kepoh 13.06.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Ja zdecydowałem się i zakupiłem. Na pierwszy rzut oka, wygląda wszystko bardzo pięknie. Oglądałem wcześniej wiele innych produktów, może nieco tańszych, ale jakością wykonania zdecydowanie odbiegających od armatury Kohlmana. Deszczownica prezentuje się okazale, no i mam nadzieję, że będzie działać dobrze i bezawaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esor 14.06.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Też mam nadzieję, że będzie działać sprawnie, bo chyba się skuszę Na allegro podane jest, że gwarancja jest 3-letnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kepoh 14.06.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Tak, oczywiście, gwarancja trzyletnia, wcześniej źle napisałem.Mam tylko nadzieję, że firma w międzyczasie nie zniknie z rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esor 27.06.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Baterie zakupione. Kontakt ze sprzedawcą z allegro bardzo dobry, szybka dostawa, baterie wyglądają porządnie i bardzo ładnie, na 99,99% to chińszczyzna, ale nie zniechęcam się tym dam znać za jakiś czas jak działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdroyek 01.09.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Jako, że popełniłam zakup baterii kohlman 'pochwalę się' jak wyglądają u mnie http://images45.fotosik.pl/264/103612e93e48636b.jpg http://images46.fotosik.pl/263/ac350e2eb7accc20.jpg Cześć, mam taką samą baterie i nurtujace pytanie, czy po uzytkowaniu słuchawki wannowej po jej odłozeniu woda z niej nie spływa w otwór w którym jest osadzana ??? Cały czas mam wrażenie ze woda mi sie leje w ten otwór i pod wannę ... Nie było mnie w chwili montazu więc może tam jest jakaś uszczelka?? Może ktoś rozwiac moje wątpliwości ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ona_lewkonia 15.09.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Cześć, mam taką samą baterie i nurtujace pytanie, czy po uzytkowaniu słuchawki wannowej po jej odłozeniu woda z niej nie spływa w otwór w którym jest osadzana ??? Cały czas mam wrażenie ze woda mi sie leje w ten otwór i pod wannę ... Nie było mnie w chwili montazu więc może tam jest jakaś uszczelka?? Może ktoś rozwiac moje wątpliwości ? pozdr No niestety, u mnie jest podobnie. Generalnie z baterii na chwilę obecną jestem zadowolona, ale właśnie to spływanie po słuchawce i wężu, i dalej w otworek trochę mnie denerwuje. Nie wiem czy to taki urok tej konkretnej baterii, czy w ogóle słuchawki o takim kształcie tak mają. Na chwilę obecną moim rozwiązaniem problemu jest odkładanie słuchawki na kilka minut na rant wanny tak aby ewentualny nadmiar wody mógł się cofnąć. Tak sobie wymyśliłam, sprawdza się, ale nie wiem czy to filozofia w dobrym kierunku. Może użytkownicy słuchawek z 'okrągłą główką' się wypowiedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zdroyek 15.09.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Ja próbuje szybko włozyć słuchawkę tka żeby sie zabezpieczyła (jest tam chyba jakaś uszczelka na słuchawce) ale widać ze musze zajrzeć pod wannę bo niepokoi mnie to spływanie wody po słuchawce i węzu .... czy wszystkie tego rodzajku słuchawki mają taką samą budowę i ten sam problem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 24.10.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 podciagam do gory...minelo kilka miesiecy od pierwszych wpisow, moze ktos napisze jak sprawuja sie te baterie w uzytkowaniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys_1976 18.11.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam... smiało mogę polecić baterie Kohlman ,uzytkuje sam deszczwonicę 25 cm i baterie excellent podtynkowe u siebie w domu ,jak i mam je sprawdzone u swoich klientów bo zajmuje sie m. in projektowaniem wnętrz . Uzytkuje je 2 lata i nic sie z nimi nie dzieje nic nie cieknie . Sam porównywałem te baterie w sklepie z produktami Steiberga i sądze ze jesli nie jest to ten sam produkt tylko bez napisu to napewno robiony jest gdzies w poblizu chinskiej fabryki Wcale chinskie nie oznacza tandety....sa produkty chinskie tandetne ale i są dobrej jakosci chinskie.....trzeba tylko nauczyc sie odpowiednio rozpoznawac produkt . Tak samo sprawdzilem miski ustepowe sprzedawane na allegro i sklepach internetowych z deskami wolnoopadajacymi ...i nic sie z nimi nie dzieje ,gdzies kots na forum napisal ze zółknie porcelana....ja nic takiego nie zauwazyłem w uzytkowaniu . Tak samo z płytkami np firma SALONI -hiszpania zamaiwasz płytki płacisz gruba kase za metr i na opakowani tak masz made in china.....a nagle na necie za płytke 60x60 lub wieksza tylko ze chinska pąłcisz o wiele mniej. Tak wiec bez obawy mozna te baterie zamawiac i uzytkowac tym bardziej ze lepiej wydac 500zł niz 1500 lub wiecej..Ja jedynie sugeruje zamieniec słuchawke wannową prostokatna na tradycyjna okragła i regulowanym strumieniem wody jest lepsza w uzytkowaniu...no chyba ze ktos lubi ładny design i pozostawi tak jak jest tak wiec jesli ktos z Was nie ma AŁA na punkcie metki ....to jak reklama głosi ..po co przepłacać ...pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 21.11.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Ja też zdecydowałem się na zakup baterii tej firmy (3 sztuki - zdjęcia w moim dzienniku). Póki co nie mogę sie wypowiedzieć jak działają bo jeszcze nie są zainstalowane. Baterie wyglądają solidnie i przychodzą porządnie zapakowane. Myślę że jak tylko zacznę użytkować to coś jeszcze napiszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 03.02.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Ja też zakupiłam 2 baterie tego producenta. Montaz dopiero w planach, więc na razie moge tylko powiedzieć, ze wyglądają na porządne. Okaże się wkrótce. Troche martwi mnie wiadomość użytkowników, ze po prysznicowej prostokatnej spływa woda - zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcines 29.08.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 I jakie wrażenia z użytkowania Kohlmana? Nic się nie psuje? Ewentualny serwis działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 02.11.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Podbijam, napiszcie prosze czy nie zalujecie zakupu Kohlmana. Mam chrapke na deszczownice ale nie wiem, czy to dobry pomysl.Dziekuje za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu1100 10.11.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Użytkuję dwie baterie (umywalkowa i wannowa) tej firmy od ponad 2 lat. Jak do tej pory sprawują się rewelacyjnie. Po zachlapaniu wodą, przecieram je suchą szmatką żeby nie osiadał kamień. Dzięki temu nadal wyglądają jak nówki. Dwóch moich znajomych także kupiło baterie tej firmy i z tego co wiem, są bardzo zadowoleni. Nie wiem jak z deszczownicami, bo nie widziałem ich na żywo. Ja osobiście nie żałuję zakupu tych baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 11.04.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 I jakie wrażenia z użytkowania Kohlmana? Nic się nie psuje? Ewentualny serwis działa? Podbijam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 11.04.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Chyba chińszczyzna. po kilku miesiacach przelacznik kran/prysznic zacina sie. Mozna sie niezle pochlapac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gutek88 01.06.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Witam troszke odswieze temat poniewaz jestem nastawiony na kupno 3 baterii firmy Kohlman serii EXCELENT takich jak 1. http://www.fajnalazienka.com/product-pol-3760-Bateria-umywalkowa-KOHLMAN-EXCELENT-QB170H.html 2. http://www.fajnalazienka.com/product-pol-3764-Bateria-wannowa-3-otworowa-KOHLMAN-EXCELENT-QB241H.html 3. http://www.fajnalazienka.com/product-pol-3796-Zestaw-prysznicowy-KOHLMAN-EXCELENT-QW276H.html Dlatego pytanko jak tam sie u was sprawuja baterie tej firmy bo widze ze od pierwszych wpisow minelo troche czasu...... a strona firmy Kohlman nadal nie powstala i nawet chyba nie wiadomo gdzie sa produkowane tej baterie nie mozna znalezc nigdzie nic o tych produktach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jackie65 21.07.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Witam. Kupiłem deszczownię Kohlman 1,5 roku do tyłu. Część podtynkową założyłem dawno,dopiero teraz zakładam resztę, a zgubiłem schemat montażu. W sklepach nie ma już tego modelu. Jest to deszczownia podwieszana do sufitu na 4 rurkach długości ok. 15 cm, posiada również halogen. Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki818 03.08.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Zaciekawiony tematem też szukałem jakiś informacji na temat tych baterii w internecie i niestety nic konkretnego nie znalazłem. Wyglądają nieźle ale pozostaje pytanie czy jeśli coś się popsuje za pół roku czy rok to czy również o serwisie nic nie znajdę ...? hm Nie zgodzę się natomiast z bestisz-em że uznane marki nie mają takiego designu - mają i to jaki To akurat z innej beczki ale ostatnio jestem zachwycony PuraVidą Hansgrohe - mistrzostwo. Z "kanciastych" fajne ma Webert i Vado. Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez miki818 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bellowicz 06.05.2013 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 (edytowane) Wszystkie Vilbach i Kohlman to wg mnie to samo. Wysyła je ten sam gość, który jest pod różnymi nickami, tj. inny dla Kohlman i inny dla Vilbacha,. Wysyłka jest ekspresowa, kontakt jak najbardziej w porządku, porządnie zapakowane, estetycznie wykonane. Sam szukałem jakiś takich niecodziennych wzorów i wpadły mi one w oko, napaliłem i kupiłem, 2700 za wszystko. W końcu wystroju łazienki nie zmienia się co 2 lata.Wszystko wygląda pięknie i schludnie wykonane, nie ma do czego się przyczepić, zawory są uniwersalne, uszczelki też , tak więc nie powinno być problemu z późniejszym serwisem. Na próżno szukać skąd one pochodzą, zarówno na pudełku jak i instrukcji nie ma pochodzenia, ani kodu kreskowego. Wg mnie to "dobra chińszczyzna", która prawdopodobnie jest importowana i np. w kraju pakowana, albo wszystko pochodzi gdzieś z Azji, a u nas naklejane i sprzedawane na allegro. Jest już strona http://www.kohlman.com.pl . Czy warte tej ceny? Sami musicie sobie na to odpowiedzieć. Prawdopodobnie na odpowiedź "chińszczyzna" niewiele osób by kupiło. Strzeliłem kilka fotosów, tak więc popatrzcie: http://imageshack.us/photo/my-images/13/dscn0925cp.jpg/ Dopiszę: nie żałuje zakupu !! Edytowane 5 Października 2013 przez bellowicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts