bosco.ewa 27.09.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam wszystkich na forum!Czy ktos moze mnie poinformowac, jaka jest cena ( orientacyjna) polozenia plytek granitowych na podlodze oraz w kabinie w lazience? Posadzka bedzie wykonczona niskim cokolikiem ( dlugosc okolo 10metrow).Cala powierzchnia 12m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 29.09.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam wszystkich na forum! Czy ktos moze mnie poinformowac, jaka jest cena ( orientacyjna) polozenia plytek granitowych na podlodze oraz w kabinie w lazience? Posadzka bedzie wykonczona niskim cokolikiem ( dlugosc okolo 10metrow).Cala powierzchnia 12m2. cena taka sama jak przy zwykłych płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bosco.ewa 29.09.2009 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 seba-x, jestes tego pewny? Bo jesli tak ,to moj fachowiec porzadnie podbil cene! . Wg mnie granit jest trudniejszy do polozenia i jestem gotowa zaplacic wiecej (ale o ile wiecej?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KobietanabudowieaWawa 29.09.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ja płaciłam w Wawie w lipcu 95 zł/m2.W cenie oczywiście polerowanie granitu impregnatami.Cena za ułożenie kamienia jest droższa , bo też stopień ułożenia dużo trudniejszy.Płytek nie musisz przebierac a granit tak aby nie uzyskac efektu,,ciapek,,.Jeżeli masz kalibrowane płytki ułóż granit bezfugowo, uzyskasz wtedy jednolitą taflę.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bosco.ewa 29.09.2009 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 KobietanabudowieaWawa ....dziekuje za informacje. Mam zwykle granitowe (Kasmir White)plytki z castoramy. Moglabys mi jeszcze powiedziec,czy otwory np. na zamontowanie armatury , czy przycinanie plytek na cokolik sa liczone dodatkowo? W mojej lazience trzeba polozyc okolo 12m2 plytek i 10 m cokolika przy podlodze(wysokosc okolo6 cm). Jaki jest max. koszt robocizny wg Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklamer 29.09.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Koszty kosztami, ale zal mi kogos kto bedzie te plytki ciol. Najlepiej wybrac sie z nimi do kamieniarza z gory. Sa bardzo twarde, zwykla maszynka nie da rady, pila nie poradzi sobie z kamieniem 'prosto' bez odpowiedniej tarczy dlatego proponuje ci zawiesc te plytki do obciecia i dac kafelkarzowi juz gotowe niz placic za zniszczone metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.09.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Mój glazurnik nie miał żadnych problemów. Po prostu miał odpowiedni sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KobietanabudowieaWawa 29.09.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Za cokoliki liczyli 60 zł mb , u góry z fazką.Otwory pod baterię itp w gratisie.Cięli sami otwornicą do kamienia.Drogo kosztowały tarcze do cięcia kamienia , bo faktycznie szybko się zużywają.Tak więc 95 złm2 ułożenie i cokolik 60 zł mb.Plus preparaty do kamienia kupiłam sama .Super polecam firmy FILA.Wpisz w wyszukiwarce hurtownie kamienie Interstone w Adamowicach , tam je kupowałam.A płytki 40x40 gr 1,5 Madura Gold. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bosco.ewa 29.09.2009 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Dziekuje za informacje.Masz racje,do kladzenia granitu potrzebny jest odpowiedni sprzet i bez niego zaden glazurnik nie powinien podejmowac sie tej pracy! "Moj " nie ma a chce sie tym zajac!! Ma zamiar wszystkie ciecia wykonac u kamieniarza. Jesli sie zgodze ,to bede musiala zaplacic 2 fachowcom !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.09.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Weź wykonawcę, ktory juz kładł kamienie i ma sprzęt (piłę chłodzoną wodą). Nie wiem jak można z każdą pierdołą latać do kamieniarza - zawieźć, przywieźć, a jak żle donie ? Daj spokój - to będzie trwało nie wiadomo ile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KobietanabudowieaWawa 29.09.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Dokładnie musi byc piła chłodzona wodą .U mnie miał taki sprzęt tylko zainwestował w tarcze do kamienia.Latanie z każdą płytką do kamieniarza ta absurd.A wogóle jeśli facet wcześniej nie kładł kamienia to daj sobie z nim spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bosco.ewa 29.09.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Macie racje!! Dam sobie z nim spokoj i poszukam fachowca z odpowiednim sprzetem. Dziekuje za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 30.09.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 co wy gadacie ? masz płytki z castoramy , na pewno o gr. 1cm lub mniej , jaka tu jest filozofia układania ? to samo co z ceramicznymi , fachowcy liczą więcej na prostej zasadzie : stać cię na granit to i stać cię na droższą robotę !I niech fachowcy użyją białego kleju żeby plamy nie wychodziły . Ja mam ułożone dość duże płyty 68x58 i gr. 2,5cm z granitu Giallo SfReal (podobny do Kashmir) , fachowiec doliczył tylko 10zł/1m2 za ciężar i nic więcej . http://img200.imageshack.us/img200/7261/zdjcie693.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinzento 02.12.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 i silikon neutralny bo wyjdą "DROGIE JAJA"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaca1972 11.12.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Kamień jest bardzo wdzięcznym materiałem do pracy ,i można z niego robić cuda tylko trzeba go umiejętnie układać, ja przeszłem szkole w Szwecji jak układałem pewnemu Grekowi w domu ,ale efekt wyszedł bardzo fajny .poszło tam 150m2 marmuru i ok 100m2 granitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 03.02.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Mój glazurnik nie miał żadnych problemów. Po prostu miał odpowiedni sprzęt. A może to po prostu nie był granit. Granitu nie przetniesz w rękach ani w domowych warunkach. Tnie się go na wysokoobrotowych maszynach z diamentowymi ostrzami inaczej się nie da. Chyba, ze ktoś kupuje w Castorami coś co się nazywa Kashmir White a tak naprawdę koło granitu nawet nie leżało. Prawdziwego Kashmir White w markecie się nie kupi na pewno jeszcze. Może kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts