dziubek25077 27.09.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Siemka Pytanko mam odnośnie sposobu osadzenia kotwy pod słupek 14 na 14 cm na ktorym będzie sperał się daszek nad wejściem do domu, a w zasadze 4 takie słupki Kupiłem te kotwy (takie "ceuwki" z przyspawanym prętem), i musze je osadzić w zbrojonym betonie, problem w tym że już zalany Miałęm robić z klinkieru, ale zanim skończe budowe musiał bym je wymieniać bo stoją pu ki co niefortunnie i mam strasznie ciasno między starym a nowym domem. Ale do rzeczy, na czym najlepiej osadzić te kotwy?? Myślałem żeby wywiercić dziure na głębokość pręta w wieńcu i osadzić na takim specjanym kleju (parówki) Podobno klej bardzo mocny, używany w górnictwie i takie było by jego źródło pochodzenia ale w castoramie też mi sie rzucił w oczy. Czy może inne rozwiązanie?? Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.09.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Jak jest klej to bardzo dobrze. Może być cement montazowy np. Ceresit CX 5 Głębokość przeliczyć tak aby belki nie były 'utopione" w warstwie wykończenia wejścia . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RURKA 04.10.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 nacisk będzie pionowo w dół ( osiowo) więc nawet bez żadnego kleju by tez było . ale wiadomo wypełniacz być musi aby sztywno kotwa siedziała.CX 5 czy nawt 15 moze być .pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts