sSiwy12 29.11.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Dziopy, dajcie se na wstrzymanie. Od kiedy „mięso armatnie” ma jakieś prawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.11.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Pozwólcie , ze przytoczę wypowiedź Redakcji w innego wątku .... Elektorat ważny - odpowiemy od razu. Bez wątpienia ważny! A w tych dyskusyjach wypracowuje się model prowadzenia forum. Tak więc dziękujemy za Wasze opinie i... może coś jeszcze wspólnie wymyślimy, by było dobrze, a nawet lepiej. czyli z tego wynika, że nie jesteśmy jak to ujął sSiwy12 "mięsem armatnim" , z naszym zdaniem Redakcja się liczy ...... więc skoro tak, to może w końcu doczekamy się odpowiedzi na nasze pytania i prośby w tym wątku i w wątku o doradcach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.11.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Daga ja już dawno Ci napisałem, że od paru miesięcy źle się dzieje i co przyciągało i jednoczyło ludzi na forum powoli przestało istnieć . Tak czy siak nie ma co się obwiniać czy dociekać kto winny a kto nie. Po prostu trzeba się pożegnać i ewakuować na jakieś bardziej przyjazne forum, To internauci decydują o jego charakterze, skorą są rugani i karani to powinni znaleźć miejsce gdzie będą akceptowani. PS> Jak znajdę jakiś fajny place todamznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.11.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 kurcze .... no ale tu nie chodzi o to , żeby odchodzić .... mam tu znajomych i przyjaciół jak wielu z nas tu chodzi o to , żeby wprowadzić zmiany w których forumowicze będą mieli większe prawa ..... ale jak mamy ustalić i przeforsować jakieś korzystne dla nas zmiany skoro angażuje się tylko garstka ludzi , reszta ma to głęboko gdzieś ..... do tego Redakcja czynami pokazuje że nas ignoruje podczas kiedy słowami twierdzi zupełnie coś innego ..... może gdyby zaangażowanych w sprawę było więcej - Redakcja zaczęłaby się liczyć z naszym zdaniem ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 29.11.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Mysle, ze zaczelaby dopiero wtedy, kiedy zaczalby sie masowy exodus... Po sprawie Nitubagi rozwazalysmy zreszta z kilkoma forumkami zalozenie prywatnego forum, na ktorym moglibysmy mowic, o czym nam sie podoba - byloby bezpieczniej i przytulniej. Niestety stracilibysmy wtedy kontakt z nowymi osobami, a po jakims czasie zaczelibysmy sie dusic we wlasnym sosie. Cos za cos... To bardzo nie w porzadku, ze nie docenia sie naszego wkladu energii i czasu w rozwoj forum, ktory powoduje, ze jest ono tak atrakcyjne. Kasuje sie pozyteczne watki pod byle pretekstem, a zostawia sie np. te pelne "inspiracji", czyli pokradzionych z innych serwisow zdjec, czesto chronionych prawem autorskim. O tytulach juz mi sie nawet gadac nie chce. Nie tylko ja jestem zniechecona i jedyne, co mnie tu trzyma to ludzie, z ktorymi jestem zzyta. Gdyby powstalo nagle hurra - przenosimy sie, nie mialabym oporow po tym wszystkim, co sie ostatnio stalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.11.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Mysle, ze zaczelaby dopiero wtedy, kiedy zaczalby sie masowy exodus... Po sprawie Nitubagi rozwazalysmy zreszta z kilkoma forumkami zalozenie prywatnego forum, na ktorym moglibysmy mowic, o czym nam sie podoba - byloby bezpieczniej i przytulniej. Niestety stracilibysmy wtedy kontakt z nowymi osobami, a po jakims czasie zaczelibysmy sie dusic we wlasnym sosie. Cos za cos... To bardzo nie w porzadku, ze nie docenia sie naszego wkladu energii i czasu w rozwoj forum, ktory powoduje, ze jest ono tak atrakcyjne. Kasuje sie pozyteczne watki pod byle pretekstem, a zostawia sie np. te pelne "inspiracji", czyli pokradzionych z innych serwisow zdjec, czesto chronionych prawem autorskim. O tytulach juz mi sie nawet gadac nie chce. Nie tylko ja jestem zniechecona i jedyne, co mnie tu trzyma to ludzie, z ktorymi jestem zzyta. Gdyby powstalo nagle hurra - przenosimy sie, nie mialabym oporow po tym wszystkim, co sie ostatnio stalo... Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.11.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Kurcze ... ja to jestem za mientka faja na takie "być albo nie być" .... Ja tam wole spróbować ponegocjować, zaproponować .... czasem nawet zażądać napisać coś ostrym tonem .... ale nie lubię całkiem radykalnych nieodwracalnych rozwiązań .... np. ban , zabranie tytułu , odejście z forum .... według mnie to naprawdę ostateczność .... jesteśmy dorosłymi ludźmi - dorośli ludzie borykają się z rozmaitymi emocjami - nie tylko jest to uprzejmość i grzeczność , ale także złość i wzburzenie .... często emocje wygrywają i ludzie piszą rożne rzeczy w złości - ale tutaj na tym forum przebywają inteligentni dorośli ludzie którzy potrafią rozróżnić trollowanie od walki o swoje poglądy .... więc dlaczego traktuje się nas jak dzieciaki które nie potrafią rozróżnić dobra od zła i kasuje się wątki bez słowa wyjaśnienia , banuje ludzi za duperele , zabiera im tytuły ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 29.11.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Dlaczego tak gorzkie opinie? Nasze ingerencje są sporadyczne, jeśli porównać Forum Muratora z innymi forami, ciągle nasłuchujemy jakie są Wasze potrzeby, cieszymy się Waszą obecnością. Naprawdę nie jest tak źle, jak piszecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.11.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Dlaczego tak gorzkie opinie? Nasze ingerencje są sporadyczne, jeśli porównać Forum Muratora z innymi forami, ciągle nasłuchujemy jakie są Wasze potrzeby, cieszymy się Waszą obecnością. Naprawdę nie jest tak źle, jak piszecie. W porównaniu z innymi forami na których jest istna rzeźnia - my tutaj mamy pełną kulturę górnych lotów . Więc ingerencje są sporadyczne , bo i powody występują sporadycznie. Ludzie tutaj potrafią się zachować - czasem tylko nerwy puszczają. Ale nie da się ukryć - aferki od zawsze były i pewnie będą - dlatego jako społeczność powinniśmy mieć możliwość otrzymać informacje kto i za co został ukarany banem , upomnieniem , zaborem tytułu ..... powinniśmy mieć możliwość wglądu w wątek - żeby wiedzieć kto za co i dlaczego i ewentualnie możliwość ustosunkowania się i wypowiedzi w temacie - a zrobić tego nie możemy bo wątki są kasowane . No tyle to chyba nam się należy , prawda? A nie tak po cichaczu .... No bo po co niezdrowe domysły , ploty z których nic dobrego nie wynika , kilka osobnych wątków wyjaśnieniowych po każdej aferze .... No i sprawa odbioru tytułów "za karę" też jeszcze nie omówiona .... wielu jest przeciw ..... Redakcja nie ustosunkowała się konkretnie do żadnego z w/w tematów ..... co w domyśle oznacza tyle, że nie mamy nic do gadania i zostaje jak jest bo Redakcja tak chce ... więc po co te głodne gadki o ważnym elektoracie , o nasłuchiwaniu potrzeb .... może niech Redakcja powie : "to my tutaj rozdajemy karteczki i nic nie zmienimy" .... i to byłoby fair i zgodne z tym co się na forum dzieje .... i sytuacja byłaby jasna że walczyć nie ma sensu .... a nie tak w słowach co innego i w czynach co innego .... niby w wypowiedziach nasłuchuje .... a nic nie zmienia ...... nie idzie na kompromis , nie odpowiada na konkretne pytania ..... moje słowa nie są wylewanym żalem .... ja próbuję sie dowiedzieć, czy jest jakaś realna szansa na zmiany w tych dwóch poruszanych tematach : - uzasadnianie kar , nie kasowanie wątków .... - zabór "za karę" tytułów nadawanych przez forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 30.11.