Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Natręnte reklamy!!!!

Żelka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jako działanie dorażne ściszyłam do zera głośnik-przynajmniej mi ta nimfa nie rzegocze tym autem :D

Dzięki, myślałam o tym, tylko powiadomień wtedy nie słyszę :(

Ale chyba tak zrobię, bo w przeciwnym wypadku zaraz stracę lapka (w wypadku ze ścianą :evil: )

:evil:

Szlag mnie zaraz trafi!!

Reklama wyskakuje przy każdym przejściu, nawet jak zaczęłam pisać tę wiadomość!! Do tego wyje!!

LITOŚCI!!!

ps. jak ktos zna na to sposób /korzystam z mozilli/ to błagam o pomoc :evil:

zainstauj to:

https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/1865

i zero masz reklam

dzięki

w pracy mam explorera , w domu mozille ... na obu se zainstalowałam dodatki blokujące okienka i nic mi się nie wyświetla - żadne kompletnie reklamy .... tylko po prawej stronie monitora mam pasek wolnej przestrzeni ....

Ku pokrzepieniu i przestrodze. :lol:

Aktualność

Strona główna»Aktualności»Serwery i sieci

Reklamy internetowe pod lupą UOKiK.

Nachalne reklamy przesłaniające pożądane treści, wyskakujące znienacka i nie dające się zamknąć okienka oraz inne denerwujące reklamy - prawdziwa zmora użytkowników internetu - trafiły pod lupę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

„Część reklam internetowych z pewnością łamie prawo. Dlatego śledzimy to, co się dzieje w internecie. Tym razem zwracamy większą uwagę na to, jak działają reklamy na różnych komputerach, aby mieć dowody, że ich uciążliwość nie wynika z wadliwego działania sprzętu” – powiedział Rzeczpospolitej Łukasz Wroński z Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Urząd już od jakiegoś czasu przygląda się uciążliwym i denerwującym banerom.

Uwagę UOKiK zwróciły między innymi okienka, których nie dało się zamknąć, ponieważ nie miały służącego do tego krzyżyka oraz te, w których krzyżyk wprawdzie umieszczono, ale w taki sposób, że gdy użytkownik chciał najechać na niego kursorem - zaczynał uciekać.

Urząd podjął w tych sprawach czynności wyjaśniające i poprosił firmy o ustosunkowanie się do zarzutów. Na razie nie podjęto jeszcze decyzji o wszczęciu postępowań.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...