twoxxet 29.09.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witajcie. Muszę podnieśc teren o jakieś 30 cm na działce 1000 m i nie mam zielonego pojęcia skąd wziąc ziemie wiem że można kupic ale to jakieś straszne pieniądze kosztuje czy jest może jakiś inny sposób na zdobycie ziemi może z jakiegoś wykopu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anzys 29.09.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witajcie. Muszę podnieśc teren o jakieś 30 cm na działce 1000 m i nie mam zielonego pojęcia skąd wziąc ziemie wiem że można kupic ale to jakieś straszne pieniądze kosztuje czy jest może jakiś inny sposób na zdobycie ziemi może z jakiegoś wykopu ? Tanio tego raczej nie załatwisz. Możesz spróbować dać tablicę "przyjmę ziemię" itp ale wątpię w skuteczność tego rozwiązania lub kupić blisko ziemię rolną, załatwić zezwolenie na staw i masz ziemię za koszt usługi a przy okazji staw. Co prawda tanie to też nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.09.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Jeździsz po okolicy i patrzysz czy nie ma większej budowy. Dogadujesz się z kierowcą(mi) za 50-100 pln za kurs ( zależy ile km - im mniej tym lepiej ). Pzdr J PS ... oczywiście patrzysz czy gruzu przypadkiem nie wywożą.... oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 29.09.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Daj ogłoszenie że przyjmiesz ziemie przywiozą Ci za darmo. Za zwałkę trzeba płacić a jak do ciebie będą mieli bliżej to będą wozić do Ciebie. Tylko nie licz na to ze ta ziemia to będzie jakaś super bo może w niej być wszystko. Najlepiej pojeździj po okolicy i wypatruj wywrotek a najlepiej szukaj jakiś placów budów w pobliżu llub większych inwestycji tam jak prowadza wykopy to z ziemią nie maja co robić i ja wywożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.09.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Uważaj ! "Przyjmę ziemię" znaczy się na 100% masz gruz i śmiecie.Zrzucą pierwszą z ziemią a potem sypią co popadnie.....Jak dasz parę złotych to przynajmniej syfu nie nawiozą...J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twoxxet 29.09.2009 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Widze że na forumowiczów można liczyc będę próbował wg porad myśle jeszcze o dogadaniu się z jakimś kiero budowy z okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 29.09.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ja miałem farta bo budowali w okolicy Lidla i udało się kupić ziemię w cenie 20 zł za kurs 15 ton, ale już taka lepsza ziemia z pola to 250 zł za 30 ton.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.09.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ... czy jest może jakiś inny sposób na zdobycie ziemi może z jakiegoś wykopu ? idziesz na cmentarz i dogadujesz sie z grabarzem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.09.2009 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 wbrew pozorom zdobycie dobrej ziemi nie jest takie proste sama wiosną chciałam 1-2 wywrotki - niestety ceny zabijały .... od ludzi też się nie udało ... ludzie muratora czytają czy jaki czort ... bo nikt sie pozbyć takowej ziemi nie chciał - mówili, ze se na przyszłość na równanie terenu zostawiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 30.09.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Czyli co mówicie że ziemia w cenie a ja jak wywoziłem ziemię tamtego roku to szukałem zwałki dawałem ogłoszenia i nikt nie chciał wziąć, w przyszłym też będę miał jej do wywiezienia może ktoś potrzebuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaP. 30.09.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ja zdobyłam 9 wywrotek 20 tonowych (chyba - długie niebieskie) z robót na krajowej 5. Porzeszają drogę i ziemia jest z sąssiednich pól rolnych - 2 klasa - piękna czarna bez chwastów. Jesli ktoś buduje się na trasie Wrocław-Trzebnica to zachęcam, bo jest okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.09.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Czyli co mówicie że ziemia w cenie a ja jak wywoziłem ziemię tamtego roku to szukałem zwałki dawałem ogłoszenia i nikt nie chciał wziąć, w przyszłym też będę miał jej do wywiezienia może ktoś potrzebuje . a teraz to już pozamiatane ... trawa se rośnie , jak se pomyśle że jeszcze raz miałabym się z tym babrać to aż mnie trzęsie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.09.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ja bym chętnie przyjęła ziemię ale nikt w pobliżu się nie chce pozbyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.09.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 sprawdź , Anetina czy Ci gdzieś autostrady nie budują w pobliżu przeca ponoć wedle informacji mamy dalekoposunięte prace przy drogach ... toć gdzieś cholera muszą kopać, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.09.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 no własnie nic na razie nie słychać chociaż plany budowy jakiś km ode mnie są podobno już 25 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 30.09.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ja na działce mam trochę ziemi.. podobno "jeden kamaz" jakby ktos chciał przyjehcać i trochę zabrac to chętnie sie pozbędę- jeszcze troche poleży i zaczne udeptywac po działce nawieziona została z pogłębianej ulicy- płaciłam 70zl za samochód- trochę za dużo przywieziono- więcej niż zamawiałąm iestety- chętnie oddam jesli ktoś by chciał wziąć i wybawić mnie z kłopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.09.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 taaaaaaaaaaaaa, ale jesteś za daleko? gdzieś pod Warszawą się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika.Sz-a 30.09.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 3km za Legionowem w stronę zalewu- Łajski. wątpię czy ktos się skusi na zabranie ziemi- ale tak ogłaszam- a nuż ktos będzie chętny.czytałam że czasem forumowicze podjeżdzali przyczepką i zabierali od budujących się- może i ja na kogos trafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.09.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ja bym wzięła, gdybyś mieszkała chociaż ze 100 km blizej mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.09.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 mialem szczęscie - na drodze 150m ode mnie robią szeroki chodnik asfaltowy - wybieraja ziemie, sypia kamień i potem bedzie tam asfalt. Cała ziemia co wybieraja idzie na moją działkę szczęściarz u nas jak rolnik zorał posesję - jak zobaczyliśmy jak to wygląda - to centralnie załamka nas dopadła ... ale ziemi znikąd ...trza było robić tak żeby było dobrze ... sie udało ... ale moje marzenia o podniesieniu terenu na zadku działki legły w gruzach no ale wiecie : jak sie nie ma co sie lubi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts