lidszu 02.10.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 A może najłatwiej byłoby odblokować Nitubagę, aby sama się mogła wypowiedzieć i obronić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.10.2009 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Chodzi o to, że znowu zrobiono coś "po cichu", bez uprzedzenia, bez ostrzeżenia, nie wiadomo czemu... Rozumiem, że nitubaga zrobiła "głośno", z uprzedzeniem, ostrzegając, tak? Zwyczajna uczciwość nakazuje pisać pod swoim nickiem "budowała dla mnie firma X, oto zdjęcia jako dowody fuszerki, a tu podjęte działania prawne" Nie - został najpierw schowany dziennik i komenty, a potem stworzony nick szkodzący firmie. A wyrok sądu skazujący firmę już jest? Przecież oni wygraną za zniesławnienie mogli mieć w garści, wystarczyła deklaracja gotowości wykonania poprawek. Dodatkowy minus - zrobił to ktoś, kogo paręnaście osób obdarowało szczególnym tytułem. Nie ona pierwsza, parę innych osób też tak się zabawia.. brak odwagi? Czemu, skoro fuszerki są często ewidentne? Masz rację, ja bym tak nie zrobiła i nie uważam, że to było mądre posunięcie. Natomiast za brak rozsądku to chyba jeszcze nie banują? Bo się zaczynam bać o siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.10.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Chodzi o to, że znowu zrobiono coś "po cichu", bez uprzedzenia, bez ostrzeżenia, nie wiadomo czemu... Rozumiem, że nitubaga zrobiła "głośno", z uprzedzeniem, ostrzegając, tak? Zwyczajna uczciwość nakazuje pisać pod swoim nickiem "budowała dla mnie firma X, oto zdjęcia jako dowody fuszerki, a tu podjęte działania prawne" Nie - został najpierw schowany dziennik i komenty, a potem stworzony nick szkodzący firmie. A wyrok sądu skazujący firmę już jest? Przecież oni wygraną za zniesławnienie mogli mieć w garści, wystarczyła deklaracja gotowości wykonania poprawek. Dodatkowy minus - zrobił to ktoś, kogo paręnaście osób obdarowało szczególnym tytułem. Nie ona pierwsza, parę innych osób też tak się zabawia.. brak odwagi? Czemu, skoro fuszerki są często ewidentne? no tak najlepiej teraz z Nitki zrobić potwora bo popełniła małą wpadkę, zamiasta stanąć po jej stronie bo to ona jest ofiarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.10.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Tu są dwie zupełnie niezależne sprawy. Jedna to nitubaga, i nie będę się tu wypowiadał z oczywistych względów. Zaś drugi ważniejszy – usuwanie i blokowanie bez słowa wyjaśnienia „niewygodnych” tematów. Zaś co do ewentualnych skutków prawnych, to bez paranoi.Zawsze wpierw powinno być sprostowanie, a dopiero jeśli nie zostało opublikowane, można wytoczyć proces.I wcale nie trzeba usuwać tematu – wystarczy go zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.10.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Wszyscy chyba zapominamy o tym że na tym forum powinniśmy sobie wzajemnie pomagać w naszych zmaganiach budowlaych i walce z nieuczciwymi wykonawcami. Firma się nie broni bo chyba nie ma jak i się raczej nie wybronią. Byłam osobiście u Nitubagi w domu i widziałam to i owo i jestem jej wdzięczna za że pokazała ten szajs wykonany przez pseudo developerkę - bo chyba tylko tak można ich nazwać. Czy ktoś z redakcji czytał cały dziennik Nitubagi i wie o co chodzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.10.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Zatem wystarczyło pozostać pod swoim nickiem - po prostu zagrać uczciwie Zaś co do ewentualnych skutków prawnych, to bez paranoi. Zawsze wpierw powinno być sprostowanie, a dopiero jeśli nie zostało opublikowane, można wytoczyć proces. I wcale nie trzeba usuwać tematu – wystarczy go zamknąć. Obawiam się że nie wystarczyłoby - z uwagi na szczególną kostrukcję postów, "robioną pod google". A co do blokowania i usuwania - jest regulamin, który daje określone uprawnienia administratorowi, i to jednak Murator SA musi się tłumaczyć za wszystkie takie wpisy Natomiast za brak rozsądku to chyba jeszcze nie banują? Widzę to zupełnie inaczej, nie jest to ban za brak rozsądku no tak najlepiej teraz z Nitki zrobić potwora bo popełniła małą wpadkę, zamiasta stanąć po jej stronie bo to ona jest ofiarą Przecież Wy stajecie, całym rzędem a ja mam akurat inne zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.10.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 To w takim razie mam rozumieć, że blokada IP komputera Nitubagi nie zostanie zdjęta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.10.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 czyli nie pzywrócicie jej bo wystąpiła pod innym nickiem czy tak???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.10.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 A tak na marginesie. Dlaczego wszyscy twierdzą że to nitubaga, została zablokowana? Przecież Redakcja zablokowała innego użytkownika. Jakoś drogie Panie, widzicie tylko koleżankę, a nie problem zablokowania kogoś innego. Ona została zablokowana przez przypadek. Nikt nie miał zamiaru Jej blokować. Tak się zastanawiam, czy gdyby za tym nie stała nitubaga, to też z taką zaciekłością byłby broniony inny użytkownik?Niestety – nie sądzę, czego dowodem są Wasze wpisy. Dlatego wnioskuję o zdjęcie blokady z użytkownika klient Arbud Development – bo niczym sobie na to nie zasłużył, bo przedstawił dokumentację - moim zdaniem wiarygodną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.10.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 A tak na marginesie. Dlaczego wszyscy twierdzą że to nitubaga, została zablokowana? Przecież Redakcja zablokowała innego użytkownika. Jakoś drogie Panie, widzicie tylko koleżankę, a nie problem zablokowania kogoś innego. Ona została zablokowana przez przypadek. Nikt nie miał zamiaru Jej blokować. Tak się zastanawiam, czy gdyby za tym nie stała nitubaga, to też z taką zaciekłością byłby broniony inny użytkownik? Niestety – nie sądzę, czego dowodem są Wasze wpisy. też byłby broniony. Tu nie chodzi o Nitubagę, a o to, że nie można na forum nic złego napisać o wykonawcy przy okazji upubliczniając jego nazwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.10.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 zgadzam się, że jeśli użytkownik ma małą ilość postów, a tak było z "Klient Arbud Development" jest mało wiarygodny na forum i jego posty mogą być podejrzane, ale to nie znaczy, że trzeba je usuwać bez żadnej informacji i blokować konto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 02.10.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ale Redakcja wybrała sobie sposób rozwiązywania problemów No, nie powiem Wywalić i kwita A może tutaj faktycznie chodzi o pieniądze? Wtedy człowiek, ani to, co robi dla innych, się nie liczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 02.10.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 A tak na marginesie. Dlaczego wszyscy twierdzą że to nitubaga, została zablokowana? Przecież Redakcja zablokowała innego użytkownika. Jakoś drogie Panie, widzicie tylko koleżankę, a nie problem zablokowania kogoś innego. Ona została zablokowana przez przypadek. Nikt nie miał zamiaru Jej blokować. Tak się zastanawiam, czy gdyby za tym nie stała nitubaga, to też z taką zaciekłością byłby broniony inny użytkownik? Niestety – nie sądzę, czego dowodem są Wasze wpisy. też byłby broniony. Tu nie chodzi o Nitubagę, a o to, że nie można na forum nic złego napisać o wykonawcy przy okazji upubliczniając jego nazwę. ja mam niestety takie wrażenie że wszystko jest ok dopóki nie pojawi się nazwa firmy Szkoda tylko że nie ma tu samej pokrzywdzonej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.10.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Nie ona pierwsza, parę innych osób też tak się zabawia.. brak odwagi? Czemu, skoro fuszerki są często ewidentne? Nazywaj to brakiem odwagi,jeśli tak uważasz,ale napewno nie jest to "zabawianie się'. Ja też tak zrobiłam. I nie dlatego, że boję się swojego partacza (to raczej on mnie unika, nawet w prokuraturze ), lecz po to, by móc nadal swobodnie rozmawiać na forum,nie zawsze na tematy stricte budowlane. Nie koniecznie bym chciała, by człowiek, z którym spotykam się wyłącznie na ścieżce prawnej, czytał o tym, że moje dziecko ma gorączkę, czy o tym gdzie jadę na urlop. Mój partacz złożył doniesienie w prokuraturze, o zniesławienie (sam tak twierdził), do dziś, nie otrzymałam,zawiadomienia o wszczęciu postępowania przeciwko mnie - czyli co? forum,to nie dowód, czy może dowody,które zamieściłam,wykluczały zniesławienie ? Nitubaga, nie rzucała słów na wiatr, ma solidne podstawy by mówić co mówi, i jeśli mam dobre informacje - konsultowała temat z prawnikiem, więc to nie był temat rzucony na żywioł. A co do reakcji Redakcji - bardzo mi się nie podoba uwuwanie tematów, Przez takie postępowanie Redakcja traktuje nas jak idiotów,którzy nie potrafią samodzielnie myśleć, wyciągać wniosków . Czy Redakcja sądzi że na każde słowo tu napisane, patrzymy bezkrytycznie , bez chwili refleksji ? Mnie to ubliża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.10.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dzięki Malka, ale u nitubagi firma od dawna wie o pretensjach spod stałego nicka - inna sytuacja Ogólnie niezłe uzasadnienia Kończę już, nie cierpię teorii spiskowych Tu nie chodzi o Nitubagę, a o to, że nie można na forum nic złego napisać o wykonawcy przy okazji upubliczniając jego nazwę. Nieprawda - oto przykład http://forum.muratordom.pl/uwaga-technobau-rafal-wiejak-warszawa,t150877.htm Czyli można, ale grając uczciwie - jest sporo wątków, które nie są usunięte Co do bana, władna jest tutaj Redakcja; moze zablokować nowy nick a nitubadze przywrócić dostęp do FM Spokojnego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.10.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dzięki Malka, ale u nitubagi firma wie o pretensjach od dawna spod stałego nicka - inna sytuacja Ogólnie niezłe uzasadnienia Kończę już, nie cierpię teorii spiskowych Tu nie chodzi o Nitubagę, a o to, że nie można na forum nic złego napisać o wykonawcy przy okazji upubliczniając jego nazwę. Nieprawda - oto przykład http://forum.muratordom.pl/uwaga-technobau-rafal-wiejak-warszawa,t150877.htm Czyli można, ale grając uczciwie - jest sporo wątków, które nie są usunięte Co do bana, władna jest tutaj Redakcja; moze zablokować nowy nick a nitubadze przywrócić dostęp do FM Spokojnego wieczoru Z tego co wiem, to developerzy Nitubagi bardzo dokładnie śledzili jej poczynania na FM, bo często używali jej wypowiedzi zamieszczanych tutaj w rozmowach z nią samą, sąsiadami itp. Może dlatego chciała to napisać pod innym nickiem, aby nie została posądzona o nagonkę. Dokładnie tak jak pisze malka tamten wpis był omawiany z prawnikiem i nie było tam żadnych rzeczy, które mogłyby nieść jakieś przykre konsekwencje dla redakcji i forum. Chciałabym, aby Nitubaga miała możliwość osobistego wyjaśnienia całej tej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 02.10.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 wiecie co? napisałam kilka slów od siebie ,ale skasowałam, bo Olga i inne osoby napisały to o co mi chodzi...... dodam tylko to: prosze o przywrócenie Nitubagi na forum!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.10.2009 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dzięki Malka, ale u nitubagi firma od dawna wie o pretensjach spod stałego nicka - inna sytuacja Napisałam o swojej sytuacji i dlaczego w 'wykonawcy....." napisałam pod innym nickiem, nie wiem jakie były motywy nitubagi. Sądiłam,że problemem były dwa nicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.10.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 ja rowniez uwazam ze powinna sie wypowiedziec Nitubaga, i to ze napisala pod innym nickiem swoja hustorie bylo madre i przemyslane i omowione z prawnikiem i nie powinno jej sie zabierac tego narzedzia walki z pseudo deweloperami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 02.10.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 ale co złego jest w tym, że nitu napisała TO pod innym nikiem skoro wszystko co napisała jest prawdą nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts