Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

shara shayba

Recommended Posts

• Odpowiedzi 510
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam :) pozwolę sobie też śledzić i czerpać inwencję, bo też zamierzam zrobić dom na szaro. Do tego jakiś mocny akcent, ale jeszcze nie wiem jaki. Mam sporo czasu, aby coś wymyśleć. Świetne zdjęcie tej betonowej ściany takiej chropowatej w linku do betonowych podłóg. Myślimy właśnie o takiej betonowej podłodze w pracowni. Nie wiem tylko jak jest z czyszczeniem tego po róznego rodzaju farbach. Ktoś coś wie?

A lampa flos arco jest piękna, tylko czemu tyle kosztuje. Na allegro (deco24.pl) oryginał ponad 8 tys. Dla mocno zainteresowanych tutaj http://www.ambientedirect.com/en/categories/lighting/standing-lamps/flos-arco-floor-lamp.html jest właśnie przecena - jedyne 1665 eur, czyli niecałe 7 tys. + przesyłka. Przy przedpłacie jeszcze 5% rabat. Customform.pl twierdzi, że się wzoruje i jest już taniej ok. 1500, tylko nie wiem jak z jakością. Mają sporo rzeczy wzorowanych na "designerskich" rzeczach. Są we Wrocławiu, więc może kiedyś tam przejadę zobaczyć.

Witaj :D

W życiu nie dam tyle za lampę. Nie stać mnie:cry: No chyba że mąż mnie rzuci a szejk zechce... :wink:

Taniej mi wychodzi zrobić szkołę w dziedzinie metalurgii i podnająć jakieś małe stanowisko w hucie... :wink: Bo kilka takich lamp pragnę... 8)

witam :) pozwolę sobie też śledzić i czerpać inwencję, bo też zamierzam zrobić dom na szaro. Do tego jakiś mocny akcent, ale jeszcze nie wiem jaki. Mam sporo czasu, aby coś wymyśleć. Świetne zdjęcie tej betonowej ściany takiej chropowatej w linku do betonowych podłóg. Myślimy właśnie o takiej betonowej podłodze w pracowni. Nie wiem tylko jak jest z czyszczeniem tego po róznego rodzaju farbach. Ktoś coś wie?

Ekhm... zapraszam do mojego dziennika. :wink: Jako szczesliwa posiadaczka betonowej podlogi moge powiedziec, ze farbe bedzie sie z niej czyscilo tak, jak z posadzki kamiennej. Czyli... zalezy od farby. Generalnie przy dobrym impregnacie nic sie nie powinno z tym dziac. Czerwone wino sie nie wchlania w kazdym razie - przetestowane. :lol: :lol: :lol:

Madmegs - moge byc swiadkiem, nie ma sprawy. 8) Sa dwie sensowne firmy produkujace wylewki betonowe dekoracyjne - maxit (deitermann) i duzo drozszy ardex. Jesli Ci wystarczy sam beton - sprawa jest prosta w miare. Jesli chodzi o "efekty specjalne", to trzeba je po prostu zrobic, a potem pociagnac epoksydem bezbarwnym jak kazdym innym lakierem. Tez jest w ofercie tych firm. 8)

Spox, jeszcze sie AZ tak nie roztylam. :lol: :lol: :lol: :wink:

Przemysl sobie wszystko, a jesli Ci nie przejdzie to dam Ci namiary na ekipe. 8) Aaaa, i znam tez kogos kto produkuje plyty betonowe do montowania na sciane. Nie prowadzi sprzedazy detalicznej, ale moge pomoc je kupic.

Betoniary wszystkich krajow, laczcie sie... :lol: :lol: :lol: :wink:

Ekhm... zapraszam do mojego dziennika. :wink: Jako szczesliwa posiadaczka betonowej podlogi moge powiedziec, ze farbe bedzie sie z niej czyscilo tak, jak z posadzki kamiennej. Czyli... zalezy od farby. Generalnie przy dobrym impregnacie nic sie nie powinno z tym dziac. Czerwone wino sie nie wchlania w kazdym razie - przetestowane. :lol: :lol: :lol:

Malgos2 Twój dziennik mam już przewertowany i śledzę z ciekawością postępy w podłodze :) Na parter pewnie się nie zdecyduję z taką podłogą, bo będziemy mieć podłogówkę i to chyba nie współgra (ale nie wiem, bo nie dowiadywałam się). W pracowni będą wodne oleje i akryle, więc pewnie trzeba będzie po prostu przetestować. Nasza architektka mówiła właśnie ogólnie o takim sposobie na podłogi lub ściany. We Wro zrobili podobno koło nowego budynku politechniki chodnik taki, więc jeśli kiedyś będę miała czas to podjadę zobaczyć.

Co do ceny lampy, tu się zgadzam, że taniej wyjdzie pójść się uczyć ;) ale może przynajmniej te z customform nie są złe. Jeśli uda mi się kiedyś do nich podjechać (mają jeszcze piękny daybed - tym razem wzorowane na barcelonie w białej skórze), dam znać.

kolejna inspiracja...

http://www.esurfland.pl/pliki/foto_S/FZs_2020.jpg

w tym fotelu podoba mi się lekkość podstawy. Takie dwa skrzyżowane wieszaki z pralni chemicznej... Czerwony kolor fajnie współgrałby z szarą ściana i czarnym, prawie dwustuletnim czarnym biurkiem po moim pradziadku... Obitym czarną mięciutką skórą... (o blacie mówię, nie o pradziadku :o :wink: - pradziadek niech spoczywa w spokoju :))

Chociaż Jajo też niczego sobie...

http://www.mochatini.org/wp-content/uploads/2008/08/jacobsen_egg_chair_lp.jpg

obiecuję zamieścić (kiedyś 8) zdjęcie biurka (u rodziców stoi, czeka na lepsze czasy :D)

Mozna miec podlogowke pod posadzka betonowa jak najbardziej. 8) Jak ze wszystkim - trzeba miec wykonawce, ktory nie da ciala, bo koszty moga byc spore.

Z farbami - przyjdzie czas, ze tez bede testowac. O oleje bym sie nie martwila, raczej o wodne, bo moga powlazic w mikropekniecia gdzies... :roll:

Spox, jeszcze sie AZ tak nie roztylam. :lol: :lol: :lol: :wink:

nooo... ja o wiedzy i pomocności hyhy 8) a nie o gabarytach :oops: :wink: Aczkolwiek każdemu co lubi :D :wink:

Przemysl sobie wszystko, a jesli Ci nie przejdzie to dam Ci namiary na ekipe. 8) Aaaa, i znam tez kogos kto produkuje plyty betonowe do montowania na sciane. Nie prowadzi sprzedazy detalicznej, ale moge pomoc je kupic.

Jeśli mi tylko:

a) nie przejdzie :o

b) nie zbankrutuję :-?

c) uda mi się zbałamucić ślubnego 8) :roll:

to na pewno przylecę do Ciebie z wywieszonym ozorem :wink: i modłami dziękczynnymi :lol:

Dziękuję za propozycję. Nawet sobie nie wyobrażasz, ja wielce mi miło :D

Betoniary wszystkich krajow, laczcie sie... :lol: :lol: :lol: :wink:

No ba! 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No i gdybys przejezdzala przypadkiem przez Krakow to zapraszam na ogledziny podlogi w realu. :wink:

To mnie jest milo, ze moge pomoc czy tez chocby podniesc na duchu. Sama borykalam sie z tym tematem przez 2 lata i w koncu dopielam swego, wiec jak tylko widze haslo: beton, to biegne z pomoca, co by zaoszczedzic siostrom w betonie frustracji. :lol: :lol: 8)

No proszę :D

Tej nocy Wielka Arystokracja zawitała w moje Szare Progi! :D :lol: :wink:

Zgodnie z protokołem Jej Designerska Mość :wink: i Bet-Lady :wink: powymieniały się ukłonami 8), po czym, zebrawszy fałd sukni, by nie zawadzić pantofelkiem, udały się do swoich komnat... :) :wink: :wink: :wink:

Ach, że mnie tam nie bylo... :cry: :wink:

Ech baby, ja tez chorowałam na betony na ścianach. Ale jak przyszło co do czego, to z powodów techncznych (i pragnienia natychmiastowej przeprowadzki w końcu!) betony zastapiła szara farba :)

Samo życie :cry: mam nadzieję, że mnie nigdzie się nie będzie spieszyło...

A co do szarej farby - lepsza taka :D niż różowa czy żółciutka na przykład... :wink: :roll: (o sobie mówię, jak się komu innemu podoba inaczej, jego sprawa 8) )