renata g 01.10.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Proszę o opinię na temat pieca Zębiec kmw ze sterownikiem i nadmuchem czy warto go kupić?Jak się sprawdza w codziennym użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 01.10.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Proszę o opinię na temat pieca Zębiec kmw ze sterownikiem i nadmuchem czy warto go kupić?Jak się sprawdza w codziennym użytkowaniu? Bardzo dobre piece tej firmy. Polecam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata g 01.10.2009 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Proszę o opinię na temat pieca Zębiec kmw ze sterownikiem i nadmuchem czy warto go kupić?Jak się sprawdza w codziennym użytkowaniu? Bardzo dobre piece tej firmy. Polecam daro31ie Mam do ogrzania 160 m.kw podpiwniczenie mieszkalne 2m wysokości i parter,starą instalację ale dom jest ocieplony z zewnątrz.Czy 20 kw to nie jest za dużo może wystarczy 15kw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 01.10.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Ja bym raczej brał mniejszy 15kw powinno spokojnie dać rade a jak jest kocioł za duży to pali więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.10.2009 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Proszę o opinię na temat pieca Zębiec kmw ze sterownikiem i nadmuchem czy warto go kupić?Jak się sprawdza w codziennym użytkowaniu? Bardzo dobre piece tej firmy. Polecam daro31ie Mam do ogrzania 160 m.kw podpiwniczenie mieszkalne 2m wysokości i parter,starą instalację ale dom jest ocieplony z zewnątrz.Czy 20 kw to nie jest za dużo może wystarczy 15kw? Mam dom o powierzchni 70-80m2 i od 4 lat używam kotła KMW16. Nawet gdyby Zębiec oferował mniejsze to dzisiaj i tak bym kupił taki sam. jest przewymiarowany - to fakt, ale ma to swoje plusy. Przy paleniu miałem nie ma możliwości zagotowania wody ze względu na zbyt mały pobór ciepła. Kocioł przekracza temp. zadaną, ale nie o tyle, aby było to groźne. Stałopalność przekraczam katalogową i do poziomu temp. zewn. -20 deg C mam ogrzewanie i ciepłą wodę przez 24 godziny. Dużym plusem jest możliwość zdecydowanie szybszego nagrzania domu po jego wyziębieniu spowodowanym kilkudniowym wyjazdem. Ze względu na te plusy jestem w stanie zapłacić te hipotetyczne parę złotych za jego niższą sprawność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts