perm 28.09.2009 04:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Jak zawsze kupa śmiechu i gadania zamiast koledze pomóc Przypadek jak opisujesz War brzegowe Materiał drewno sosnowe kg=35MPa (N/(mm*mm)) (mocno przybliżone) Układ płyta o wymiarach przekroju szerokość B wysokość H długość L Podparta na obu końcach i obciążona siłą skupioną F Moment gnący Mg=FL/4 bo reakcja podpory Ra=Rb= 1/2F Wx=B*H*H/6 z tego kg>(6*Mg)/(B*H*H) Sprawdzamy belkę na zwichrzenie Fkrytyczne=16,93*sqrtHB*L*L (sqrt- pierwiastek) Jakby, co to pytaj dalej rzadko zaglądam ale postaram się pomóc To dopiero pomogłeś To zwykła deska jest a tu jakieś wzory do projektowania promu kosmicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 28.09.2009 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A nie prosciej jest kupic jedna taka deske, tudzież dwie, a w objęciu szału zakupow trzy i sprawdzic? Mowie kupic te kilka po to, by wyeliminowac wadliwy produkt "w razie czego"?? Tak tylko pomyslalem.... czy jest sens liczyc wytrzymalosc deski....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 28.09.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A przepraszam. Nawet nieinteligentny wie, że jaj z deski się nie zrobi. Taaaaaakkk???? A sz czego???? No nie wiem jak u innych ale jak ostatnio sprawdzałem to nie miałem jaj z deski.. to pytanie to chyba do Pinokia, może on ma z deski.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 28.09.2009 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 To dopiero pomogłeś To zwykła deska jest a tu jakieś wzory do projektowania promu kosmicznego Fakt bardzo skąplikowane i niezgodne z zapytaniem kolegi I do obliczenia zagadnienia umysłu 8 latka trzeba Fakt straszszszszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.09.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Fakt bardzo skąplikowane i niezgodne z zapytaniem kolegi I do obliczenia zagadnienia umysłu 8 latka trzeba Fakt straszszszszne Zostaje Ci wybaczone, nie wiedziałeś co czynisz. Jest pozytyw. Kolega zajmie się rozgryzaniem wzorów oraz jaj z deski, na razie nie będzie pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.09.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A przepraszam. Nawet nieinteligentny wie, że jaj z deski się nie zrobi. Taaaaaakkk???? A sz czego???? No nie wiem jak u innych ale jak ostatnio sprawdzałem to nie miałem jaj z deski.. to pytanie to chyba do Pinokia, może on ma z deski.. Nie trza Pinokia. Ja mam całą stertę jaj z deski, pomalowanych zresztą, robią za pisanki na święta. U Ukraińców na targu kupiłem. Znaczy można? Można! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 28.09.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A przepraszam. Nawet nieinteligentny wie, że jaj z deski się nie zrobi. Taaaaaakkk???? A sz czego???? No nie wiem jak u innych ale jak ostatnio sprawdzałem to nie miałem jaj z deski.. to pytanie to chyba do Pinokia, może on ma z deski.. Nie trza Pinokia. Ja mam całą stertę jaj z deski, pomalowanych zresztą, robią za pisanki na święta. U Ukraińców na targu kupiłem. Znaczy można? Można! Asz.. tu mnie zagiałeś. Mi chodziło o inne jaja ale niech będą kurze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 28.09.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 No nie wiem jak u innych ale jak ostatnio sprawdzałem to nie miałem jaj z deski.. to pytanie to chyba do Pinokia, może on ma z deski.. Tylko sęk (nomen omen) w tym, że Pinokio był jeno nosicielem, a to Gepetto zajmował się ich robieniem Więc to pytanie do niego To zwykła deska jest a tu jakieś wzory do projektowania promu kosmicznego Śmiech w tym, że wzory przy obliczaniu wytrzymałości promu kosmicznego i deski nie różnią się niczym... No, może poza ilością obliczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.09.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 se poszuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 28.09.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Śmiech w tym, że wzory przy obliczaniu wytrzymałości promu kosmicznego i deski nie różnią się niczym... No, może poza ilością obliczeń... Z czego sobie kolega zakładający temat kompletnie nie zdawał sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 28.09.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Śmiech w tym, że wzory przy obliczaniu wytrzymałości promu kosmicznego i deski nie różnią się niczym... No, może poza ilością obliczeń... Z czego sobie kolega zakładający temat kompletnie nie zdawał sprawy ale już wie! znaczy, forum jest niezastąpione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.09.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Może byście tak spoważnieli? Decha 3 cm gruba wytrzyma dużo. Ale... ładna, o równym usłojeniu. Taka z sękiem jak czapka złamie sie od patrzenia na nią. Te wzorki to se można w d.... A podest czy tam podłogę trzeba zrobić na wpust (lepiej) albo i na obce pióro (gorzej). Wtedy coby po tym nie łaziło, nie pracuje każda deska, tylko cała płyta. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_x 29.09.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Może byście tak spoważnieli? Decha 3 cm gruba wytrzyma dużo. Ale... ładna, o równym usłojeniu. Taka z sękiem jak czapka złamie sie od patrzenia na nią. Te wzorki to se można w d.... A podest czy tam podłogę trzeba zrobić na wpust (lepiej) albo i na obce pióro (gorzej). Wtedy coby po tym nie łaziło, nie pracuje każda deska, tylko cała płyta. I tyle. W końcu "konkret". Zgadzam się z przedmówcą - "ładna" deska - 3 cm grubosci - metr długości - wytrzyma spokojnie - chociaż przy metrowym rozstawie legarów czuć bedzie jak pracuje pod obciązeniem - szczególnie jak ktoś urządzi potańcówke na tarasie. PS>> Uwaga o łączeniu desek (porzez obce pióro czy na piór-wpust) słuszna - aczkolwiek może skutkowac zniszczeniami przy duzych punktowych obciązeniac (nogi od pianina - wpusty moga się wyłupywać) P.P.S >> duzo lepiej byłoby przy metrowym rozstawie legarów wykorzystac dłuższe deski (wielokrotność metra , np: 2 m - na metrowa zakładkę) - lepiej "pracuja" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 29.09.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 U mnie decha gruba 3 cm, szeroka na 14 cm, długa - na wymiar od 3,0 do 4,5m, na pióro i wpust, legar co 70cm, szerokość legara 8 cm, wysokość 11 cm.Nic nawet nie drgnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts