bunio1 30.09.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 mam kociol Karo 25 kW,jestem załamana,ciągle nie mogę go ustawić ,dotego codzień tona sadzy,a miał być prawie bezobsługowy proszę o pomoc w sprawi e sadzy [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 30.09.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Temperatura wody na wyjsciu powinna przekraczac 65 stopni wtedy kocioł sie nie dusi,zas na powrocie nie mniej niz 50-55.Komin do takiego kotła powinien miec prawdopodobnie wysokosc 8-9 m zas jego przekruj w granicach 18*18 cm.Wazne jest tez ustawienie odpowiedniej temperatury przy której nawiew ma sie załanczac i włanczac.Przerwy nie powinny byc zbyt dłógie gdyzbeda duze straty ciepła.Prawie nam wygasa i hulaj nawiew aby uzyskac 70 stopni.Zapomniałem o waznej zeczy -wkład kominowy kamionka kwasówka lub inne cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bunio1 04.10.2009 15:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 dzięki za podpowiedź,natomiast głównym powodem osadzania sadzy były nieszczelności /nie dokręcone śruby/,na szczęście pojechałam do osoby ,która też ma ten piec i zobaczyłam co trzeba robić,ale generalnie uważam ,że dla samotnej kobiety jest to piec za trudny,może ten sterownik powinien podpowiadać od ilu sekund zaczynać ,albo która opcja jest niewłaściwa i kiedy nie ma mnie w domu,a piec się wyłączy ,to nie wiem czy był źle ustawiony na podtrzymaniu ,czy na pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.10.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 mam kociol Karo 25 kW,jestem załamana,ciągle nie mogę go ustawić ,dotego codzień tona sadzy,a miał być prawie bezobsługowy proszę o pomoc w sprawi e sadzy [/b] Witam, W tym wątku jest o tym piecu i podane są ustawienia sterownika. http://forum.muratordom.pl/kotly-na-mial-z-podajnikiem-tlokowy-ile-zuzywaja-mialu,t119609-240.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arthek 04.10.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 dzięki za podpowiedź,natomiast głównym powodem osadzania sadzy były nieszczelności /nie dokręcone śruby/,na szczęście pojechałam do osoby ,która też ma ten piec i zobaczyłam co trzeba robić,ale generalnie uważam ,że dla samotnej kobiety jest to piec za trudny,może ten sterownik powinien podpowiadać od ilu sekund zaczynać ,albo która opcja jest niewłaściwa i kiedy nie ma mnie w domu,a piec się wyłączy ,to nie wiem czy był źle ustawiony na podtrzymaniu ,czy na pracy O jakich nieszczelnościach piszesz ? Które sruby były niedokrecone ? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts