Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka moc pieca gazowego

skrzypp

Recommended Posts

Witam posiadam dom 150 m2, parterowy z salonem z antresolą. kubatura 500 m3, wyokość pokoi 2,80 m, , sciany 24 cm porotherm leier + 10 cm styropian (podłogowy kupiony w super cenie płyty 1,50 * 1,00 duze), podłoga 10 cm styropian, sufit podwiesznay welna 15 cm + 5 cm,

Moze ma ktos podobny i jakiej wielkosci piec gazowy i jaki najlepiej, dziękuje i pozdrawiam

Witam posiadam dom 150 m2, parterowy z salonem z antresolą. kubatura 500 m3, wyokość pokoi 2,80 m, , sciany 24 cm porotherm leier + 10 cm styropian (podłogowy kupiony w super cenie płyty 1,50 * 1,00 duze), podłoga 10 cm styropian, sufit podwiesznay welna 15 cm + 5 cm,

Moze ma ktos podobny i jakiej wielkosci piec gazowy i jaki najlepiej, dziękuje i pozdrawiam

Tu masz wszystko , trza tylko poczytać 8) :

http://forum.muratordom.pl/jaki-piec-kociol-gazowy,t122326.htm

• 1 year później...

Mam pytanie do RAPczyna - przeglądałem archiwum i widziałem wiele ciekawych odpowiedzi.

Mam dom bez ogrzewania podłogowego o pow urz. 230 m2, będzie ocieplony wełną 15 cm + poroterm 25 cm, podłoga izolowana styropianem 20 cm (poza garazęm 10 cm), kotłownia osobna około 10 m2. Mam pytanie o wielkość pieca oraz czy kondensacyjny (jak nie ma podłogówki). Będzie dogrzewanie salonu kominkiem. Planowałem kocioł na ekogroszek (25 kw), ale rozważam kotłownię alternatywną na gaz. Zasobnik wody 150l lub 200l (2osoby + czasami 4 ). Dziękuję za podpowiedzi.