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Usuwania tematów - to ostateczność, gdy łamany jest regulamin i zagrożona spójność forum. Podobnie z zabieraniem tytułów. Tylko nieprawdopodobne sytuacje powodują taką naszą reakcję. Prosimy nie wyolbrzymiać problemów. Nam zależy na forum bez konfliktów, ale czasami jesteśmy zmuszeni do interwencji. Taki i obowiązek Moderatorów i Administratora. Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.11.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Usuwania tematów - to ostateczność, gdy łamany jest regulamin i zagrożona spójność forum. Podobnie z zabieraniem tytułów. Tylko nieprawdopodobne sytuacje powodują taką naszą reakcję. Prosimy nie wyolbrzymiać problemów. Nam zależy na forum bez konfliktów, ale czasami jesteśmy zmuszeni do interwencji. Taki i obowiązek Moderatorów i Administratora. Miłego dnia. Ok ... czyli sytuacja jasna ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 30.11.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Usuwania tematów - to ostateczność, gdy łamany jest regulamin i zagrożona spójność forum. Podobnie z zabieraniem tytułów. Tylko nieprawdopodobne sytuacje powodują taką naszą reakcję. Prosimy nie wyolbrzymiać problemów. Nam zależy na forum bez konfliktów, ale czasami jesteśmy zmuszeni do interwencji. Taki i obowiązek Moderatorów i Administratora. Miłego dnia. Ja to rozumiem i przyjmuję z pokorą. Tylko po co pisać bzdety, że to Forumowicze decydują – skoro tak nie jest. Pomijam fakt, że są równi i równiejsi (dot. reklamy własnego „produktu”) – ale to faktycznie zależy tylko od oceny Redakcji. Jest to ocena subiektywna i niech tak pozostanie – bez tej otoczki „nic dla Was, bez Was”. Dlatego, aby zakończyć tą farsę, postuluję o usunięcie tematu „Najlepsi doradcy na tym forum - kandydatury”, skoro Redakcja „sama z siebie” zabiera nadane (na wniosek forumowiczów) tytuły, to niech też „sama z siebie” takie tytuły nadaje, np. na wniosek moderatorów. Ps.Nie można być „trochę w ciąży”. I FINITO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 30.11.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Forumowicze proponują tytułu, my je przyznajemy też biorąc udział w tym typowaniu. Poza tym takie zdjęcie tytułu, najczęściej okresowe, jest ostatecznością i zdarza się sporadycznie. Naprawdę to nie jest powód do radykalnych rozstrzygnięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.11.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 W porzadku, Redakcja ma jednak wiele innych mozliwosci "ukarania" nas - blokada IP, ban i inne - przetrenowane... Zdaniem wiekszosci z nas tytul najlepszego doradcy powinien byc odbierany osobom, ktore sie skompromitowaly w swoim doradzaniu, a nie za pyskowki w innych watkach. Gdybym na przyklad ja komus powiedziala - olej beton, poloz sobie wykladzine to bardzo prosze mi odebrac tytul, ale odebranie czarnego pasa w walce o prawa inwestora mialo sie nijak do zdjec z AP, to chyba oczywiste... Tytuly "profesjonalne" sa wazne rowniez dla wpisow historycznych, ktore ludzie czytaja i powinni miec swiadomosc, ze ten i ten post zostal napisany przez doradce, a ten przez amatora. Wiekszosci okazjonalnych forumowiczow nasze klotnie nie interesuja, przychodza tu, bo buduja dom... A co do kasowania watkow - apelujemy o mniejsza strachliwosc. Nie zdarza sie to az tak sporadycznie niestety. Lepiej jest, jak konflikty, nawet najostrzejsze, rozwiazujemy sami. Nawet kolejny watek mebli rust wyewoluowal w bardziej stonowana strone. Nie jestesmy idiotami, a pieniacze sa szybko uspokajani. Redakcjo, wielu z nas sie zna osobiscie!!! Inaczej sie wtedy dyskutuje - moze ostrzej, ale tez duzo wiecej z tego wynika. Poza watkami czy wpisami trolli powinno sie dac szanse na rozwoj sytuacji. Ani watek (kolejny) mebli rust, ani zdjeciowy, ani vadiola na to nie zaslugiwaly (zeby wymienic tylko kilka)... Forum bez konfliktow to utopia, szczegolnie na forum budowlanym. Chyba nikt nie sadzil na przyklad, ze inwestorzy beda glaskac po glowach partaczy. No chyba, ze sadzil... I jeszcze jedno - Redakcja ma ostateczny glos w kazdej sprawie tutaj poruszonej, natomiast czy to jest powod do radykalnych rozstrzygniec? O tym, zdecydujemy my. Niestety juz kilku bardzo niegdys aktywnych forumowiczow zadecydowalo - po prostu znikneli. W tym autorka tego watku, nie mogac sie doczekac na konkrety od Redakcji. Dla mnie to jest osobista strata.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.11.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 nie ma co gadać ....pozostaje nam zaakceptować zasady Redakcji ponieważ ich nie zmienimy co jasno dała nam do zrozumienia Redakcja , bądź jeśli nie akceptujemy - odejść z forum ...trzeciej opcji nie ma , nie ma co gadać po próżnicy .... nic nie wywalczymy , stanowisko Redakcji jest jednoznaczne .... i nasze żale na nic się tu zdadzą .... no i mamy jasność "na zaś" .... że nie ma sensu pyszczyć po aferach bo i tak nic nie zdziałamy .... czyli wszystko pozostaje po staremu .... co do wątku "najlepsi doradcy" - chyba zrezygnuję z udziału , ponieważ prestiż nadawanych ostatnimi czasy rang nie jest dla mnie zadawalający .... a jak dołożyć do tego odbieranie za karę tytułów ... robi sie ta idea całkiem bezsensowana .... a nie mam w zwyczaju zngażować sie w coś co w moim rozumieniu jest bez sensu ... jeśli ktoś ma życzenie - proszę odebrać mi tytuł najpozyteczniejszego - jest mi to obojętne .... bo i tak wcześniej czy później zostanie mi odebrany za pyszczenie na forum .... i tyle .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 30.11.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Proponuje zabrać wszystkim "liczniki postów" a tresci stana się bardziej merytoryczne i skonczy się pogoń za iloscią 20 ,30 40 postów / dzien. " wiecej bedzie ziarna a mniej plew " z pozytkiem dla nowych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.11.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Proponuje zabrać wszystkim "liczniki postów" a tresci stana się bardziej merytoryczne. " wiecej bedzie ziarna a mniej plew " z pozytkiem dla nowych forumowiczów. tia ..... powódź, trzęsienie ziemi i elninjo tez jest wynikiem nadmiernej ilości wpisów .... jak Ci przeszkadza - to nie zerkaj w lewą stronę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.11.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Proponuje zabrać wszystkim "liczniki postów" a tresci stana się bardziej merytoryczne. " wiecej bedzie ziarna a mniej plew " z pozytkiem dla nowych forumowiczów. tia ..... powódź, trzęsienie ziemi i elninjo tez jest wynikiem nadmiernej ilości wpisów .... jak Ci przeszkadza - to nie zerkaj w lewą stronę .... Daggulka, Ty jak cos powiesz to juz powiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 30.11.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Proponuje zabrać wszystkim "liczniki postów" a tresci stana się bardziej merytoryczne. " wiecej bedzie ziarna a mniej plew " z pozytkiem dla nowych forumowiczów. tia ..... powódź, trzęsienie ziemi i elninjo tez jest wynikiem nadmiernej ilości wpisów .... jak Ci przeszkadza - to nie zerkaj w lewą stronę .... Daggulka, Ty jak cos powiesz to juz powiesz. " Uderz w stół anożyce się odezwą .. " Adolf .... ( wiadomo jaki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.11.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 skonczy się pogoń za iloscią 20 ,30 40 postów / dzien. a Ciebie to tak nikt nie lubi że masz tak mało wpisów i nikt z Tobą gadać nie chce? żal zadek ściska? a nie przyszło Ci do głowy , że u niektórych te 20 postów dziennie to porady ? albo często jest tak, że ludzie którzy znają się na forumi poza nim i lubią gadają ze sobą - ale dla przyjemności nie dla ilości wpisów ? .... nie wiem, czy mieści się to w Twoim światopoglądzie .... ale niech tam, nie ubyło mnie na tłumaczeniu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts