seba-cz 30.09.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Proszę o udzielenie odpowiedzi na ponizsze pytanie:Czy jest możliwe podłączenie wodnego ogrzewania podłogowego z kotłem na paliwo stałe (kocioł zgazujący węgiel brunatny i drewno) ? Pytam bo wyczytałem, że temperatura powrotu wody do kotła dla takich pieców powinna być nie mniejsza niż 60 stopni C natomiast temperatura powrotu wody z ogrzewania podłogowego jest o wiele niższa. Czy taka różnica temperatur wody na powrocie ma jakiekolwiek znaczenie dla takiego zestawu ? Z góry dzięki za odpowiedziPozdrawiamSebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 30.09.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Tak. Powrót kotła zabezpiecza się automatycznym termostatycznym zaworem 3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 30.09.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ja do kotła na ekogroszek daję zawór 4D ze sterowaniem pogodowym. Korzyści: -precyzyjna kontrola temperatury w układzie CO w zależności od potrzeb-ochrona kotła przed korozją niskotemperaturową,Wada jest jedna: cena... no i nie znalazłem fachowca który by to poskładał więc zrobię sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts