Kaśka73 27.09.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Mam pytanie (tylko mnie nie zakrzyczcie) jutro majstry kładą folię kubełkową na styropian zaciągnięty klejem z siatką i posmarowany dysperbitem, ale kubełkami w którą stronę ???? KB kazał kubełkami na zewnątrz czy tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.09.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 kubełkami do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 27.09.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Można tak zastosować folię kubełkową i wtedy tylko chroni ona styro przed uszkodzeniami mechanicznymi podczas zasypywania fundamentów.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 27.09.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 A co nazywasz kubełkiem ? Wklęsłość czy wypukłość? Wypukłością do ściany - wtedy utworzy się naturalna przestrzeń do wentylacji tej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.09.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 A co nazywasz kubełkiem ? Wklęsłość czy wypukłość? Wypukłością do ściany - wtedy utworzy się naturalna przestrzeń do wentylacji tej powierzchni. A obsypana ziemią, piaskiem folia -wciska kubełki niszcząc izolację z dysperbitu, łamiąc powłokę z kleju i siatkę wgniatając się w ocieplenie na głębokość kubełków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 27.09.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 wciska kubełki niszcząc izolację z dysperbitu, Coś pleciesz, przecież one są płaskie na końcu i twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.09.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 wciska kubełki niszcząc izolację z dysperbitu, , przecież one są płaskie na końcu i twarde. Jeśli coś takiego piszesz to wiesz, jeśli nie wiesz to nie pisz (chociaż dziwię się z racji wykształcenia????) i jeśli chodzi o ścisłośc za tą wypowiedz "Coś pleciesz..." czuję sie obrażony -nie jesteśmy na Ty a tym bardziej nie piliśmy ze sobą.. http://www.kenpol.pl/jpg/zniszczonaizolacja.jpg http://forum.muratordom.pl/izolacja-pionowa-fundamentow-papa,t157246-60.htm http://forum.muratordom.pl/folia-kubelkowa-ktora-strona,t137798.htm Dla pytającego jest archiwum i wyszukiwarka temat stary wałkowany zawsze gdy pojawia sie ten etap budowy u osób z forum Pozdrawiam i życzę słusznego wybory lub poczytać po co została stworzona folia kubełkowa i jak należy ją stosować. Inaczej -posłuchaj sie tych co już doświadczyli Moim zdaniem gdy jest styropian na fundamencie folia stanowi tylko ochronę przed niszczącym działaniem gruntu- mechanicznie- czyli wypustkami na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 27.09.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Jeśli coś takiego piszesz to wiesz, jeśli nie wiesz to nie pisz Nie tyle wiem co i mam u siebie ... Jaki sens dawać folię kubełkową odwrotnie , nie zgodnie z intencją pomysłodawcy tego patentu - czyli uniemożliwiając wentylację powierzchni?? Bład jaki ja ja zrobiłem był natomiast taki, że od razu ją przymocowałem do muru na poziomie przyszłej opaski nie biorąc pod uwagę, że siadająca ziemia z wykopu "pociągnie "folię za sobą w dół. czuję sie obrażony -nie jesteśmy na Ty a tym bardziej nie piliśmy ze sobą.. Jak uraziłem niefortunnym zwrotem to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.09.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 kolia kubelkowa no, nie ma to jak kobieta na budowie wtedy wszędzie biżuteria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 27.09.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 wtedy wszędzie biżuteria...pogubiona w wykopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.09.2009 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Ta "kolia" to taki... sorry Ale co z tymi kubełkami udusić KB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 27.09.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 coś ci na wschodzie UE są strasznie napięci... co do kubelków, to jak nie będziesz miala drenażu to nie ma znaczenia gdybyś go choćby planowała - kubłami do wewnątrz tylko po co ta folia jajeczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioras 28.09.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Kubełkami do ściany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 28.09.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 ...a Twój KB co sugerował? To najwyżej powiemy co mu możesz zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 03.10.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A co nazywasz kubełkiem ? Wklęsłość czy wypukłość? Wypukłością do ściany - wtedy utworzy się naturalna przestrzeń do wentylacji tej powierzchni. Dokładnie i tylko tak, istotniejsza od warstwy izolacyjnej, jest przestrzeń, między kubełkiem a ścianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts