maristez 28.09.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 nie znalazłem w archiwum.czy jak otrzymam warunki zabudowy to może zdarzyć się iż nie dostanę pozwolenia na budowę? oczywiście zakładam iż dostosuję projekt do WZ.miał ktoś taki przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.09.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 tak w przypadku przystąpienia (oficjalnego) przez Gminę do sporządzania MPZPmogą odmówić w każdej chwilia że to kooorestwo jest, to inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.09.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 nie znalazłem w archiwum. czy jak otrzymam warunki zabudowy to może zdarzyć się iż nie dostanę pozwolenia na budowę? oczywiście zakładam iż dostosuję projekt do WZ. miał ktoś taki przypadek? Nie powinno być z tym problemu-chyba, że w między czasie urząd wydający WZ zmieni przeznaczenie gruntów lub ustali plan zagospodarowania przestrzennego, a Ty nie wystąpisz o pozwolenie na budowę wg wcześniej wydanych warunków. Mam nadzieję ze zrozumiale napisałem?? Jestem"mądry"bo sam miałem podobne dylematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.09.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 jak napisałem wyżej, problem może byćzależy od decyzji Rady Gminychoć tu mają (teoretycznie) określony czas na uchwalenie MPZPniemniej, zapewne więcej może to trwać, niż cierpliwość inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 28.09.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 jeśli zostanie uchwalony plan zagospodarowania to decyzja traci ważność tylko w przypadku gdy jej warunki są sprzeczne w zapisami planu, można nie uzyskać PNB nawet jak się dostosuje do decyzji WZ, ale projekt nie będzie spełniał warunków technicznych, lub będzie miał inne błędy, maristez przy założeniu, że: 1. projekt opracowany jest zgodnie z warunkami technicznymi 2. uwzględniono zapisy WZ 3. te zapisy są zgodne z planem zagosp. przestrzennego lub go nie uchwalono 4. projekt zawiera wszelkie niezbędne elementy określone rozporządzeniem o zakresie i formie projektu 5. nie zachodzą u Ciebie jakieś warunki szczególne bądź są spełnione 6. złożyłeś prawidłowe i kompletne dokumenty do pozwolenia to nie powinno być problemu z uzyskaniem PNB, choć od każdej reguły są wyjątki lub upierdliwy urzędnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gniezniok 28.09.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Mialem identyczna sytuacje!Miesiac temu otrzymalem PnB mimo ze 2 lata staralem sie je uzyskac. Miasto od tego czasu "walczy" z planem i nie moge go uchwalic a mi odmawiano do czasu kiedy postanowilem zalatwic inna droga i udalo sie blyskawicznie. Bylem wkur... delikatnie mowiac ze kolesie moga sie dogadac ale najwazniejsze to ze w koncu go otrzymalem. A zapewniali mnie ze nie ma szans w tej chwili wydanie zadnych WZ na tym terenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maristez 29.09.2009 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ok. dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts