manieq82 30.09.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witajcie, Prośba o inspiracje, przykłady, rady i takie tam.... chodzi o obróbkę słupa na tarasie - jest sobie kwadratowy murowany z cegły. Jak go łądnie wykończyć styropianem aby wyglądał ładnie widziałem na projektach takie rozchodzące się dołem szerzej, niektóe miału u podstawy jakieś poszerzenia, niektóre u góry w miejscu łączenia z podciągiem mają jakieś schodki... właśnie widziałem na rysunkach a w rzeczywistości niet jak macie podzielcie się opinią i inspiracją dzieki z góry edit: rzeczony słup i taras http://images49.fotosik.pl/188/5cb4a13681141fc0m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.09.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 słup jak słup, musi pasować do czegoś. wszelkie ozdobniki zwykle tworzą całość, jeżeli przyproy na słupie, to i wokół budynku lub w narożnikach. jeżeli drzewo, to jeszcze gdzieś też powinno być. Można go wyróżnić kolorem, ale takim, który już gdzieś jest na domu. Jak nie masz koncepcji całościowej, otynkuj go w kolorze domu i nie cuduj. I tak masz dużo ozdóbek - wykusz, balkon nad wykuszem, pewnie z jakąś ozdobną barierką, nie potrzeba jeszcze ozdobnego słupa Choć ja bym dała drewniane wykończenie balkonu, drewno na taras i opakowałabym słup w drweno. Ale to ja, nie każdy lubi takie klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marik 30.09.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Przypory nawiązują do masywnych murów - tak trochę ze średniowiecza. Popieram EZS - nie cuduj, masz dużo ozdobników. Ja daję w styro + tynk i na dole cokół taki jak wzdłuż domu.pozdrawiamMarik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 30.09.2009 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 nie wiem co to przypory - to to o czym pisałem? wiem natomiast że będzie w kolorze elewacji tylko nad kształtem sie zastanawiałem - czy taka forma jak teraz tylko w styro czy coś udziwacznić ? A w drewnie to chciałem dać ściany na tarasie - znaczy te dwie we wnęce elewacja będzie jasne ekri a boniowania w kolorze kakao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 30.09.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 wykończenie słupa rozszerzające się ku dołowi bardziej pasuje do rozłożystych domów bez wysokiej podmurówki (najlepiej jak z kilku stron jest taki słup i dom wtedy jakby wyrasta z ziemi)Twój dom jest bardziej strzelisty z dość wysokim cokołemLepiej niech ten słup zostanie prosty P.S. nie mogę sobie tego jakoś wyobrazić - bonie i deski na ścianach przy tarasie - nie za dużo tych ozdobników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 30.09.2009 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ja bym nie udziwiał, choć swój udziwiłem ale spełnia inną rolę i jest w wysokim elementrm niskiego budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 30.09.2009 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 dzięki za podpowiedzi może faktycznie przekombinowuję Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts