misiurek 30.09.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam, jestem na etapie projektowania szafy z drzwiami przesuwanymi, zastanawiam się nad torem jezdnym simple (laguna), ukryty tor jezdny. Jakieś opinie ?Konstrukcja:czy robić z plecami z HDF-ki czy bez ?szkielet - łączenia na plastikowe kątowniki czy lepiej kołki i konfirmaty oraz mimośród + trzpień ?z jednego boku mam ścianę czy montować bezpośrednio do ściany czy dać płytę ?proszę o wasze opinie, jaki typ szkieletu jest najlepszy pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 01.10.2009 04:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Wszystko zależy od tego w jakim standarcie chcesz mieć szafę. Najprostsza to plastikowe kątowniki i płyty tylko tam gdzie niezbędne. Wszelkie dodatkowe ścianki czy plecy komplikują konstrukcję ale upodabniają szafę do takiej "prawdziwej". Plecy wymagają pełnego stelaża - wieńców i boków. Wymiar musi być taki by dało się to wszystko wsunąć na miejsce. Trzeba sprawdzić kąty w miejscu gdzie szafa ma stać. Taka dobrze złożona może po prostu nie pasować bo ściany krzywe. Podobnie konstrukcja na konfirmaty czy mimośrody. Szafę składasz i wsuwasz. Drzwi suwane powinny mieć dolną prowadnicę wypukłą (chyba że wiszące). Wszelkie szparki to miejsce zbierania się kurzu i śmieci. Da się z tym żyć ale trzeba pamiętać o czyszczeniu. Wypukłe prowadnice niestety szybko tracą farbę czy kolor (jak anodyzowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.10.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam, jestem na etapie projektowania szafy z drzwiami przesuwanymi, zastanawiam się nad torem jezdnym simple (laguna), ukryty tor jezdny. Jakieś opinie ? Konstrukcja: czy robić z plecami z HDF-ki czy bez ? szkielet - łączenia na plastikowe kątowniki czy lepiej kołki i konfirmaty oraz mimośród + trzpień ? z jednego boku mam ścianę czy montować bezpośrednio do ściany czy dać płytę ? proszę o wasze opinie, jaki typ szkieletu jest najlepszy pozdr, kurna, nie masz ciekawszych zajęć? dla mnie byłoby szkoda czasu. Kupiłbym kondora i już. a zarobiłbym na to robiąc to, na czym się znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 07.10.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 mozna taniej niz kondor i tez nie byle jak pogadaj ze starym stolazem co juz sie swego dorobil to ci powie jak zrobic najlepiej i polowe zrobi za ciebie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 08.10.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 byłem zobaczyłem poczytałem i się uśmiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts