Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polański

Mis Uszatek1719499023

Czy Polański powinien być sądzony?  

81 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Polański powinien być sądzony?

Recommended Posts

taaa...i nikt juz nie pamieta o co chodzilo n a poczatku :cry: Powinien byc Polanski sadzony - powinien - tak twierdzi wiekszosc w tym watku. Nie nam ferowac wyroki, bo mozemy sie mylic, bo informacje medialne moga byc niepelne, bo ktos cos cos knuje, ukrywamanipuluje, zatail...bo ferujac wyrok mozemy sie mylic - to zdaje sie o to chodzilo Retro

Jakos latwiej nam mowic niz sluchac sie nawzajem :) Howgh! Ide do roboty :)

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

taaa...i nikt juz nie pamieta o co chodzilo n a poczatku :cry: Powinien byc Polanski sadzony - powinien - tak twierdzi wiekszosc w tym watku. Nie nam ferowac wyroki, bo mozemy sie mylic, bo informacje medialne moga byc niepelne, bo ktos cos cos knuje, ukrywamanipuluje, zatail...bo ferujac wyrok mozemy sie mylic - to zdaje sie o to chodzilo Retro

Jakos latwiej nam mowic niz sluchac sie nawzajem :) Howgh! Ide do roboty :)

Gość M@riusz_Radom

Prawo stanu CA ( a spędziłem tam łącznie ze 3 lata więc miałem dość czasu aby poczytać to i owo ) co prawda jest dla europejczyków nie do końca klarowne ale stanowi dość jasno, że seks z osobą poniżej wieku który uprawnia do samostanowienia ( podejmowania czynności prawnych ) jest GWAŁTEM w myśl przepisów stanowych. Nawet jeśli seksik był za obopólną zgodą "partnerów". To tak jak u nas z przestępstwem ściganym z urzędu.

Tak więc nie czepiajmy się terminologii - fakt jest jeden - było przestępstwo i ucieczka przed karą.

W wolnej chwili przeczytaj : http://www.thesmokinggun.com/archive/years/2009/0928091polanskiplea1.html

To jest dobre podsumowanie .

Moze dodam jeszcze, ze gdyby nie u c i e k l to mialby to dawno poza soba a

tak to umili sobie stare lata . :D

Rozrywki mu nie zabraknie . :D

Gdyby to byl c z a r n y albo meksyk i do tego jeszcze bez forsy na adwokata to nie daliby mu uciec . :D

Takze jeszcze Polanski dorzuci sie do dyskusji na temat jak amerykanski system

sprawiedliwosci traktuje biednych i kolorowych a jak bogatych i bialych . :D

Polscy politycy powinni zamknac japy bo nie wiedza o czym mowia - no pani

Holland - Polanski od p o ku to w al grzejac qtsa we Francji ? :D

Chyba cos sie pani pomylilo ....... :lol: :lol: :lol:

Widziala pani kiedys jak odpokutowuje taki czyn ubogi meksyk w Kalifornii ?

Nie ma " zmiluj ' tylko puszka....

1 Całe sedno sprawy ujęte jest w poście M@riusz Radom . Opinie taka czy siaka nieletnia są dorabianiem ideologii i pomijaniem głównego wątku.

2 zarzucone opuszczenie dyskusji -nie piszę z pracy, lecz w moim czasie wolnym

3 co do pytania związanego z rodziną - odpowiedzi nie udzieliłam z premedytacją , gdyż chciałam by trzymano się wątku , a nie prowadzono dywagacje nt. mojej osoby i pojmowania sprawiedliwości .

Watek dotyczyl pytania czy Polanski powinien byc sadzony. Tak wiec wiele tu postów nie na temat :) :)

I ja w wolnym czasie pisze - mam to szczescie badz nieszczescie pracowac popoludniami :)

Gość Pepeg z Gumy
Moim zdaniem - szczescie.

Jak bedziesz wracala wieczorem to kazdy koles moze cie wziasc za 18 ke :D

Musi to dzialac w dwie strony, nie ?

13 ka na 16 ke , 40 ka na 18 ke .

Na szczęście ciebie to z pewnością nie dotyczy, więc śpij spokojnie.

Moim zdaniem - szczescie.

Jak bedziesz wracala wieczorem to kazdy koles moze cie wziasc za 18 ke :D

Musi to dzialac w dwie strony, nie ?

13 ka na 16 ke , 40 ka na 18 ke .

Eee tam..samochodem wracam - z a w s z e :lol:

A i w tem ewentualnem przypadku pod pdofilie podciagnac by nie mozna :)

Dla mnie sprawa jest prosta.

Dziewczynka lat 13 ( i na tyle wyglądająca) co jasno wynika ze zdjęć, które jej robił Polański oraz facet lat 40 z bogatym doświadczeniem życiowym.

Kto z tych dwojga powinnien być bardziej odpowiedzialny i mądry.

Czy zdrowy psychicznie facet nie powinnien myśleć nie tylko p..isem, ale przede wszystkim głową. Nawet jeśliby się sama pchała do łóżka mówiła: daj alkohol i dragi, normalny facet zastanowi się zanim do czegoś dojdzie. Ale niestety Polański jak widać nalezy do kategorii facetów którzy myślą nie mózgiem ale przyrodzeniem. Jeden znany człowiek (sic !!!) zapytał czy można zgwałcic prostytutkę ?

Czy powinnien być sądzony za seks(gwałt) z nieletnią - tak

Czy jest winny gwałtu na nieletniej - tak

Czy jest winny nie stawienia się przed wymiarem sprawiedliwości - tak

Dziewczynka lat 13 ( i na tyle wyglądająca) co jasno wynika ze zdjęć,

Dla ciebie jasno wynika, a dla mnie nie. Wyglądałam podobnie jak ta 13-letnia dziewczynka, gdy miałam 26 lat. Więc nie ma żadnej reguły.

Kto z tych dwojga powinnien być bardziej odpowiedzialny i mądry.

Czy zdrowy psychicznie facet nie powinnien myśleć nie tylko p..isem, ale przede wszystkim głową. Nawet jeśliby się sama pchała do łóżka mówiła: daj alkohol i dragi, normalny facet zastanowi się zanim do czegoś dojdzie. Ale niestety Polański jak widać nalezy do kategorii facetów którzy myślą nie mózgiem ale przyrodzeniem.

Jakie to wszystko jest proste jak się siedzi w domciu i ma przed sobą tylko klawiaturę komputera. Życie jednak nie jest takie proste, zawsze są jakieś okoliczności, które sprawiają, że czasem postępujemy nie tak jak chcielibyśmy.

"Normalny facet zastanowi się zanim do czegoś dojdzie" - uśmiałam się... :D

Dziewczynka lat 13 ( i na tyle wyglądająca) co jasno wynika ze zdjęć,

Dla ciebie jasno wynika, a dla mnie nie. Wyglądałam podobnie jak ta 13-letnia dziewczynka, gdy miałam 26 lat. Więc nie ma żadnej reguły.

Czy on sie jej zapytał ile ma lat a ono mu skłamała i powiedziała że 18 ?

Na zdjęciach nie wygląda na 18, wygląda na 13. Czy ty mając 26 lat nie spotykałas się z sytuacją że ktoś w barze lub monopolowym pytał cię o dowód osobisty bo wyglądasz młodziej.

Czy on sie jej zapytał ile ma lat a ono mu skłamała i powiedziała że 18 ?

A skąd ja mam wiedzieć czy on ją pytał ile ma lat? To wiedzą tylko on i ona. Z tego co można wyczytać, to ponoć panna posługiwała się sfałszowanym prawem jazdy.

Na zdjęciach nie wygląda na 18, wygląda na 13.

Twoim zdaniem. Ja uważam, że równie dobrze tak może wyglądać dziewczyna 18-letnia.

Czy ty mając 26 lat nie spotykałas się z sytuacją że ktoś w barze lub monopolowym pytał cię o dowód osobisty bo wyglądasz młodziej.

Nie pytał.

Temat został już przenicowany .....droga Gabi. gg - trzeba czytać od początku(wątku), bo wtedy nie odpowiada się na ostatni post tylko jest CAŁY OBRAZ ...

Też się uśmiałam z Twego postu, a te OKOLICZNOŚCI (które generujesz) TO SZAŁ CAŁKOWITY :wink:

Martino, już ktoś ci tu wcześniej napisał, że niewiele rozumiesz z tego o czym tutaj się pisze.

I pozwól, że to poszczególni uczestnicy dyskusji - a nie ty - będą decydować do czego się w swojej wypowiedzi odnoszą.