safemode 28.09.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witam. Proszę o poradę. Jestem od dwóch sezonów użytkownikiem kotła na ekogroszek m-ki Keller KWP25. Dla wygody wyłączam go na lato. Aktualnie przygotowuje kocioł do sezonu grzewczego i postanowiłem się mu przyjrzeć dokładnie. Z lekkim przerażeniem zauważyłem, że drzwiczki rewizyjne na obudowie podajnika ślimakowego wyglądają tragicznie... Jedna rdza. Jak na zdjęciu. http://vimco.pl/img/drzwiczki.jpg Faktem jest, że przez dużą część poprzedniego sezonu zmuszony byłem używać bardzo mokrego ekogroszku Moje pytanie jest takie, gdzie takie uszczelki można nabyć i jak je zabezpieczyć dodatkowo przed działaniem niepożądanych czynników (jakis silikon czy coś takiego?) Pamiętam, że uszczelka była jakby z kartonu... Za pomoc z góry dziękuję. A zapomniałem jeszcze dodać, że w czasie sezonu byłem zmuszony te drzwiczki otworzyć, bo w jednym z worków z groszkiem dostałem gratis 10 cm drutu z elektrody spawalniczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts