Martinezio 28.09.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Elo. Pytanko o definicję izby w kontekście zgłoszenia o zakończeniu budowy... W PINB "proszą grzecznie" o podanie ilości izb. Tylko jak potraktować takie pomieszczenia, jak: - salono-kuchnio-korytarz (brak drzwi), - wiatrołap, - pomieszczenia gospodarcze, typu pomieszczenie z kotłem, półpiwniczka, - strych. Chciałbym mieć jakąś redutę obronną w przypadku zagrożenia konfliktem zbrojnym z PINBem Dzięki z góry za wszelkie info. EDIT: http://www.stat.gov.pl/gus/definicje_PLK_HTML.htm?id=POJ-3187.htm czyli salono-kuchnio-korytarz to 1 izba Pomieszczenia gospodarcze wliczają się jako izby też. Natomiast nadal nie wiem, czy wiatrołap spełnia definicję izby EDIT2: To będzie właściwsze: http://www.stat.gov.pl/gus/definicje_PLK_HTML.htm?id=POJ-221.htm Czyli tak: wiatrołap nie jest izbą, łazienka nie jest izbą (ciekawe czemu, ale spierać się nie będę), piwniczka nie jest izbą, nie są też nią wszelkie korytarze, itd. Uff... Sorry, jeśli zaśmiecam wewontek, ale może komuś się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Elo. Pytanko o definicję izby w kontekście zgłoszenia o zakończeniu budowy... W PINB "proszą grzecznie" o podanie ilości izb. Tylko jak potraktować takie pomieszczenia, jak: - salono-kuchnio-korytarz (brak drzwi), - wiatrołap, - pomieszczenia gospodarcze, typu pomieszczenie z kotłem, półpiwniczka, - strych. Chciałbym mieć jakąś redutę obronną w przypadku zagrożenia konfliktem zbrojnym z PINBem Dzięki z góry za wszelkie info. EDIT: http://www.stat.gov.pl/gus/definicje_PLK_HTML.htm?id=POJ-3187.htm czyli salono-kuchnio-korytarz to 1 izba Pomieszczenia gospodarcze wliczają się jako izby też. Natomiast nadal nie wiem, czy wiatrołap spełnia definicję izby EDIT2: To będzie właściwsze: http://www.stat.gov.pl/gus/definicje_PLK_HTML.htm?id=POJ-221.htm Czyli tak: wiatrołap nie jest izbą, łazienka nie jest izbą (ciekawe czemu, ale spierać się nie będę), piwniczka nie jest izbą, nie są też nią wszelkie korytarze, itd. Uff... Sorry, jeśli zaśmiecam wewontek, ale może komuś się przyda Sam stanę przed takim dylematem w maju ale dziwi mnie (a jestem dociekliwy) dlaczego nie zapytasz w PINB o definicję Izby?W projekcie masz łącznik bez drzwiowy o nazwie salonokuchnoikorytarz?Czy w projekcie dany rzut ma swoją odrębną nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.09.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 w uproszczeniu pomieszczenia przeznaczone na pobyt stały i czasowy+ kuchnia (jeżeli jest oddzielnym pomieszczeniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 zajefajna uproszczona definicja.Ja tam czasami śpię w wiatrołapie jak w pysk od małży dostanę.Ale jestem tam czasowo więc to izba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 29.09.2009 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Sam stanę przed takim dylematem w maju ale dziwi mnie (a jestem dociekliwy) dlaczego nie zapytasz w PINB o definicję Izby?W projekcie masz łącznik bez drzwiowy o nazwie salonokuchnoikorytarz?Czy w projekcie dany rzut ma swoją odrębną nazwę? No zapytam, jak stanę przed majestatem - uprzednio zabocyłem zapytać Jednak chciałbym mieć swoje stanowisko w tej sprawie też W projekcie są niby 2 pomieszczenia, oddzielone od siebie ściankami działowymi bez drzwi (otwór w ścianie), ale my przerobiliśmy projekt tak, aby praktycznie tej ściany nie było - został kawałek, na którym zrobimy półeczki na kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.09.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Sam stanę przed takim dylematem w maju ale dziwi mnie (a jestem dociekliwy) dlaczego nie zapytasz w PINB o definicję Izby?W projekcie masz łącznik bez drzwiowy o nazwie salonokuchnoikorytarz?Czy w projekcie dany rzut ma swoją odrębną nazwę? No zapytam, jak stanę przed majestatem - uprzednio zabocyłem zapytać Jednak chciałbym mieć swoje stanowisko w tej sprawie też W projekcie są niby 2 pomieszczenia, oddzielone od siebie ściankami działowymi bez drzwi (otwór w ścianie), ale my przerobiliśmy projekt tak, aby praktycznie tej ściany nie było - został kawałek, na którym zrobimy półeczki na kwiatki Teraz na poważnie. Izba w pojęciu PINB to pomieszczenie- pokój+ kuchnia/nie.Tak więc wiatrołapy ,łazienki, pomieszczenia gospodarcze, pomieszczenie z kotłem, półpiwniczka,itp strych ,które wyróżniasz to na pewno nie izby.Twój salono-kuchnio-korytarz to też...ale jedna izba.Kolo z wyższa dobrze prawi(częściowo) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts