misha81 29.09.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam, czy ktoś może mi podpowiedzieć jak najlepiej połączyć przyłącze kątowe z zestawem pysznicowym (deszczownica + słuchawka na jednym drążku)? W zestawie jest wąż podłączeniowy 80cm, ale ponieważ kładę też rury to nie chcę z niego korzystać. Chciałbym, jeśli to możliwe, żeby przyłącze i drążek wyglądały jak jedność. Obydwa elementy mają gwint zewn. 1/2". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 30.09.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 to już kombinacje... musiałbyś zrobić podejścia w ścianie + jakiś chromowany śrubunek. O ile przy drążku będzie w miarę prosto to przy baterii już nie tak łatwo gdyż będziesz miał do zgrania zapewne 3 gwinty (2 od baterii i ten dodatkowy do podłączenia wylewek). Na pewno trzeba by podejścia przy baterii sprawdzić przed zatynkowaniem czy to się da skręcić - pamiętając, że dojdą jeszcze płytki. Nie wiem czy ma to sens... jak będziesz kiedyś zmieniał baterię to będziesz maił zapewne problem jak kupisz troszkę inną. Takie rozwiązanie lepiej byłoby chyba wykonać specjalnym zestawem podtynkowym. myślę o wylewce deszczownicy wychodzącej prosto ze ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts