Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kocioł ZĘBIEC KMW

renata g

Recommended Posts

Proszę o opinię na temat pieca Zębiec kmw ze sterownikiem i nadmuchem czy warto go kupić?Jak się sprawdza w codziennym użytkowaniu?

Bardzo dobre piece tej firmy. Polecam daro31ie :wink:

Mam do ogrzania 160 m.kw podpiwniczenie mieszkalne 2m wysokości i parter,starą instalację ale dom jest ocieplony z zewnątrz.Czy 20 kw to nie jest za dużo może wystarczy 15kw?

Proszę o opinię na temat pieca Zębiec kmw ze sterownikiem i nadmuchem czy warto go kupić?Jak się sprawdza w codziennym użytkowaniu?

Bardzo dobre piece tej firmy. Polecam daro31ie :wink:

Mam do ogrzania 160 m.kw podpiwniczenie mieszkalne 2m wysokości i parter,starą instalację ale dom jest ocieplony z zewnątrz.Czy 20 kw to nie jest za dużo może wystarczy 15kw?

Mam dom o powierzchni 70-80m2 i od 4 lat używam kotła KMW16. Nawet gdyby Zębiec oferował mniejsze to dzisiaj i tak bym kupił taki sam.

jest przewymiarowany - to fakt, ale ma to swoje plusy. Przy paleniu miałem nie ma możliwości zagotowania wody ze względu na zbyt mały pobór ciepła. Kocioł przekracza temp. zadaną, ale nie o tyle, aby było to groźne. Stałopalność przekraczam katalogową i do poziomu temp. zewn. -20 deg C mam ogrzewanie i ciepłą wodę przez 24 godziny. Dużym plusem jest możliwość zdecydowanie szybszego nagrzania domu po jego wyziębieniu spowodowanym kilkudniowym wyjazdem. Ze względu na te plusy jestem w stanie zapłacić te hipotetyczne parę złotych za jego niższą sprawność.