paninka 29.09.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Czy ktoś użytkuje takie okna , głównie chodzi o moskitierę - jak się sprawuje ten mechanizm?[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paninka 29.09.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 http://www.zalutex.com.pl/zal_fd/FZd_413.jpg[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslawskia 29.09.2009 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Cześć,Takie okna ma sąsiad. Do teraz nie miał z moskitierą problemów.Jest jeden teoretyczny - co zrobisz jak będzie trzeba wymienić moskitierę na nową w przypadku uszkodzenia?Czy jest zaprojektowane odpowiednie dojście do moskitiery? Ja mam zwykłe siatki na ramkach i też jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 29.09.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ..wydaje się , że dostęp jest od wewnątrz po ściągnięcu klapy rewizyjnej i opuszczeniu rolety (pod warunkiem , że nie zabudujesz od środka tej klapy). ..martwiłbym się jednak nie tą moskitierą bo to mały pikuś a samym systemem rolet naokiennych, który niestety jest nieporozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.09.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ja mam podobne moskitiery. Ogólnie po kilku regulacjach mechanizmu zwijania/rozwijania jest ok. I tak za często ich nie podnosisz, tylko zaciągasz i używasz. Może teraz bym się zastanowił, czy jest sens kupować taki bajer czy nie przeliczyć tego na ramkowe - ale tylko z uwagi na fakt, ze w kieszeni pusto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 09.11.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam, mnie się pomys podoba jak najbardziej ale w użyciu tego nie widziałem. Jest ktoś kto ma założone rolety zintegrowane z oknem ? Jak się toto sprawuje i jak cenowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 09.11.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 A tam ja celuję w okna z moskitierą spuszczaną a rolety osobno, takie 10 w 1 jakoś do mnie nie przemawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 09.11.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Witam, mnie się pomys podoba jak najbardziej ale w użyciu tego nie widziałem. Jest ktoś kto ma założone rolety zintegrowane z oknem ? Jak się toto sprawuje i jak cenowo ? Na temat systemu rolet nadstawnych zintegrowanych z oknem wiele tu bylo napisane.....nie zawsze były to pozytywne opinie....a jak się ,, toto '' sprawuje można przeczytać np pod tym linkiem http://oknotest.pl/1/news/artykuly/niebezpieczne_rolety_nadstawne.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 10.11.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dzięki, faktycznie nie ma sposobu żeby to poprawnie zamontować ?Aż mi sie nie chce wierzyć że nie ma rozwiązania. Rolety bardzo przydatna rzecz a tu taka kopa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 12.11.2009 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Dzięki, faktycznie nie ma sposobu żeby to poprawnie zamontować ? Aż mi sie nie chce wierzyć że nie ma rozwiązania. Rolety bardzo przydatna rzecz a tu taka kopa... Oczywiście jest rozwiązanie......są dostępne inne systemy do montażu rolet zewnętrznych w których ten problem nie istnieje. Rolety zewnętrzne w systemie nadstawnym to dobre rozwiązanie ale tylko do 120 cm w świetle otworu okiennego, przy większych rozpiętościach ten system sie nie sprawdza...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 12.11.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ja będę potrzebował większych rozpietości, a jakiś przykład "innych" systemów ? Wiem że to może trochę "iście" na łatwiznę ale czasu mi braknie na wszystko co muszę zgłębić w niedługim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 13.11.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Prawidlowe zamontowanie okien powyżej 120 cm gwarantuje kilka systemów - między innymi ....dla tych którym nie zależy na estetyce jest system Integro.W tym systemie istnieje możliwośc wykonania rolety tylko w wersji lewoskrętnej i nie w każdym przypadku udaje się schować skrzynkę, czasami jest ona widoczna.Drugim systemem sa nadproża roletowe z cegły ceramicznej i zastosowanie stabilizatorów okiennych, które sprawiają że górna część ościeżnicy okna jest stabilna.System ten nie burzy koncepcji architektonicznej elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 13.11.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Dzięki wielkie, przyspieszy mi to decyzję bardzo. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 13.11.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Prawidlowe zamontowanie okien powyżej 120 cm gwarantuje kilka systemów - między innymi ....dla tych którym nie zależy na estetyce jest system Integro. chwila, chwila. mi zależało na estetyce, dlatego wybrałem... integro , jeszcze elewacji kompletnej nie mam, ale skrzynki są elegancko skryte pod tynkiem - czegóż chcieć więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 13.11.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 chwila chwila.....napisalem wyraźnie ,, nie w kazdym przypadku udaje sie schowac skrzynkę ''w twoim przypadku sie udalo....bywa ze się nie udaje.....a jesli chodzi o estetykę? to nie ma możliwości aby rolety w systemie integro pracowaly w wersji prawoskretnej.....ale ? sprawa gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 14.11.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 chwila chwila.....napisalem wyraźnie ,, nie w kazdym przypadku udaje sie schowac skrzynkę ''w twoim przypadku sie udalo....bywa ze się nie udaje..... o roletach pomyślałem, jak murowali nadproża - cofnąłem je odpowiednio i dzięki temu wszystkie kasety są pod izolacją a jesli chodzi o estetykę? to nie ma możliwości aby rolety w systemie integro pracowaly w wersji prawoskretnej.....ale ? sprawa gustu a prawoskrętnie to tak, że z zewnątrz widzisz wypukłości pancerzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts