matiz-1990 27.09.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Mam takie pytanie dotyczace malowania pokoju . W najblizszym czasie chce odnowic sobie pokoj chodzi mi o malowanie gdyz chce zakupic sobie taki o to wałek http://allegro.pl/item743533777_proste_malowanie_walek_malarski_niekapiacy_z_tv.html Pytania. 1.Posiado moze ktos z was taki o to walek ?? zdaje on egzamin ?? 2.Zawsze gdy maowałem wnetrze domu uzywałem farby emulsyjnej kujawiak tej niebieskiej , lecz teraz gdy chciał bym zakupic ten wałek na aukcji pisze ze : należy używać wyłącznie farb akrylowych lub lateksowych, zarówno do powierzchni wewnętrznych jak i zewnętrznych. Jaka jest róznica miedzy tymi farbami ?? Moze polecacie jakieś ?? jedynka ? dekoral ?3.Ile farby potrzebował bym na pomalowanie pokoju około 3,5m długi , szeroki 3,5 m, wysoki około 2,20 m+ sufit ?? Z góry dziekuje za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.09.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Kochany, ja to nawet do malowania juz folii nie zakładam, a maluję zwykłym wałkiem, bo teraz te farby w zasadzie nie kapią, a nawet jesli, to szmatka i zaraz się zetrze.zuzycie farby na metr kwadratowy masz na wiaderku z farbą . to jakieś 8 - 12 metrów z litra. Policz resztę. Malować w zasadzie trzeba dwukrotnie, wcześniej oczywiście gruntując powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 27.09.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Wiesz co... Taki walek kiedys byk w telezakupach mango i tam sprawowal sie naprawde super, jednak kosztowal przynajmniej kilka razy tyle... Ten za 15 zl... hmmm szczerze mowiac ciekawa propozycja. Aczkolwiek boje sie ze to lipa bedzie... Apropo malowania scian to tak jak pisal pzedmowca, sciany sie maluje 2 razy conajmniej... Bo np. Przy mojej czerwieni po 3 razach malowania i tak jak sie przyjze to miejscami widac ciemniejsze plamy, a gdzieniedzie jasniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 30.09.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 E tam jakieś dziwne wynalazki. Kup porządny zwykły wałek (np. Anza) dobrany do farby i rodzaju powierzchni i maluj, będzie najlepszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Seba1719506003 01.12.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Kolego nie wierz w jakieś magiczne wałki bo to bujda na kołach Zamiast zabawę z dziwnymi urządzeniami kup dobrą farbę o np Barwy Natury z Teflonem coś niesamowitego i gwarantuje że każdy umie tym malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 11.01.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Magiczne wałki same malują.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 11.01.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Sufit też i od razu dwukrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIRAS41 14.01.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 a o sufitach to nie słyszałem i to dwa razy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts