agnieszka88 30.09.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 mam piękną stodołę belki zdrowe ściany w porządku jest do połowy murowana dalej w górę są deski jest dosyć wysoka żeby zrobić dwa piętra ale nie mam pojęcia jak do tego się zabrać jakie pozwolenia mi są potrzebne i nawet nie wiem gdzie mogę takie informacje uzyskać. Proszę o POMOC!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 30.09.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 1) Gmina, wypis z planu lub warunki zabudowy2) Konstruktor - opinia o stanie technicznym budynku3) Architekt i konstruktor - projekt przebudowy / rozbudowy4) Starostwo - pozwolenie na budowę Pamiętaj, że zawsze tańsze jest wyburzenie i postawienie od nowa typowego domku niż przebudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 22.10.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witam ,nie wiem czy przepisy sie nie zmialy ,ale jakis czas temu wystarczylo zostac "bezdomnym" tzn miec w dow.osobistym wpis "wymeldowany N.D czyli nie wiadomo dokad),byc wlascielem jakiegokolwiek budynku,w tym tez gospodarcze i isc do urzedu sie zameldowac.Urzad oczywiscie twierdzil ,ze sie nie da ,ale byl na to paragraf i musial bez perturbacji prawnych przyznac numer domu na stodole ,co w zdecydowany sposob przyspieszalo procedury.Sprawdz czy to dzis dzial.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 22.10.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 a to ciekawe napisz cos wiecej anten temat bo ciekawi mnie temat meldunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 22.10.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 nic wiecej nie wiem pogoogluj moze sie cos znajdzie.Jakis czas temu taki numer przechodzil bez mydla.Przychodzila jakas komisja ,sprawdzala czy ktos faktycznie mieszka w stodole i przyznawali numer domu,wystarczylo zrobic jakies prowizoryczne scianki dzialowe z k-g .Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 23.10.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ale to i tak nie ma wpływu na: 1) Gmina, wypis z planu lub warunki zabudowy 2) Konstruktor - opinia o stanie technicznym budynku 3) Architekt i konstruktor - projekt przebudowy / rozbudowy 4) Starostwo - pozwolenie na budowę Pamiętaj, że zawsze tańsze jest wyburzenie i postawienie od nowa typowego domku niż przebudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts