malka 02.10.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Niech zaałoży nowy login nitubaga 1952 - zgodnie z rokiem urodzenia Noooo, za to Ci raczej nie podziękuje się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 02.10.2009 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Niech zaałoży nowy login nitubaga 1952 - zgodnie z rokiem urodzenia Noooo, za to Ci raczej nie podziękuje się okaże Byle osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 02.10.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Niech zaałoży nowy login nitubaga 1952 - zgodnie z rokiem urodzenia Noooo, za to Ci raczej nie podziękuje się okaże poplulam sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 02.10.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 no, ja też... dobrze, że sprawa się szybko wyjaśniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.10.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 To zrozumiale, ze wykonawcy - partacze protestuja, ale czy to ma byc powod do zdejmowania watkow, w ktorych sie opisuje ich dzialalnosc? To po co jest to Forum w takim razie? Monty Python normalnie... Problem polega na tym, że wiele protestów firm jest uzasadnionych. Mamy dużo takich spraw, gdzie firmy udowodniły, że jest inaczej niż opisano to na forum. Nie tylko partacze protestują - to jest sedno sprawy. Jak zweryfikować wpisy? Niemożność weryfikacji staje się wadą forum. Może macie pomysł, jak ten problem rozwiązać? Droga Redakcjo, Nitubaga jest w sporze sądowym z firmą Artbud Development. NIe wiem na jakiej podstawie Redakcja zamierza podjąć decyzję co jest prawdą a co nie jest Nitubaga przedstawiła zdjęcia na potwierdzenie swoich słów - średnio inteligentna małpa, ktora choć raz w życiu widziała proces budowy jakiegokolwiek domu wie, że zdjęcia obrazują partactwo. Jak rozumiem, Redakcja skazała Nitubagę zanim zrobił to sąd. Nitubaga nie dopuściał się zniesławienia firmy Artbud Development . Nie przedstawiała oczerniających ją opinii, ale FAKTY udokumentowane zdjęciami. I na to pozwala kodeks cywilny. Proponuję zastanowić się dla kogo jest Forum Muratora. Ja rozumiem, że kasa jest istotna, ale nie będzie kasy, gdy nie będzie forumowiczów - i z tego wszyscy - właczając Redakcję - na pewno zdają sobie sprawę. Sami rozważcie po której stronie jesteście. Dobrze, że konsultujecie z prawnikami - proponuję najpierw to robić a potem usuwać posty i użytkowników. Bo tak się śmiesznie składa, że użytkownicy również konsultują swoje działania z prawnikami. Nikt tu nie jest upośledzony. Niemniiej dziękuję za reakcję - choć uważam, że zamieast zastanawianie się nad formułą "Wykonawcy" pora zastanowić się nad strategią i sposobem zarządzania naszym wspólnym Forum. Najpierw myślimy - potem robimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 02.10.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Droga Redakcjo, Nitubaga jest w sporze sądowym z firmą Artbud Development. NIe wiem na jakiej podstawie Redakcja zamierza podjąć decyzję co jest prawdą a co nie jest Nitubaga przedstawiła zdjęcia na potwierdzenie swoich słów - średnio inteligentna małpa, ktora choć raz w życiu widziała proces budowy jakiegokolwiek domu wie, że zdjęcia obrazują partactwo. Jak rozumiem, Redakcja skazała Nitubagę zanim zrobił to sąd. Z całym szacunkiem. Wiem, że masz analityczny umysł. Wpis dowodzi, że nie przeczytałaś wszystkich okoliczności tego incydentu. Stań trochę z boku i przeanalizuj całą sytuację. A może rzeczona zrobiła to z premedytacją, wciągając do swojej rozgrywki FM? autocenzura Tak to też można interpretować - nie sądzisz? Nawet jeśli jest to tylko średnio inteligentna małpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.10.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Nitubaga usunęła zdjęcia z dziennika z bardzo prostej przyczyny. Mianowicie firma Artbud Development dokładnie czytała jej dziennik. Co w przypadku właśnie rozpoczętego procesu sądowego z tą firmą oznaczało, ze wie więcej niż wiedzieć powinna. Dlatego zdjęcia zniknęły. A były dość szczegółowe, ale jednak prawdziwe do bólu. Co zamierzam potwierdzić jeśli Nitubaga zdecyduje sie wezwać mnie na świadka w sprawie - bo tak się składa, że bywam na jej budowie. I jakoś przypadkiem widziałam np. gips kartony, ktorych nie widział developer podobno (ale wziął za ich zrobienie kasę. To nic, że potem trzeba było je zerwać i założyć jeszcze raz). Aby nie ułatwiać sprawy przeciwnikowi Nitubaga zrezygnowała zdaje się w ogóle z prowadzenia dziennika. Również była wcześniej zastaszana przez firmę na okoliczność właśnie tego dziennika. Panowie pojawili się w Komentarzach również. Nie będę zaskoczona , gdy każde nasze słowo czyją Szanowni Panowie Developerzy - i bardzo dobrze. Żadne ze zdjęć zamieszonych przez Nitubagę nie kłamie. I takie są fakty. Każdy, kto czytał jej dziennik od początku (czyli od dawne) wie jak jest. Oprócz Redakcji, ktora wydała wyrok - wyrzucając Nitu - przed procesem. Wskazując swoje wsparcie dla nierzetelnego wykonawcy - pogratulować. Przywrócenie Nitubagi nie poprawia mi w tej sytuacji nastroju. Zaczyna się Orwell - można pisać ładnie , wklejać ładne zdjątka, ale jak ktoś coś spartaczy to już morda w kubeł. Takie ma być to forum ? Mam bać się pisać, bo mnie zbanują ? Bo nie jestem "po linii" ? (sSiwy - widziałam CIę i rozmawiałam z Tobą - ta małpa to na pewno nie Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.10.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Skoro jest tak czysto kryształowa, niech tak zostanie. Ale uważam, że osoby które Ją nakłoniły lub nie wyperswadowały takiego działania, być może (oby nie), wyświadczyły Jej niedźwiedzią przysługę. Nie będę się rozpisywał dlaczego, bo nie mam żadnego interesu, aby utrudniać, Jej słusznej walki z nieuczciwym deweloperem. Jeśli kogoś to interesuje – odpiszę na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.10.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Witam, dziękuję Redakcji która nie od razu, ale odblokowała mi jednak konta. JEDNAK NA SAMYM POCZąTKU CHCę PODZIęKOWAć WSZYSTKIM KTóRZY STANęLI W MOJEJ OBRONIE. Jest to dla mnie bardzo jasny znak, że mam przyjaciół i nie jestem jak zając który zginął wśród przyjaciół - że nawiążę do bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 03.10.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 .... a teraz razem z większością moich dobrych DUSZ wyjeżdzam do Krakowa do Małgoś się bawić na betonówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 nie lubimy się... i dokładnie wiemy dlaczego... masz tendencję dziewczyno do decydowania i szybkiego oceniania innych. Pocieszający jest tylko fakt, że po aferze ze zdjęciami - zaczęłaś na reszcie wyciągać wnioski.... i pytać ludzi o zdanie. nie Tobie decydować do czego mam tendencję ... nie znasz mnie osobiście na tyle dobrze, żebyś mogła wyrażać na mój temat jakiekolwiek opinie .... dziewczyno... to po pierwsze po drugie ... kolejny raz na forum z twojego powodu powstają jakieś niejasne sytuacje ... abstrahując od "afery ze zdjęciami" bo to była inna sprawa ... ale moim zdaniem teraz ewidentnie poslugujesz sie tym forum do załatwienia swoich spraw z developerem .... to juz nie jest wpis w dziale o wykonawcach , ze Pan taki i taki jest niesolidny ... to jest świadome, przemyslane i zorganizowane działanie (w które jak sie okazuje jest wkręconych jeszcze kilka osób) mające na celu wykorzystanie tego forum do walki z developerem który Cie oszukał .... według mnie - nie fair ... takie działanie nie powinno miec miejsce na forum ...od tego są organy prawa :policja, sady ... to jest forum na którym wymieniamy się informacjami o budowaniu i ostrzegamy przed nieuczciwymi wykonawcami ... a nie korzystamy z forum do osiągnięcia swoich korzyści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.10.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 ewidentnie poslugujesz sie tym forum do załatwienia swoich spraw z developerem .... to juz nie jest wpis w dziale o wykonawcach , ze Pan taki i taki jest niesolidny ... to jest świadome, przemyslane i zorganizowane działanie (w które jak sie okazuje jest wkręconych jeszcze kilka osób) mające na celu wykorzystanie tego forum do walki z developerem który Cie oszukał .... Ciekawa jestej czy Szanowna Daggulka siedziałaby cichutko w swoim dzienniczku przeżywając to samo co Nitubaga ?? Dziewczyno przecież Forum właśńie od tego jest żeby walczyć z takimi jak AD. Czy ty sobie zdajesz sprawę z tego że powstało całe osiedle takich domów??? Właśnie chodzi o to żeby potebcjaly kupiec guglując ich nazwę trafił właśnie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 ewidentnie poslugujesz sie tym forum do załatwienia swoich spraw z developerem .... to juz nie jest wpis w dziale o wykonawcach , ze Pan taki i taki jest niesolidny ... to jest świadome, przemyslane i zorganizowane działanie (w które jak sie okazuje jest wkręconych jeszcze kilka osób) mające na celu wykorzystanie tego forum do walki z developerem który Cie oszukał .... Ciekawa jestej czy Szanowna Daggulka siedziałaby cichutko w swoim dzienniczku przeżywając to samo co Nitubaga ?? Dziewczyno przecież Forum właśńie od tego jest żeby walczyć z takimi jak AD. Czy ty sobie zdajesz sprawę z tego że powstało całe osiedle takich domów??? Właśnie chodzi o to żeby potebcjaly kupiec guglując ich nazwę trafił właśnie tutaj. a czy Ty wyobrażasz sobie co byłoby na forum, gdyby kazdy jeden forumowicz bądź choćby połowa działała w ten sposób jak nitubaga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.10.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 ewidentnie poslugujesz sie tym forum do załatwienia swoich spraw z developerem .... to juz nie jest wpis w dziale o wykonawcach , ze Pan taki i taki jest niesolidny ... to jest świadome, przemyslane i zorganizowane działanie (w które jak sie okazuje jest wkręconych jeszcze kilka osób) mające na celu wykorzystanie tego forum do walki z developerem który Cie oszukał .... Ciekawa jestej czy Szanowna Daggulka siedziałaby cichutko w swoim dzienniczku przeżywając to samo co Nitubaga ?? Dziewczyno przecież Forum właśńie od tego jest żeby walczyć z takimi jak AD. Czy ty sobie zdajesz sprawę z tego że powstało całe osiedle takich domów??? Właśnie chodzi o to żeby potebcjaly kupiec guglując ich nazwę trafił właśnie tutaj. a czy Ty wyobrażasz sobie co byłoby na forum, gdyby kazdy jeden forumowicz bądź choćby połowa działała w ten sposób jak nitubaga? Tak byłoby mniej partaczy i oszustów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 MonikaC - nie , to forum przestałoby istnieć wtakiej formie w jakiej go mamy .... to juz nie byłoby forum przyjazne jak teraz (momentami ostatnio niestety nie zawsze) ... to byłby ring na którym odbywałyby sie regularne walki jak ta miedzy nitubaga i jej developerem... mamy tutaj kawałek miejsca sieciowego gdzie bywaja wspaniali ludzie - ludzie którzy chcą sobie pomagać wzajemnie .... dlaczego chcecie to rozpieprzyć? jaki macie w tym interes oprócz swojego - co nitubaga pokazuje od jakiegos czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.10.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 mamy tutaj kawałek miejsca sieciowego gdzie bywaja wspaniali ludzie - ludzie którzy chcą sobie pomagać wzajemnie .... dlaczego chcecie to rozpieprzyć? jaki macie w tym interes oprócz swojego - co nitubaga pokazuje od jakiegos czasu? No Szanowna Daggulko troszeczkę Pani przecholowała bo ja nieczego nie chę "rozpieprzyć" i licz się ze słowami dobrze? Czyli ja i osoby stające w obronie Nitubagi nie jesteśmy Twoim zdaniem wspaniałymi ludźmi tylko dlatego że stajemy w jej obronie i popieramy jej postępowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 03.10.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Kasiu -Nituś ja też jestem z Tobą, i cieszę sie, że sprawa sie wyjaśniła! Nie zaglądałam ponad tydzień na FM i nie miałam o niczym pojęcia .... Ja w swoim watku też nieraz krytykowałam swoich wykonawców, chociaż to zwykłe "chłopki-roztropki" a nie jakaś firma deweloperska, ze swojej strony mogę po prostu odradzać znajomym ich usługi, jednak gdyby to była firma działająca na większym obszarze i istaniałoby ryzyko że zaszkodzą większej ilości potencjalnych klientów -to pewnie podobnie jak Nitubaga -oficjalnie podałabym ich nazwę na FM -bo między innymi po to jest to Forum, żeby sobie pomagać, a pomoc polega między innymi na tym, zeby ktoś inny niepotrzebnie nie tracił kasy, nerwów i czasu powierzając wykonanie prac nierzetelnym Wykonawcom. Budowa domu to jest zazwyczaj inwestycja największa w życiu -wymaga wielu poświęceń i wyrzeczeń, zadłużamy się w bankach często na 20-40 lat i nie stać nas po prostu -także finansowo, na fuszerki czy zabawy w kotka i myszkę z wykonawcami, czy na wieloletnie procesy sądowe, wiec każda rada czy przestroga ze strony innego klienta firmy X czy Y jest dosłownie -na "wagę zlota" -to chyba Szanowna Redakcja rozumie. Ja podobnie jak OK uważam, że nie ma potrzeby "zmiany formuły" działu "Wykonawca doskonały (...)", bo istnieje ryzyko, ze wtedy jego istnienie bedzie w ogóle bezzasadne. Pozdrawiam wszystkich zablokowanych, odblokowanych i jeszcze-nieblokowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 mamy tutaj kawałek miejsca sieciowego gdzie bywaja wspaniali ludzie - ludzie którzy chcą sobie pomagać wzajemnie .... dlaczego chcecie to rozpieprzyć? jaki macie w tym interes oprócz swojego - co nitubaga pokazuje od jakiegos czasu? No Szanowna Daggulko troszeczkę Pani przecholowała bo ja nieczego nie chę "rozpieprzyć" i licz się ze słowami dobrze? Czyli ja i osoby stające w obronie Nitubagi nie jesteśmy Twoim zdaniem wspaniałymi ludźmi tylko dlatego że stajemy w jej obronie i popieramy jej postępowanie? może i jesteście wspaniałymi ludźmi ... niestety nie miałam okazji sie przekonać osobiście i na forum także się rozmijamy , więc nie będe sie wypowiadać ... natomiast zachowanie jakim sie wykazałyście nie jest wspaniałe .... pewnie, ze fajnie sie wspierać ... jak Wy w ilości kilku/nastu to na forum robicie ... no bo zauważyłam pewną prawidłowość ... dzieje sie krzywda jednej ...zaraz acałe pozostałe 20 przybiega na ratunek ... nie wnikając gdzie jest racja.... odpowiadając: nigdy nie przyszłoby mi do głowy , żeby na forum załatwiać swoje prywatmne sprawy z nieuczciwym wykonawcą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.10.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 natomiast zachowanie jakim sie wykazałyście nie jest wspaniałe .... pewnie, ze fajnie sie wspierać ... jak Wy w ilości kilku/nastu to na forum robicie ... no bo zauważyłam pewną prawidłowość ... dzieje sie krzywda jednej ...zaraz acałe pozostałe 20 przybiega na ratunek ... nie wnikając gdzie jest racja.... Czy ty masz za debili pisząc, że nie wnikamy gdzie jest racja??? odpowiadając: nigdy nie przyszłoby mi do głowy , żeby na forum załatwiać swoje prywatmne sprawy z nieuczciwym wykonawcą.... Czyli rozumiem, że nigdy nie poddałaś wątpliwości poczynań każdej z ekip jaką gościłaś na swojej budowie tutaj na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.10.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Dziopy. Piękna pogoda , słoneczko świeci , a Wy tu z pazurami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts