inwestor7 08.04.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Witam Wszystkich! Przymierzamy się do APS 119 (względnie APS 136) z Archi Projektu. Czy ktoś może wie gdzie w okolicach Warszawy stoją lub są budowane domy wg tych projektów ? Pozdr.Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 11.04.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 wITAJ, CO PRAWDA NIE W MAZOWIECKIM ALE W POMORSKIM STOI CO NAJMNIEJ 2 APS 136 i 2 APS 119. Sam buduję APS 136. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor7 12.04.2007 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 APS119 i 136 sa dosc podobne, moge zapytac jakie zmiany były robione w stos. do oryginalnego projektu? Ja zastanawiam sie nad: * podniesieniem scianki kolankowej* poszerzeniem garażu o 0,5m i wydłużeniem garażu żeby poszerzyć pom. gospodarcze.* kominkiem czy zostawić wg planu czy przenieść na ścianę środkowa* czy kuchnie zostawić otwartą na salon* czy nad garażem nie dać więcej okien dachowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 23.04.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 APS119 i 136 sa dosc podobne, moge zapytac jakie zmiany były robione w stos. do oryginalnego projektu? Ja zastanawiam sie nad: * podniesieniem scianki kolankowej * poszerzeniem garażu o 0,5m i wydłużeniem garażu żeby poszerzyć pom. gospodarcze. * kominkiem czy zostawić wg planu czy przenieść na ścianę środkowa * czy kuchnie zostawić otwartą na salon * czy nad garażem nie dać więcej okien dachowych Witam. Nie ma sensu podnosić ścianki kolankowej. Pokoje na poddaszu są naprawdę duże, wielkość jaką podają w projekcie jest mierzona po podłodze i do wysokości 1,90. W pokojach na poddaszu zamontowałwem okna uchylno-obrotowe, sądzę, ze był to zbędny wydatek. Mam ponad 180 cm wzrostu i bez problemu mieszczę się pod otwarte okno obrotowe. Nie pamiętam jak ma się garaż APS 136 do APS 119, ale chyba w 136 jest nieco większy. Ja go nie zwiekszałem, zmieniłem jedynie bramę na pojedynczą /garaż dwustanowiskowy/ i mam zrobione wyjście z grażu na ogród. W/g mnie praktyczniejsze jest rozwiązanie kominu z przewodem do komnika jak w 136 /jeden komin mniej/ ale przy zamkniętej kuchni. Kuchnie mamy zamknięta jak w 119- to już kwestia gustu. Obecnie w mieszkaniu mamy salon z aneksem i wystarczy... Nie dawaj większej ilości okien dachowych nad garażem, ja bym zrezygnował z lukarn jak w 119 na rzecz samych okien połaciowych jak w 136- mam w pomieszczeniu nad garażem 5 okien, dwa podwójne j jedno pojedyncze i jest w sam raz, zrobił sie na prawdę super jasny pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
choody 06.05.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witam! Ja równiez jestem zainteresowany kontaktem z kimś w województwie mazowieckim, kto buduje lub skończył juz budowe według tego projektu (aps119) z chęcią obejże taki dom. kontakt : [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika1986 28.09.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 APS 119 Kto buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts