lukaszekk259 30.09.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam mam zamiar na jedną ze ścian przykleić sobie fototapetę i mam pytanie ponieważ na scianie jest tynk taki jakby chropowaty czyli sciana nie jest gipsowana (nie jest gładka) i mam pytanie czy to sie dobrze przyklei na taką sciane czy nie będzie odstawało ani odklejało czy wpierw trzeba zagruntować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.10.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Musisz wyrównać podłoże i to bardzo dobrze, bo inaczej na fototapecie nierówności będą widoczne, że ho, ho ..PzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.10.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Musisz wyrównać podłoże i to bardzo dobrze, bo inaczej na fototapecie nierówności będą widoczne, że ho, ho .. Pzdr J chociaż przyklei się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszekk259 01.10.2009 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 to czyli mam gipsować sciane tak ? mi chodzi o to żeby sie nie odklejała a to czy nierówności będą to mała strata ta sciana nie jest tak bardzo chropowata zeby było widać jakieś doły na tapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.10.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Jeśli na ścianie nie masz ostrych, wyczuwalnych pod palcem grudek to przeleć ścianę ścierniakiem i klej tapetę.Jeśli są to trzeba to zaszpachlować, inaczej po pewnym czasie na tapecie owe grudki "wyjdą" i to fatalnie wygląda.PzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.10.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Jesli do tynku uzyto niezbyt drobnego piasku, to bedzie widać kazde jego ziarenko.Dlatego do tapetowania nieszpachlowanych tynków nie uzywa się tapet gładkich (a fototapeta jest gładka), a jesli już to tylko tłoczone, bo wtedy większość drobnych nierówności się gubi. Chociaż wprawne oko i tak je wychwyci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszekk259 01.10.2009 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 a co myślicie o przymocowaniu na tą jedną ścianę płyty gipsowej i dać na to fototapetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 01.10.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 ...może to być dodatkowy element dekoracyjnyPzdrJ .. ale możesz też podkleić np. fizeliną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 07.10.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 a nie lepiej przejechac ja papierem sciernym 120 juz bedzie rowniej i mozna naklejac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts