magangs 28.09.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Od skrzynki do budynku mam 8m. Ile może mnie kosztować podłączenie prądu? (wkopanie kabla + pieczątki, żeby z prądu korzystać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.09.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Wkopanie kabla za darmo, bo łopata i godzinka wolnego czasu. Sam koszt kabla przy takiej odległości to już groszowe sprawy. Pieczątkę wbije elektryk, jeśli takiego masz, a masz na pewno jeśli dom budowany. Mnie to kosztowało dodatkowo 100 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 28.09.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 jesli ma to byc kabel atestowany ziemny to najtansza oferta jaka znalazlem to 13 zł za metr potrzebujesz na pewno go wiecej aby wprowadzic do budynku i do skrzynki i juz to widze jak za godzine wykopiesz rowek na glebokosc 80 cm długosc 8 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 28.09.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 jesli ma to byc kabel atestowany ziemny to najtansza oferta jaka znalazlem to 13 zł za metr potrzebujesz na pewno go wiecej aby wprowadzic do budynku i do skrzynki i juz to widze jak za godzine wykopiesz rowek na glebokosc 80 cm długosc 8 m przenośni widzę nie załapałeś........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 29.09.2009 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Mam już wycenę - 600 zł za robociznę, za wszystko co umożliwi mi pobieranie prądu z gniazda w kotłowni, czyli doprowadzenie go pod ziemią ze skrzynki w ulicy, podłączenie licznika i jakiejś skrzynki (rozdzielnicy?) w domu. Czy to dużo? I jeszcze jedno pytanie. Jak z naniesieniem tego na mapy? Czy muszę wołać jakiegoś geodetę czy wystarczy, że porobię zdjęcia i później przy jakiejś okazji gdy będzie coś innego robił, mu je tylko pokażę, żeby wrysował na mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts