pierwek 29.09.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Odpalałem wczoraj próbnie podłogówkę wodną po sezonie letnim. mam kocioł na ekogroszek, podłogówka w układzie zamkniętym za wymiennikiem, zasilana z zaworu trójdrożnego. No i włączyłem pompę od podłogówki i czekam na efekt - macam rurkę i czuję, że pompa zaczyna się grzać ale coś nie pompuje... pokręciłem zaworem trójdrożnym ale efektu nie było, tak jakby zawór był "zakręcony". No to przystąpiłem do "naprawy" zaworu... wziąłem mały "czujniczek" i walnąłem parę razy zdrowo w obudowę zaworu. Wygląda że pomogło bo woda zaczęła płynąć, pompa pompować a zawór regulować... Pytanie: czy też macie takie problemy przed zimą? Kotłowani była montowana rok temu. Zawór od początku mi się nie podobał bo w pozycji skrajnej podawał wodę o temperaturze 55 stopni a wg rozpiski powinien podawać max 42 stopnie. ustawiłem sobie wtedy mniej ale jak widać zawór się jakoś zastał przez lato Obawiam się ze za rok będę musiał sobie na swój koszt kupić nowy zawór jak nie wstanie po letniej przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts