mała83 28.09.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dzień dobry drodzy forumowiczowie.Mam taki problem,od pewnego czasu(tj od około pół roku na ścianie zrobiły mi się takie wykwity.Sciana była docieplana(około 5 lattemu) w środku taką pianką na bazie wody stąd moje pytanie co to jest (wilgoć czy coś innego) i jak się tego pozbyć?http://w188.wrzuta.pl/obraz/5T17FwdJxyN/104_6478 http://w188.wrzuta.pl/obraz/0d9UrHBAeyl/104_6477 http://w724.wrzuta.pl/obraz/0woFPIyJLN5/104_6473 Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.Mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 28.09.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 .Sciana była docieplana(około 5 lattemu) w środku taką pianką na bazie wody stąd moje pytanie co to jest (wilgoć czy coś innego) i jak się tego pozbyć? W środku? Tzn. od strony pomieszczenia? Jeśli tak to nic dziwnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mała83 28.09.2009 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nie,w środku tzn w lukę między cegłą a suporkiem.Mur mar 2 warstwowy cegła i suporeks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 28.09.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A jak wygląda temat wentylacji w tym pomieszczeniu? Nawiewniki, kratka itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mała83 28.09.2009 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A jak wygląda temat wentylacji w tym pomieszczeniu? Nawiewniki, kratka itp? Niestety,w tym pokoju nie ma żadnej wentylacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.09.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 A jak wygląda temat wentylacji w tym pomieszczeniu? Nawiewniki, kratka itp? Niestety,w tym pokoju nie ma żadnej wentylacji noooo... to wiele wyjaśnia .... grzyb , pleśń nie robi się od docieplenia ... to się robi z nadmiaru wilgoci i braku wentylacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 28.09.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dzień dobry drodzy forumowiczowie.Mam taki problem,od pewnego czasu(tj od około pół roku na ścianie zrobiły mi się takie wykwity.Sciana była docieplana(około 5 lattemu) w środku taką pianką na bazie wody stąd moje pytanie co to jest (wilgoć czy coś innego) i jak się tego pozbyć?Wiesz coś więcej na temat tej pianki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mała83 28.09.2009 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Wiesz coś więcej na temat tej pianki ? To chyba była pianka poliuretanowa tzn mieszali jakiś składnik z wodą wpuszczali to za pomocą węża w otwory nawiercone w ścianie.W sumie to wyglądało pózniej tak jak normalny styropian.Ale ogólnie jako docieplenie to się niestety nie sprawdziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.09.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 To chyba była pianka poliuretanowa tzn mieszali jakiś składnik z wodą wpuszczali to za pomocą węża w otwory nawiercone w ścianie.W sumie to wyglądało pózniej tak jak normalny styropian.Ale ogólnie jako docieplenie to się niestety nie sprawdziło Dlaczego nie ? Opisz może dokldnie budowe ściany grubości itd. Napisz co jest nad tym pomieszczeniem co pod itd. Co przyczyny kropek to juz napisano wynia że za mało wietrzysz pomieszcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mała83 28.09.2009 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dlaczego nie ? Opisz może dokldnie budowe ściany grubości itd. Napisz co jest nad tym pomieszczeniem co pod itd. Co przyczyny kropek to juz napisano wynia że za mało wietrzysz pomieszcznie. Pokój ma około 25m,pod nim jest drugi taki sam (nie występują w nim te nieszczęsne kropki )natomiat nad tym pokojem z kropkami jest strych (słabo ocieplony)dach jest z blachy ocynkowanej,co do ścian to jest ona 2warstwowa cegła kratówka luka około 5-8 cm w której jest teraz to niby docieplenie z pianki i od wewnątrz suporeks niestety wymiarów nie znam.Natomiast co mi poradzicie w kwestii likwidacji tych kropek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 28.09.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Wentylować pomieszczenie. Jak- to już musi określić fachowiec. Będę strzelał: przy okazji tego remontu wymieniono też okna na plastikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mała83 28.09.2009 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Wentylować pomieszczenie. Jak- to już musi określić fachowiec. Będę strzelał: przy okazji tego remontu wymieniono też okna na plastikowe? Tak,strzał w 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 28.09.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 W takim razie 1 krok (na dzisiejszy wieczór):- wytnij uszczelkę na górnym (poziomym) odcinku skrzydła - (min 30-40cm) zostawiając min. 10 cm od krawędzi.http://www.jar-eko.home.pl/Artykul_WEKA_wysoka_szczelnosc_okien.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemi85 18.09.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 WitamMam taką samą sytuację. Z tym że planuję remont kapitalny budynku.Czy wie moż ktoś w jaki sposób usunąć można tą pinakę z pomiędzy ścian? Czy są jakieś technologie/urządzenia do usuwania tego g..na? Chciałbym ją usunąć bez burzenia ścian a później w to miejsce zalać beton i ocieplić ściany. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts