkie przejscia - gwalt, psychiatryk , jakies ucieczki i to tamto , - nalezalo mu sie jakies sanatorium .

Zapomnail widocznie , ze jego nazwisko jest w kazdym komputerze

granicznym w kraju z ktorym USA maja podpisana umowe o ekstradycji . :D

Oooooops . :D

.

I'm so sorry . :D

Chyba ci kolcek w rzyci stoi i stolca oddać nie możesz, stąd ta piana :D

Nie zgladam z reguly kto co ma w spodniach - ale mozemy - czemu nie ? -

tylko prosze k o m i s y j n i e zeby nie bylo, ze zgwalcilam goscia .

W Polsce centalno wschodniej to soe po prostu d.pa mowi - no nie badz

taki pruderyjny .

A w ogole to moze jaks krucjata pietnujaca w y u z d a n e nastolatki ktore z m u s z a ja starzejacych sie panow do gwaltow . ......

Polanski i rodzice tej Samanthy beda robili za swietych patronow . :D

-

No i czysta biologia. Trzynastoletnia dziewczynka choćby nie wiem jaka rosła była, to wybaczcie, ale różni się od osiemnastolatki. Dlatego dla mnie tłumaczenie, że ktos myślał, ze 13latka jest dorosła, jest godne pozałowania.

Hmm... Godne pożałowania, powiadasz? Przykład sprzed 2 tygodni:

Mój mąż, zaaferowany, wraca do domu i mówi do mnie: -Wiesz, widziałem Marka z jakąś dziewczyną! Tylko nic nie mów Basi! (żona Marka). Ja mu na to: -Chyba żartujesz, to na pewno była córka Marka. On mi na to: -A ile lat ma ta córka? Ja mu odpowiadam, że czternaście. On mi na to, że to na pewno była dziewczyna przynajmniej dwudziestoletnia. Jak się później okazało, to oczywiście była czternastoletnia córka naszego znajomego.

Można się więc pomylić, bo umalowana i odpowiednio ubrana 13-14 letnia dziewczyna naprawdę może wyglądać na znacznie starszą.

Miałam na myśli nagą dziewczynkę :roll:

Poza tym: znał matkę, rozmawiał z nią, dziecko pracowało jako modelka, więc wiedział ile ma lat. Po drugie, nawet zakładając naiwnie, że nie wiedział, po fakcie się dowiedział. Po trzecie jeszcze opisał w swojej biografii ze szczegółami. Więc o czym bredzicie? Fakty już są. Uciekł przed wymiarem sprawiedliwości świadomie i nie okazał cienia skruchy.

I jeszcze jedno. Rząd Polski upominając się o artystę i powołując na jego dorobek jako okolicznosć łagodzącą daje sygnał pedofilom, że w pewnych okolicznościach takie zachowanie jest bezkarne (a nawet akceptowane). Że ludzim z pewnych kręgów wolno więcej niż innym. Czyli co? Jak sie jest sławnym, to wolno wykorzystywać dzieci. Naprawdę tego nie kumacie i nie widzicie szerzej pojętego niebezpieczeństwa stanowiska obrońców Polańskiego?

Jak już napisałam trwają prace nad "ustawą antypedofilską" Po tym, jak Polański uniknie kary, można będzie sobie nią wytrzeć wiecie co, bo nie ma nic gorszego, niż dawanie przestępcy (również potencjalnemu) sprzecznych sygnałów.

Gość M@riusz_Radom
Gdybyś tego sam zasmakował to miałbyś pewnie bardziej wyważone poglądy.

Znaczy się w areszcie ? Byłem, wielokrotnie ;)) Miejsce gdzie jest osadzony Romuś jest zapewne o kilka klas lepiej zorganizowane niż nasze polskie areszty. Tak więc w porównaniu do co poniektórych aresztów w Polsce, to on ma tam wakacje. Z dwojga złego wolałbym oczekiwać na ekstradycję w Szwajcarii niż w Polandzie.

A Koledze polecam najpierw poznać zasady prawa stanowego CA a dopiero potem zabierać głos.

Gość Pepeg z Gumy

a ja - calkiem nago tylko w blyszczacych butach z cholewami -

ciach ! pejczem i te sprawy ........ :D ....wytrysk pod sam sufit - arrrrrrrrrr.

No nie przy jedzeeeniu !

Ty nago, w dodatku z wytryskiem ?

To musi być faktycznie obleśny widok.