Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ORLEN GAZ zrywa umowy !

szczepan35

Recommended Posts

Witam wszystkich i pragne tą drogą znalezc kogos kto nie podpisal umowy z Gaspolem ,ktory przejał od Orlenu Gazu siec instalacji przydomowych. Zainwestowałem dwa lata temu w instalacje zbiornika z Orlen Gazu i teraz zostałem zaskoczony decyzja Orlen Gazu o rezygnacji z tej uslugi .Poczyniłem z tym zwiazana inwestycje i koszty ,a teraz Orlen Gaz informuje mnie ,ze zabiera swa własnosc i nic nie wspomina o karze umownej wynikajacej z umowy tylko nachalnie chce mi zabrac zbiornik .Gdy zadeklarowalem chec wykupu zbiornika dostalem odpowiedz ,ze moge go wykupic za cene 5800 zl netto po uiszczeniu calej kwoty na koncie Orlen Gazu w formie przedplaty i po 7 dniach otrzymam fakture. Kwota ta jest z kosmosu i nadal brak odpowiedzi o odszkodowaniu ktore Orlen Gaz powinien wyplacic jak umowa stanowi za zerwanie umowy tj. kwote pelnego napelnienia zbiornika po cenach z dznia zerwania umowy. Zima idzie a monopolista jaki jest i jak dziala widac !

Poczytaj sobie w tym wątku

http://forum.muratordom.pl/post3366414.htm?highlight=#3366414

walczyliśmy, miedy NEN sprzedał się Gaspolowi, sprawdź dokładnie umowę, ale obawiam się, że skonstruowana jest tak, że nie masz wyboru

5800 nie jest złą ceną, w moich okolicach za lekko używane krzyczeli 5000

do tego UDT i transport, a w moim przypadku wkopanie zbiornika

w sumie jak dobrze ponegocjujesz, Gaspol nie jest taki zły

zastanawiam się tylko, czy w Twoim przypadku nie zmieniasz rodzaju gazu???