andrzej100 06.01.2004 02:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Ja mojej nie ogrodziłem przed zakończeniem stanu surowego otwartego i jestem zadowolony. Mogłem lepiej rozplanować wrzucanie materiałow na działce. Inna sprawa to nikt nie chodził mi po działce i nic mi nie zginęło.Poza tym na tym etapie to szkoda kasy a półśrodki (czyt. prowizorki) nie zadawalają mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 06.01.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Słupki metalowe o grub. ścianki 6mm (odrzut z huty) Krzysztof, jak zdobyć takie "odrzuty z huty" ?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 08.01.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Trudno w tej chwili odpowiedzieć na to pytanie. Ja kupowałem 2 lata temu w prywatnym składzie, który handluje takim materiałem (słupek długości 2,30-2,40mb kosztował 12-14zł). Były to słupki grubościenne o grubości ścianki 4-9mm. W tym roku byłem na tym składzie i już ich nie mieli.Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Athena7 08.01.2004 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Pierwszą rzeczą jaka zrobiłem na działce to było ogrodzenie. Całkowita prowizorka. Słupki drewniane, siatka najtańsza z możliwych. Jest to o tyle wygodne że w trakcie budowy w przypadku zachaczenia o słupek przez sztetera nie nie był to dla mnie stracony dzień. Straty minimalne. Podczas kopania rowu na wodę i prąd czy gaz też nie było poważnych strat. Przez działke natomiast przestali chodzić przechodnie, początkowo niektórzy z przyzwyczajnenia przechodzili przez płot ale potem im przeszło. Wreszczie prawo wymaga ogrodzenia placu budowy. W razie wypadku osoby postronnej na niezabezpieczonym ogrodzeniem placu budowy odpowiada sie prawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 09.01.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 A mnie prawde mowiac troche zenuja te polskie zwyczaje. Ile razy jestem za granica czy to w Skandynawii czy w Niemczech czy w USA to wiekszosc posesji nie jest tak uporczywie grodzonych jak w Polsce i wyglada to bardzo ladnie. Mamy duza dzialke 62 ary, najblizszy dom w odleglosci 100m i nie grodzilismy. Dom zostal wybudowany, juz w nim mieszkamy i dalej zastanawiam sie czy grodzic czy nie ? Nie jest tak ze ktos szweda sie po posesji bo kazdy widzi ze to czyjas. Ale bede pewnie zmuszony do grodzenia bo sasiad na wiosne sie bedzie budowac wiec miedzy nami pewnie stanie ogrodzenie.. Ale naprawde wygladaloby ladniej i byloby ciekawiej jakby wszyscy w okolicy nie mieli ogrodzen. Ale to chyba nie dla polskiej mentalnosci.. Co do kradzenia - to jak chca ukrasc to ukradna bez wzgledu na to czy ogrodzenie bedzie czy nie. Niedawnio znajomemu w nocy zabrali kuta brame wjazdowa na posesje... Co za problem wyciac pare metrow siatki i zabrac co sie chce ? Tak wiec dusza jestem za nie grodzeniem ale zycie i tak sprawi ze sie w koncu ogrodzimy przy wspoludziale sasiadow... D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts