Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wzmocnienie legarow,wypeln. welna i zrobenie wylewki?

bosco.ewa

Recommended Posts

W pomieszczeniu 10m2 przeznaczonym na lazienke w starej kamienicy po zbiciu starej wylewki i zerwaniu starej podlogi ( czesc podlogi drewniana deski ,czesc wylewka) i wybraniu starej izolacji (polepa?) okazalo sie ,ze legary nie sa w dobrym stanie!!

Mam zamiar na calej podlodze miec polozone plytki i chcialabym , by podloze pod plytki bylo solidnie przygotowane (bez zagrozenia zerwania stropu i wpadniecia do sasiadow :o )

Jakich kosztow powinnam sie spodziewac za:

-wzmocnienie legarow (byc moze polozenie jakis pretow wzmacniajacych)

- wypelnienie przestrzeni pomiedzy legarami np. welna ,albo steropianem

-polozenie siatki wzmacniajacej

- zrobienie wylewki pod plytki

Byc moze musza byc wykonane jeszcze jakies dodatkowe prace,by wylewka i wszystko pod nia bylo OK (nie jestem fachowcem)!!!

Podloga ma 10m2, II pietro w starej kamienicy

Serdecznie prosze o rady ,wskazowki i orientacyjny koszt i !!

Mieszkanie znajduje sie w Szczecinie. Bede wdzieczna za namiary na dobrego fachowca!

W pomieszczeniu 10m2 przeznaczonym na lazienke w starej kamienicy po zbiciu starej wylewki i zerwaniu starej podlogi ( czesc podlogi drewniana deski ,czesc wylewka) i wybraniu starej izolacji (polepa?) okazalo sie ,ze legary nie sa w dobrym stanie!!

Mam zamiar na calej podlodze miec polozone plytki i chcialabym , by podloze pod plytki bylo solidnie przygotowane (bez zagrozenia zerwania stropu i wpadniecia do sasiadow :o )

Jakich kosztow powinnam sie spodziewac za:

-wzmocnienie legarow (byc moze polozenie jakis pretow wzmacniajacych)

- wypelnienie przestrzeni pomiedzy legarami np. welna ,albo steropianem

-polozenie siatki wzmacniajacej

- zrobienie wylewki pod plytki

Byc moze musza byc wykonane jeszcze jakies dodatkowe prace,by wylewka i wszystko pod nia bylo OK (nie jestem fachowcem)!!!

Podloga ma 10m2, II pietro w starej kamienicy

Serdecznie prosze o rady ,wskazowki i orientacyjny koszt i !!

Mieszkanie znajduje sie w Szczecinie. Bede wdzieczna za namiary na dobrego fachowca!

Nie trzeba robic wylewki.

Płyta OSB,suchy jastrych i po zawodach!