Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKĄD ZIEMIE ?

twoxxet

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie. Muszę podnieśc teren o jakieś 30 cm na działce 1000 m i nie mam zielonego pojęcia skąd wziąc ziemie wiem że można kupic ale to jakieś straszne pieniądze kosztuje czy jest może jakiś inny sposób na zdobycie ziemi może z jakiegoś wykopu ?

Tanio tego raczej nie załatwisz.

Możesz spróbować dać tablicę "przyjmę ziemię" itp ale wątpię w skuteczność tego rozwiązania lub kupić blisko ziemię rolną, załatwić zezwolenie na staw i masz ziemię za koszt usługi a przy okazji staw. Co prawda tanie to też nie będzie

Daj ogłoszenie że przyjmiesz ziemie przywiozą Ci za darmo. Za zwałkę trzeba płacić a jak do ciebie będą mieli bliżej to będą wozić do Ciebie. Tylko nie licz na to ze ta ziemia to będzie jakaś super bo może w niej być wszystko. Najlepiej pojeździj po okolicy i wypatruj wywrotek a najlepiej szukaj jakiś placów budów w pobliżu llub większych inwestycji tam jak prowadza wykopy to z ziemią nie maja co robić i ja wywożą.

wbrew pozorom zdobycie dobrej ziemi nie jest takie proste :roll:

sama wiosną chciałam 1-2 wywrotki - niestety ceny zabijały ....

od ludzi też się nie udało ... ludzie muratora czytają czy jaki czort ...

bo nikt sie pozbyć takowej ziemi nie chciał -

mówili, ze se na przyszłość na równanie terenu zostawiają :roll:

Czyli co mówicie że ziemia w cenie :D a ja jak wywoziłem ziemię tamtego roku to szukałem zwałki dawałem ogłoszenia i nikt nie chciał wziąć, w przyszłym też będę miał jej do wywiezienia może ktoś potrzebuje :wink: .

a teraz to już pozamiatane ... trawa se rośnie , jak se pomyśle że jeszcze raz miałabym się z tym babrać to aż mnie trzęsie :roll: :oops: :lol:

ja na działce mam trochę ziemi.. podobno "jeden kamaz" :wink: jakby ktos chciał przyjehcać i trochę zabrac to chętnie sie pozbędę- jeszcze troche poleży i zaczne udeptywac po działce :-?

nawieziona została z pogłębianej ulicy- płaciłam 70zl za samochód- trochę za dużo przywieziono- więcej niż zamawiałąm iestety- chętnie oddam jesli ktoś by chciał wziąć i wybawić mnie z kłopotu

mialem szczęscie - na drodze 150m ode mnie robią szeroki chodnik asfaltowy - wybieraja ziemie, sypia kamień i potem bedzie tam asfalt. Cała ziemia co wybieraja idzie na moją działkę :)

szczęściarz :roll: :D

u nas jak rolnik zorał posesję - jak zobaczyliśmy jak to wygląda - to centralnie załamka nas dopadła ... ale ziemi znikąd ...trza było robić tak żeby było dobrze ... sie udało ... ale moje marzenia o podniesieniu terenu na zadku działki legły w gruzach :roll:

no ale wiecie : jak sie nie ma co sie lubi.... :wink: