lolo-75 02.10.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Mam pytanie do fachowców , jak dobrze zamontowac rynny przy dachu kopertowym (rynny maja byc montowane do deski na chakach do czołowych)problem że owa deska musi być przymocowana do sciany do takzwanego gzymsu , a owy gzyms jest murowany na połówke cegły i mam obawy trzy taki murek utzyma deske z rynną?, moze ktos przerabiał ten temat i cos poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 02.10.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Pokaż jakieś zdjęcie albo narysuj, bo za diabła nie wiem, o jaki gzyms Ci chodzi. Dach kopertowy wywiesza się poza obrys ścian, do wywieszonych krokwi nabija się deskę czołową a do niej montuje rynnhaki. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.10.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Rzeczywiście opis mało precyzyjny i niezrozumiały. Nawet jak dach nie ma okapu to rynny leżą na gzymsie a nie za nim gdyż dach kończy się na krokwiach a nie na murze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts