Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Baterie Kohlman

albercik13

Recommended Posts

Ja zdecydowałem się i zakupiłem. Na pierwszy rzut oka, wygląda wszystko bardzo pięknie. Oglądałem wcześniej wiele innych produktów, może nieco tańszych, ale jakością wykonania zdecydowanie odbiegających od armatury Kohlmana. Deszczownica prezentuje się okazale, no i mam nadzieję, że będzie działać dobrze i bezawaryjnie.

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
Jako, że popełniłam zakup baterii kohlman 'pochwalę się' jak wyglądają u mnie

http://images45.fotosik.pl/264/103612e93e48636b.jpg

http://images46.fotosik.pl/263/ac350e2eb7accc20.jpg

Cześć, mam taką samą baterie i nurtujace pytanie, czy po uzytkowaniu słuchawki wannowej po jej odłozeniu woda z niej nie spływa w otwór w którym jest osadzana ??? Cały czas mam wrażenie ze woda mi sie leje w ten otwór i pod wannę ...

Nie było mnie w chwili montazu więc może tam jest jakaś uszczelka??

Może ktoś rozwiac moje wątpliwości ?

pozdr

• 2 weeks później...
Cześć, mam taką samą baterie i nurtujace pytanie, czy po uzytkowaniu słuchawki wannowej po jej odłozeniu woda z niej nie spływa w otwór w którym jest osadzana ??? Cały czas mam wrażenie ze woda mi sie leje w ten otwór i pod wannę ...

Nie było mnie w chwili montazu więc może tam jest jakaś uszczelka??

Może ktoś rozwiac moje wątpliwości ?

pozdr

No niestety, u mnie jest podobnie. Generalnie z baterii na chwilę obecną jestem zadowolona, ale właśnie to spływanie po słuchawce i wężu, i dalej w otworek trochę mnie denerwuje. Nie wiem czy to taki urok tej konkretnej baterii, czy w ogóle słuchawki o takim kształcie tak mają. Na chwilę obecną moim rozwiązaniem problemu jest odkładanie słuchawki na kilka minut na rant wanny tak aby ewentualny nadmiar wody mógł się cofnąć. Tak sobie wymyśliłam, sprawdza się, ale nie wiem czy to filozofia w dobrym kierunku.

Może użytkownicy słuchawek z 'okrągłą główką' się wypowiedzą?

Ja próbuje szybko włozyć słuchawkę tka żeby sie zabezpieczyła (jest tam chyba jakaś uszczelka na słuchawce) ale widać ze musze zajrzeć pod wannę bo niepokoi mnie to spływanie wody po słuchawce i węzu ....

czy wszystkie tego rodzajku słuchawki mają taką samą budowę i ten sam problem ??

• 1 month później...
  • 4 weeks później...

Witam... smiało mogę polecić baterie Kohlman ,uzytkuje sam deszczwonicę 25 cm i baterie excellent podtynkowe u siebie w domu ,jak i mam je sprawdzone u swoich klientów bo zajmuje sie m. in projektowaniem wnętrz . Uzytkuje je 2 lata i nic sie z nimi nie dzieje nic nie cieknie . Sam porównywałem te baterie w sklepie z produktami Steiberga i sądze ze jesli nie jest to ten sam produkt tylko bez napisu to napewno robiony jest gdzies w poblizu chinskiej fabryki :) Wcale chinskie nie oznacza tandety....sa produkty chinskie tandetne ale i są dobrej jakosci chinskie.....trzeba tylko nauczyc sie odpowiednio rozpoznawac produkt . Tak samo sprawdzilem miski ustepowe sprzedawane na allegro i sklepach internetowych z deskami wolnoopadajacymi ...i nic sie z nimi nie dzieje ,gdzies kots na forum napisal ze zółknie porcelana....ja nic takiego nie zauwazyłem w uzytkowaniu . Tak samo z płytkami np firma SALONI -hiszpania zamaiwasz płytki płacisz gruba kase za metr i na opakowani tak masz made in china.....a nagle na necie za płytke 60x60 lub wieksza tylko ze chinska pąłcisz o wiele mniej.

Tak wiec bez obawy mozna te baterie zamawiac i uzytkowac tym bardziej ze lepiej wydac 500zł niz 1500 lub wiecej..Ja jedynie sugeruje zamieniec słuchawke wannową prostokatna na tradycyjna okragła i regulowanym strumieniem wody jest lepsza w uzytkowaniu...no chyba ze ktos lubi ładny design i pozostawi tak jak jest

tak wiec jesli ktos z Was nie ma AŁA na punkcie metki ....to jak reklama głosi ..po co przepłacać ...pozdr

Ja też zdecydowałem się na zakup baterii tej firmy (3 sztuki - zdjęcia w moim dzienniku). Póki co nie mogę sie wypowiedzieć jak działają bo jeszcze nie są zainstalowane. Baterie wyglądają solidnie i przychodzą porządnie zapakowane. Myślę że jak tylko zacznę użytkować to coś jeszcze napiszę.

Pozdrawiam :-)

• 2 months później...
  • 6 months później...
  • 2 months później...
Użytkuję dwie baterie (umywalkowa i wannowa) tej firmy od ponad 2 lat. Jak do tej pory sprawują się rewelacyjnie. Po zachlapaniu wodą, przecieram je suchą szmatką żeby nie osiadał kamień. Dzięki temu nadal wyglądają jak nówki. Dwóch moich znajomych także kupiło baterie tej firmy i z tego co wiem, są bardzo zadowoleni. Nie wiem jak z deszczownicami, bo nie widziałem ich na żywo. Ja osobiście nie żałuję zakupu tych baterii.

• 5 months później...
  • 1 month później...

Witam troszke odswieze temat poniewaz jestem nastawiony na kupno 3 baterii firmy Kohlman serii EXCELENT takich jak ;)

1. http://www.fajnalazienka.com/product-pol-3760-Bateria-umywalkowa-KOHLMAN-EXCELENT-QB170H.html

2. http://www.fajnalazienka.com/product-pol-3764-Bateria-wannowa-3-otworowa-KOHLMAN-EXCELENT-QB241H.html

3. http://www.fajnalazienka.com/product-pol-3796-Zestaw-prysznicowy-KOHLMAN-EXCELENT-QW276H.html

Dlatego pytanko jak tam sie u was sprawuja baterie tej firmy bo widze ze od pierwszych wpisow minelo troche czasu...... a strona firmy Kohlman nadal nie powstala i nawet chyba nie wiadomo gdzie sa produkowane tej baterie nie mozna znalezc nigdzie nic o tych produktach

Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam. Kupiłem deszczownię Kohlman 1,5 roku do tyłu. Część podtynkową założyłem dawno,dopiero teraz zakładam resztę, a zgubiłem schemat montażu. W sklepach nie ma już tego modelu. Jest to deszczownia podwieszana do sufitu na 4 rurkach długości ok. 15 cm, posiada również halogen.

Czy ktoś może mi pomóc w tej sprawie????:)

• 2 weeks później...

Zaciekawiony tematem też szukałem jakiś informacji na temat tych baterii w internecie i niestety nic konkretnego nie znalazłem. Wyglądają nieźle ale pozostaje pytanie czy jeśli coś się popsuje za pół roku czy rok to czy również o serwisie nic nie znajdę ...? hm

Nie zgodzę się natomiast z bestisz-em że uznane marki nie mają takiego designu - mają i to jaki :) To akurat z innej beczki ale ostatnio jestem zachwycony PuraVidą Hansgrohe - mistrzostwo. Z "kanciastych" fajne ma Webert i Vado.

Edytowane przez miki818
literówka

• 9 months później...

Wszystkie Vilbach i Kohlman to wg mnie to samo. Wysyła je ten sam gość, który jest pod różnymi nickami, tj. inny dla Kohlman i inny dla Vilbacha,. Wysyłka jest ekspresowa, kontakt jak najbardziej w porządku, porządnie zapakowane, estetycznie wykonane.

Sam szukałem jakiś takich niecodziennych wzorów i wpadły mi one w oko, napaliłem i kupiłem, 2700 za wszystko. W końcu wystroju łazienki nie zmienia się co 2 lata.

Wszystko wygląda pięknie i schludnie wykonane, nie ma do czego się przyczepić, zawory są uniwersalne, uszczelki też , tak więc nie powinno być problemu z późniejszym serwisem. Na próżno szukać skąd one pochodzą, zarówno na pudełku jak i instrukcji nie ma pochodzenia, ani kodu kreskowego.

Wg mnie to "dobra chińszczyzna", która prawdopodobnie jest importowana i np. w kraju pakowana, albo wszystko pochodzi gdzieś z Azji, a u nas naklejane i sprzedawane na allegro. Jest już strona http://www.kohlman.com.pl .

Czy warte tej ceny? Sami musicie sobie na to odpowiedzieć. Prawdopodobnie na odpowiedź "chińszczyzna" niewiele osób by kupiło.

Strzeliłem kilka fotosów, tak więc popatrzcie:

http://imageshack.us/photo/my-images/13/dscn0925cp.jpg/

Dopiszę: nie żałuje zakupu !!

Edytowane przez bellowicz