Agacka1719499039 06.10.2009 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 ciekawy ten rąbek ...ale faluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kibito 06.10.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 możliwości efektu jest wiele - ale... zawsze jest jakieś ale:( a tu pewnie cena ! tu jest o innych rąbkach http://www.rheinzink.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.10.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 no ciekawe ale chyba u nas jakoś mało popularne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cris3City 06.10.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 wygląda pięknie. Gdyby nie ta fala... Miło widzieć nowy trend w Polsce Rheinzink ma piekny ten tytan-cynk, tak samo wygląda produkowane przez nich orynnowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 07.10.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 a ile kosztuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kibito 07.10.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 ja niby planuje takie "cuś" ale czy środki finansowe na to pozwolą to już nie wiem i do tego bądź człowieku mądry i ekipę znajdź odpowiednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrekzbronami 07.10.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 U nas w cena za panel dachowy( rąbek stojący):-alucynk 24,50zł - 25lat gwarancji- kolor matowy - 34zł/m2- 15 lat gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 08.10.2009 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 U was na podhalu to raczej powinniście się skłaniać ku gontopodobnym szkoda że to póki co takie drogie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.10.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Mam blachodachówkę Budmatu - Aria nova mat. O przebojach nie nie ze strony producenta czy sprzedawcy - lecz mojej pisałam w dzienniku. Teraz po kilku miesiącach, do litanii superlatyw mogę dorzucić jeszcze - ,że powłoka jest nie do zdarcia Kilka tygodni temu , przy wielkim wietrze na dach spadła kilkunasto kilogramowa gałąź. Byłam przekonana, że rysy bedą jak diabli wlazłam więc na dach z farbą zaprawkową w zębach i zeszłam z nią nawet nie otwierając puszki Ani sladu podrapania, uderzenia - nic Dodam jeszcze, że drzewko z konarami nad dachem to ok 100 letni dąb,właśnie zrzuca kilogramy zołędzi, które z impetem walą o dach i nic poza hałasem , ale dach nie ocieplony jeszcze. Fotki dachu w dzienniku, nasz lokalny dystrybutor - ideał a no i gwarancja na blachę (powłokę) - 30lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maristez 08.10.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 liczył ktoś może jak procentowo drożej wychodzi dachówka niz blachodachówka? myślę żę średnia cena blachy i tansza-średnia cena dachówki. chodzi mi ogólnie o koszty z montażem. tak pi razy drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.10.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 montaz blachy jest tańszy niż dachówki, natomiast cena meterialu - wolny wybór, możesz kupić blachę za 2 dychy, ale i za dwie stówy, tak samo z dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 08.10.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 najdokładniej będzie jak wybierzesz sobie interesującą Cię dachówkę i blachę i pójdziesz do lokalnego sprzedawcy z projektemwyceni Ci oba dachy(najlepiej idź do dwóch) dach dachowi nie równy - na jednym cena wyjdzie podobna, bo będzie dużo odpadów z blachy, na innym róznica będzie kolosalna, bo z kolei dużo tzw. dodatków - gąsiorów, obróbek w koszach (chociaż zwykle tam gdzie dużo trójników, tam też i dużo odpadów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honya 08.10.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Mam pytanko,co mogło być przyczyną pofałdowania blachy- tej na tzw.rabek?Pytam, bo taką właśnie chcielibysmy zamontowac.I jeszcze zastanawiam się nad sprawą "żywotności" blachy standartowej.Jak duża jest róznica między standartową a tytanową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardamon 09.10.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 zamierzam położyc na dachu blachę płaską na rabek z Ruukki model Classic, 30 lat gwarancji, mam nadzieję że się sprawdzi, choć to nie tytan- cynk. czy macie jakieś doswiadczenia z taką blachą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 09.10.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 nie mam doświadczenia z tą blachą ale na jakimś wątku czytałam że Ruukki jakoś ostatnio zawala z dostawami ....poszperaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cris3City 16.10.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 liczył ktoś może jak procentowo drożej wychodzi dachówka niz blachodachówka? myślę żę średnia cena blachy i tansza-średnia cena dachówki. chodzi mi ogólnie o koszty z montażem. tak pi razy drzwi. Jeśli chodzi o sam materiał, przy dachach dwuspadowych i niewielkich odpadach blachy, blachodachówka zawsze wychodzi taniej. Przy dachach kopertowych, może się to wyrównać. W nieznacznych przypadkach taniej wyjdzie dachówka cementowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kibito 18.10.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 ale co do cementowe to opinie są mieszane z naciskiem na "negatywne"nie popisze się tu linkami bo za dużo by szukać ale głównie chodziło o utratę barwy/przebarwienia tworzące plamy w niektórych częściach poszycia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_a_r_i_o 26.01.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Jeśli ktoś ma zamiar kupić panel na rąbek stojący SRP firmy Lindab to zdecydowanie odradzam. Najwiekszy szajs jaki widziałem. Panele z uwagi na cieńką blachę strasznie falują i tutaj z tym nic się nie zrobi. Najlepszy dekarz, najlepsza powierzchnia pod blachą w tym przypadku płyta osb za każdym razem powodują, że panel faluje w kilku miejscach- każdy!!! Wiem bo jestem nieszczęśliwym posiadaczem tego "badziewia". Byłem od poczatku nastawiony na panel Ruukki Classic Premium, ale jedna z lokalnych hurtowni pokryć dachowych namówiła mnie właśnie na ten panel bo w ofercie nie mieli Ruukki. Nie zostałem poinformowany, że panele bez przetloczeń SRP Lindab falują i jest to ich normalną cechą. Człowiek chce wykonać nowoczesny dach, który ma być ozdobą całego budynku ( u mnie nachylnie 40st), a po położenieu kilku paneli Lindab okazuje się, że go tylko "szczpeci". Licząc, że każdy panel faluje od 4 do ok 10 razy, na całą stronę dachu takich pofalowań będzie kilkaset. Niech sobie teraz każdy wyobrazi jak to wygląda patrząc na ten dach. Kupiłem najlepszy model z najlepszą powłoką Elite za kilkanaście tysięcy i okazuje się, że mogę teraz te panele wywieźć do najbliższego skupu złomu. Lindab broni się tym, że na stronie zaznaczył sobie gwiazdką, że w tych panelach istnieje możliwość pofalowań. Niestety ja tego nie zauważyłem, a sprzedawca nie poinformowal mnie o tym i do tego nawet przez myśl mi nie przeszło, że kupując taki panel renomowanej firmy Lindab po jego ułożeniu na dachu otrzymam właśnie taki efekt. Przestrzegam wszystkich,którzy chcą wykonać dach nowoczesnego budynku z panelu na rąbek, aby nie kupowali tego szajsu z Lindabu. W przeciwnym razie nadzieją się jak ja i zostaną na placu budowy z kilkuset kilogramami blachy, która nadaje się już tylko na zezłomowanie, no chyba że dla kogoś nieistotny jest wygląd dachu. Wygląda to tak jakby ktoś chodził po dachu i powgniatał blachę, albo ekipa dekarska spartaczyła swoją robotę. Tutaj nie ma mowy o złym montażu, bo próbowane to było na różne sposoby- efekt zawsze był ten sam- pofalowany dach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Urok blachy i tyle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 28.01.2013 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 .....W przeciwnym razie nadzieją się jak ja i zostaną na placu budowy z kilkuset kilogramami blachy, która nadaje się już tylko na zezłomowanie, no chyba że dla kogoś nieistotny jest wygląd dachu. ... Ile masz tej blachy i jaki kolor? Jaki zastosowałeś rozstaw łat i jakiej długości są panele, da się ją zdjąć bez niszczenia, są jakieś wkręty kręcone od góry? Ja jestem minimalistą, dla mnie idealna oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts