Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wykwity na ścianie

mała83

Recommended Posts

Dzień dobry drodzy forumowiczowie.Mam taki problem,od pewnego czasu(tj od około pół roku na ścianie zrobiły mi się takie wykwity.Sciana była docieplana(około 5 lattemu) w środku taką pianką na bazie wody stąd moje pytanie co to jest (wilgoć czy coś innego) i jak się tego pozbyć?http://w188.wrzuta.pl/obraz/5T17FwdJxyN/104_6478 http://w188.wrzuta.pl/obraz/0d9UrHBAeyl/104_6477 http://w724.wrzuta.pl/obraz/0woFPIyJLN5/104_6473

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.Mała

A jak wygląda temat wentylacji w tym pomieszczeniu? Nawiewniki, kratka itp?

Niestety,w tym pokoju nie ma żadnej wentylacji

noooo... to wiele wyjaśnia ....

grzyb , pleśń nie robi się od docieplenia ... to się robi z nadmiaru wilgoci i braku wentylacji ...

Dzień dobry drodzy forumowiczowie.Mam taki problem,od pewnego czasu(tj od około pół roku na ścianie zrobiły mi się takie wykwity.Sciana była docieplana(około 5 lattemu) w środku taką pianką na bazie wody stąd moje pytanie co to jest (wilgoć czy coś innego) i jak się tego pozbyć?
Wiesz coś więcej na temat tej pianki ?

Wiesz coś więcej na temat tej pianki ?

To chyba była pianka poliuretanowa tzn mieszali jakiś składnik z wodą wpuszczali to za pomocą węża w otwory nawiercone w ścianie.W sumie to wyglądało pózniej tak jak normalny styropian.Ale ogólnie jako docieplenie to się niestety nie sprawdziło

To chyba była pianka poliuretanowa tzn mieszali jakiś składnik z wodą wpuszczali to za pomocą węża w otwory nawiercone w ścianie.W sumie to wyglądało pózniej tak jak normalny styropian.Ale ogólnie jako docieplenie to się niestety nie sprawdziło

Dlaczego nie ? Opisz może dokldnie budowe ściany grubości itd. Napisz co jest nad tym pomieszczeniem co pod itd.

Co przyczyny kropek to juz napisano wynia że za mało wietrzysz pomieszcznie.

Dlaczego nie ? Opisz może dokldnie budowe ściany grubości itd. Napisz co jest nad tym pomieszczeniem co pod itd.

Co przyczyny kropek to juz napisano wynia że za mało wietrzysz pomieszcznie.

Pokój ma około 25m,pod nim jest drugi taki sam (nie występują w nim te nieszczęsne kropki :D )natomiat nad tym pokojem z kropkami jest strych (słabo ocieplony)dach jest z blachy ocynkowanej,co do ścian to jest ona 2warstwowa cegła kratówka luka około 5-8 cm w której jest teraz to niby docieplenie z pianki i od wewnątrz suporeks niestety wymiarów nie znam.Natomiast co mi poradzicie w kwestii likwidacji tych kropek :D

• 1 year później...

Witam

Mam taką samą sytuację. Z tym że planuję remont kapitalny budynku.

Czy wie moż ktoś w jaki sposób usunąć można tą pinakę z pomiędzy ścian? Czy są jakieś technologie/urządzenia do usuwania tego g..na? Chciałbym ją usunąć bez burzenia ścian a później w to miejsce zalać beton i ocieplić ściany.

Dzięki za pomoc