Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna z roletami zew. zintegrowane z moskitierą

Recommended Posts

Cześć,

Takie okna ma sąsiad. Do teraz nie miał z moskitierą problemów.

Jest jeden teoretyczny - co zrobisz jak będzie trzeba wymienić moskitierę na nową w przypadku uszkodzenia?

Czy jest zaprojektowane odpowiednie dojście do moskitiery?

Ja mam zwykłe siatki na ramkach i też jestem zadowolony.

Ja mam podobne moskitiery. Ogólnie po kilku regulacjach mechanizmu zwijania/rozwijania jest ok. I tak za często ich nie podnosisz, tylko zaciągasz i używasz.

Może teraz bym się zastanowił, czy jest sens kupować taki bajer czy nie przeliczyć tego na ramkowe - ale tylko z uwagi na fakt, ze w kieszeni pusto.

• 1 month później...
Witam, mnie się pomys podoba jak najbardziej ale w użyciu tego nie widziałem.

Jest ktoś kto ma założone rolety zintegrowane z oknem ? Jak się toto sprawuje i jak cenowo ?

Na temat systemu rolet nadstawnych zintegrowanych z oknem wiele tu bylo napisane.....nie zawsze były to pozytywne opinie....a jak się ,, toto '' :D sprawuje można przeczytać np pod tym linkiem

http://oknotest.pl/1/news/artykuly/niebezpieczne_rolety_nadstawne.php

Dzięki,

faktycznie nie ma sposobu żeby to poprawnie zamontować ?

Aż mi sie nie chce wierzyć że nie ma rozwiązania. Rolety bardzo przydatna rzecz a tu taka kopa...

Oczywiście jest rozwiązanie......są dostępne inne systemy do montażu rolet zewnętrznych w których ten problem nie istnieje.

Rolety zewnętrzne w systemie nadstawnym to dobre rozwiązanie ale tylko do 120 cm w świetle otworu okiennego, przy większych rozpiętościach ten system sie nie sprawdza......

Prawidlowe zamontowanie okien powyżej 120 cm gwarantuje kilka systemów - między innymi ....dla tych którym nie zależy na estetyce jest system Integro.

W tym systemie istnieje możliwośc wykonania rolety tylko w wersji lewoskrętnej i nie w każdym przypadku udaje się schować skrzynkę, czasami jest ona widoczna.

Drugim systemem sa nadproża roletowe z cegły ceramicznej i zastosowanie stabilizatorów okiennych, które sprawiają że górna część ościeżnicy okna jest stabilna.System ten nie burzy koncepcji architektonicznej elewacji.

Prawidlowe zamontowanie okien powyżej 120 cm gwarantuje kilka systemów - między innymi ....dla tych którym nie zależy na estetyce jest system Integro.

chwila, chwila.

mi zależało na estetyce, dlatego wybrałem... integro :),

jeszcze elewacji kompletnej nie mam, ale skrzynki są elegancko skryte pod tynkiem - czegóż chcieć więcej?

chwila chwila.....napisalem wyraźnie ,, nie w kazdym przypadku udaje sie schowac skrzynkę ''w twoim przypadku sie udalo....bywa ze się nie udaje.....

o roletach pomyślałem, jak murowali nadproża - cofnąłem je odpowiednio i dzięki temu wszystkie kasety są pod izolacją :)

a jesli chodzi o estetykę? to nie ma możliwości aby rolety w systemie integro pracowaly w wersji prawoskretnej.....ale ? sprawa gustu

a prawoskrętnie to tak, że z zewnątrz widzisz wypukłości pancerzy?