akapap 01.10.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam, mam dwie małe łazienki na piętrze po 2.70 zastanawiam się czy halogeny robić w obniżonym suficie z karton-gips czy oświetlenie montować bezpośrednio w pustakach teriva. Czy 2.55, po obniżeniu, nie będzie za nisko dla łazienki? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 01.10.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 ja miałem 2.65 i obniżyłem o 10cm.nie widzę żadnych problemów. Nie wiem jakiej wielkości masz łazienkę. U nas jedna ma 3,5m2 a druga 8,5m2. W tej małej to zdecydowanie lepiej całość teraz wygląda. Widziałem łazienki 2,30m i tam do dopiero było nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 02.10.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 255cm to standardowa wysokość i tyle możesz zejść z sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 02.10.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 pozatym łazienki zwykle są małymi pomieszczeniami i to właśnie sufit "wysoko" źle wygląda. Obnizalem z tego powodu sufit w jedej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 02.10.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 też będę obniżał - nie wiem tylko jeszcze czy obie dodam jeszcze jeden argument za obniżaniem - niższe pomieszczenie łatwiej nagrzać - trudniej wyziębić - a w łazience to lepiej jak jest ciepło bo tam się bywa czase na na golasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 02.10.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 10cm przy 3m2 nie robi dużej różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 02.10.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 W łazience z reguły się schylasz (mydło?? ) a nie wchodzisz po drabinie. nie musi być wysoka. Niższa szybciej się nagrzeje. Jeśli obniższysz sufit pamiętaj o wentylacji, jesli grawitacyjna, nie schowaj kratki. Wysoka jest dobra jeśli to łazienko-pralnio-suszarnia i planujesz tam suszyć pranie, podwieszone wysoko nie będzie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts