Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominek Mila z płaszczem wodnym z kratki.pl

Wojtek R

Recommended Posts

• 3 weeks później...
Jak w temacie czy ktoś z forum taki kominek użytkuje ?

W.

generalnie moża go określić produktem marketowym o dość niewysokich lotach

Możesz rozwinąć komentarz co konkretnie jest złe w nim ? Czegoś brakuje, cos żle zrobione ? Mnie interesuje akurat Mila ale bez płaszcza. Po za tym wogóle szukam niedrogiego kominka panoramicznego (czyli taki min. 90 szer i nie wysoki. ). Może możecie polecić inny produkt.

JA mam od nich kominek z płaszczem od ok 3 lat i nic złego powiedzieć o nim nie mogę:):) spełnia swoją rolę, czyli grzeje, nic złego się z nim nie dzieje jak do tej pory, warunkiem dobrej temepratury jest oczywiście dobrze wysuszone drewno, no ale to raczej oczywiste. Ostatnio pałiłem brykietem węgla drzewnego, próbowałem brykietu z trocin, i temeprarury można uzyskać znacznie wyższe, z tym że spala sie to śzybciej.

• 3 weeks później...

Można kupić kominek za 10 i więcej kilo złotych - wszystko zależy od zasobności portfela oraz od zadania które ma spełnić

Jak ma być podstawowym źródełkiem ciepła to warto zastanowić się nad produktem oferującym jak najlepsze parametry

jak tylko uzupełniającym - to proszę wybaczcie ale jeżeli stopa zwrotu ma wynieść 20 lub więcej at to mija się to z sensem oszczędności

Osobiście kupiłem Zuzię z dolotem powietrza z zewnątrz - na szybko w październiku po pierwszych przymrozkach. Miałem nieocieplony strop zalaną instalację i 4szt C w domu. Paliłem mokrą sosną i..

Opluwana na tym forum firma i jej wyroby zaskoczyły mnie

Co prawda pojedynczy płaszcz i kontrowersyjna poskręcana budowa okazała się mieć wiele pozytywnych atutów.

Rozpala się świetnie, po zastosowaniu dodatkowej przepustnicy na dolocie łatwo okiełznać płomień i temperaturę jaką jest w stanie osiągnąć kominek

Rączka od drzwiczek nie nagrzewa się (od szybra za to piekielnie) Szyba wbrew pozorom nie brudzi się zbytnio - zważywszy czym palę.

Po małym treningu udawało mi się utrzymać ogień przez 7 godzin (palenie w nocy - deski ułożone pod deflektor

Generalnie polecam jako wyroby z niższej półki bez bajerów i krzyczącej nazwy

ale spełniające niewygórowane wymagania

PS

W domu w którym mieszkam obecnie użytkuję Hark-a - jakość nieporównywalna (chodź musiałem kleić sznury uszczelniające) ale osobiście lepiej mi się pali w Zuzi

Teraz dociepliłem strop więc palę raz na tydzień i nadal czekam na ten cholerny gazzzzz

POZDRAWIAM PGNIG-e - nie zapominajcie o mnie proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Właśnie tak przeglądąłem i natknąłem się na to: http://www.allegro.pl/item802896012_ulrich_wklad_wodny_21kw_ostatnie_szt_wyprzedaz.html

Trochę inne rozwiązanie niż w kratki.pl, ciekawe jak to się sprawuje? wie ktoś?

Dodam że w mieszkaniu którego aktualnie się pozbywam, mam z kratki.pl i nie narzekam, zastanawiam się czy w domu nie zamontować tego powyżej.

• 4 weeks później...
  • 1 year później...
też zastanawiam się nad Milą ale bez płaszcza i DGP. Polecacie Milę ? A jeśli nie - to co w podobnym kształcie i w podobnej cenie?

Ocenić Milę z płaszczem wodnym będzie można ocenić dopiero ,jak trochę wody przez nią przepłynie .Natomiast powietrzna ,w wersji poprawionej robi niezłe wrażenie . W tej cenie nie znajdziesz alternatywy.