Richard_S 20.12.2003 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 Witam! Czy zdarza sie Panstwu parowanie i skraplane sie wody na wewnetrznej czesci okien?? szczególnie gdy sa mrozy... Czy to grozi jakims grzybem??? Czy nie zepsuje mi sie mur nad oknem?? Czy to nie jest wina kiepskiej wentylacji domu?? A moze dom jest nieogrzany?? Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 20.12.2003 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 Stary problem. prawdopodobnie jest to wina kiepskiej wentylacji, zbyt dużo wilgoci. Kup wilgotnościomierz i sprawdź wilgotność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 21.12.2003 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 Dziekuje.. tak tez myslalem.. mam slaba wentlacje.... musze przewiercic jakas dzire w dachu i zamontowac tam wentylator... Pozdrawaim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2003 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 Dziura w dachu może nie wystarczyć, musisz mieć też nawiew. w najgorszym wypadku rozszczelnienie okien albo ich otwarcie (może byc nieststy chłodno, ale bez grzyba- wybór należydo ciebie:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 21.12.2003 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 hmm.. nawiew??? a nie wystarczy wyciag?? przeciez jak ja sobie zrobie nawiew i wyciag to w chalupie bedzie naprawde zikno.. a na zgsaz wydam ze dwa razy tyle!! Poozdrooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 21.12.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 Rekuperator... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 21.12.2003 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 A co to takiego??? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2003 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 zawartosc wilgoci w powietrzu zalezy od temperatury przy 20 st C max wilgotnosc to 17,3 g/m szesc a przy temperaturze 0 st C 4,4g/m szesc ;jezeli cieple powietrze zderza sie z zimna powierzchnia -w tym przypadku szyba-nastepuje zraszanie sie pary ;wietrzenie pomnaga bo przy niskich temp mala jest wilgotnosc powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richard_S 21.12.2003 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 No tak.. tylko ja chce miec i cieplo.. i zeby mi sie para nie osadzala.. tzn to cieple powietrze nie skraplalo na szybach... chyba nic nie mozna z tym zrobic... Pozdroooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2003 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 zaloz okiennice albo rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 21.12.2003 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 Zaloz sobie nawiewniki. Najlepiej higrosterowane. Problem wentylacji masz wtedy z glowy.W razie pytan: http://www.wentylacja.org.pl albo http://www.aereco.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 22.12.2003 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2003 Richard, chłopaki mają rację.Jak zlekceważysz ten problem, mozesz mieć na ścanach ogród botanicznyPopieram nawiewnikiPozdr.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts