nadiar 01.10.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 chcę nabyć projekt SÓWKA i zbudować. W wersji dwurodzinnej (dwupokoleniowej). Czy macie jaieś przestrogi, rady ... słowo otuchy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomrud 01.10.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Ja zacząłem budować ten domek 7 września. Zapraszam do mojego dziennika budowy i do zadawania pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadiar 02.10.2009 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dziękuję za odzew Tomku, widzę że Wy się już niedługo wprowadzicie . A jakie robicie ogrzewanie, czy taie jak w projecie? Bo ja chciałabym tam kotłownie na paliwo stałe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomrud 02.10.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ogrzewanie to wielki problem. Generalnie nam się spieszyło, więc kupiłem projekt spełniający w 90% nasze oczekiwania Co do ogrzewania to było wiele koncepcji: najpierw gaz płynny LPG, a w końcu stanęło na jednym kominku z płaszczem wodnym plus elektryczny piec CO. O kotle na węgiel można raczej zapomnieć w tym projekcie, bo na dole nie ma go gdzie zrobić. No chyba, że z kuchni zrobi się kotłownię i wybuduje drugi komin. Skoro zdecydowaliśmy się na kominek z płaszczem wodnym plus elektryczny piec CO, więc zwiększam grubość ocieplenia ścian, podłogi na gruncie oraz poddasza, do tego dochodzą lepsze okna. To jest mały domek, więc myślę, że ogrzewanie kominkowo-elektryczne nie będzie zbyt drogie. Czy mam rację pokaże zima 2010/2011 Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadiar 05.10.2009 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 no to pozostaje mi dobudować na wolnym od okiem szczycie kotłownię. Mam nadzieję że przewidują w projektowni taką możliwość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomrud 05.10.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Zawsze możesz dobudować garaż i kotłownię. Ja na to czasu już nie miałem, bo adaptacja projektu plus zmiany trochę czasu trwa, a ja chciałem jak najszybciej wystartować.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piokar38 17.01.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 W marcu startuję z budową Sówki. Mam już pozwolenie, dobuduje garaż z kotłownią. Jestem ciekaw czy Pan już mieszka w Sówce? POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomrud 26.03.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 W marcu startuję z budową Sówki. Mam już pozwolenie, dobuduje garaż z kotłownią. Jestem ciekaw czy Pan już mieszka w Sówce? POzdrawiam Witam, Mieszkam już od września 2010:-) Jakie zmiany Pan zrobił w projekcie? Pozdrawiam, Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MoniaP 14.02.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Witaj, mam pytanie Tomku jeśli już dawno mieszkasz i możesz napisać ile wyszedł Was stan pod klucz tzn. z instalacjami wewnętrznymi, posadzkami, glazurą , panelami itp. Tak orientacyjnie , ponieważ my też niedługo startujemy z budową sówki Jeśli możesz wrzuć zdjęcia jak już domek stoi gotowy, będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts