e-mól 27.09.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Wszycy użytkownicy zadowoleni, ale tak technicznie niech ktoś mi wytłumaczy czemu ona taka wyjątkowa?Miał być parkiet, ale zaczynam wątpić, w sypialniach będzie drewno, ale w salonie obawaim się o trwałość podłogi.Czy kahrs dąb będzie trwalszy niż deska dębowa lakierowana po przyklejeniu? Co polecacie pod pływające podłogi, żeby było faktycznie cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.09.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 jak się interesowałem właśnie Kahrsem do salonu, to sprzedawca mówił, że podobno uzywają dobrych lakierów. Pewnie w tym sęk. Ale to ghost lub jarekur powinien się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 29.09.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 My mamy Kahrsa w salonie i sypialni. Kupiliśmy deski z tej firmy, dlatego że jako jedyni mieli to co chcieliśmy czyli były odpowiednio długie i szerokie, 1-lamelowe, były olejowane i bez fazowań. Wbrew pozorom trudno takie kupić. Mamy dąb Hampshire, przyklejany do podłoża. Po miesiącu użytkowania żałuję, że tak się upierałam przy tych jednolamelowych, długie deski podnoszą ceną a "zniszczenia", które robią dzieci (niechcąco upadające zabawki itp.) powodują, że niepotrzebnie kupiliśmy tak drogie deski. Pewnie, że są jeszcze droższe, ale więcej jest tańszych . Drugim razme tez kupiłabym deski ale już tańsze , będą mogły być krótsze i np. 2-lamelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 29.09.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Masło maślane mi wyszło ale mam nadzieję, że wiadomo co autorka miała na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.09.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Masło maślane mi wyszło ale mam nadzieję, że wiadomo co autorka miała na myśli Wiadomo wiadomo. Ja już się cieszę, że dzięku dziurze w kieszeni nie mam na podłodze wypatrzonego Kahrsa, tylko panele. Niby AC4 ale i tak rys już mam pełno, a to dopiero 3 tygodnie po wprowadzeniu. A do tego za chwilę przyjdzie dziecko i pies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 01.10.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Mam teraz w pokoju zwykłe laminowane panele jakiejś podrzędnej firmy i po 3 latach intensywnego użytkowania ani jednej ryski. W nowym domu chciałam koniecznie drewniane panele i też myślałam o KAhrsie. Ale z tego co tu czytam to jednak niewarto? A myślałam, że takie z górnej półki to już niezniszczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 01.10.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Masło maślane mi wyszło ale mam nadzieję, że wiadomo co autorka miała na myśli Wiadomo wiadomo. Ja już się cieszę, że dzięku dziurze w kieszeni nie mam na podłodze wypatrzonego Kahrsa, tylko panele. Niby AC4 ale i tak rys już mam pełno, a to dopiero 3 tygodnie po wprowadzeniu. A do tego za chwilę przyjdzie dziecko i pies. My panele mamy tylko w pokoju dzieci (AC4). Świadomie nie daliśmy im desek bo wiedzieliśmy jak szybko taka podłoga się niszczy od zabawek i nie tylko . U nich nie widać jeszcze śladów pozabawkowych w przeciwieństwie do salonu gdzie już trochę tych wgłębień jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 01.10.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Mam teraz w pokoju zwykłe laminowane panele jakiejś podrzędnej firmy i po 3 latach intensywnego użytkowania ani jednej ryski. W nowym domu chciałam koniecznie drewniane panele i też myślałam o KAhrsie. Ale z tego co tu czytam to jednak niewarto? A myślałam, że takie z górnej półki to już niezniszczalne Niezniszczalność nie zależy od firmy tylko od rodzaju deski . Jedne są miększe inne twardsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 01.10.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Generalnie uważam, że deski mieć warto tylko niekoniecznie takie drogie z Karsha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 01.10.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Mam teraz w pokoju zwykłe laminowane panele jakiejś podrzędnej firmy i po 3 latach intensywnego użytkowania ani jednej ryski. W nowym domu chciałam koniecznie drewniane panele i też myślałam o KAhrsie. Ale z tego co tu czytam to jednak niewarto? A myślałam, że takie z górnej półki to już niezniszczalne Niezniszczalność nie zależy od firmy tylko od rodzaju deski . Jedne są miększe inne twardsze.Oj zależy nie tylko od deski ale i firmy. Niektóre dają mniej i gorszego lakieru a inne więcej i lepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 02.10.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Trociu - a co gdy deska nie jest lakierowana tylko olejowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 07.10.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Trociu - a co gdy deska nie jest lakierowana tylko olejowana? Olejowanymi się nie interesowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 07.10.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Jakość elementów wielowarstwowych czyli ogólnie paneli drewnianych polega na odpowiednim materiale na spód. Stosowany powinien być materiał z drewna szlachetnego w postaci płyty stolarskiej a elementy tego spodu "przeciw ciagu" i stabilizatora powinny być cięte wzdłużnie czyli w ryft lub półryft-krótko mówiąc powinny mieć słoje stojące.Następna sprawa to klejenie ze soba tych elementów. Używa się wysokiej jakości klejów ekologicznych bez formaldehydu lub z minimalna dopuszczalna ilością na kg kleju tj. 0,05g/kg. Pozbawienie formaldehydu utrudnia procesy chemiczne stąd też zwiększają się koszty. Klejenie to precyzyjna i dokładna operacja.Następnie lakiery wysokiej jakości ekologiczne utwardzane UV lub jeszcze nowocześniej elektronami. Wiele z tych lakierów zawiera pył ceramiczny jak np. permadur. Samo drewno np. dąb. Jest ich około 12 gatunków uzywanych na posadzki drewniane ceny też rózne. Do tego dochodzi najważniejsze (praktycznie) grubość warstwy użytkowej. Minimum 4,0mm!!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts