daggulka 03.10.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 nie pamietam, byc moze cos napomknełam kiedyś .... ale jedynie w dzienniku budowy , choć szczerze nie przypominam sobie takiej sprawy ... ale co innego napisać w dzienniku budowy czy w dziale o wykonawcach : Pan Zdzisiek źle wymurował mi słupy ogrodzeniowe, czy nie jestem zadowolona z hydtaulika i go nie polecam .... a co innego walczyć na forum z Panem Zdziskiem który mi te słupy źle wymurował ... żeby nie było że jestem na nitubage cięta ... lub że jak to Ona ujęła :nie lubimy sie ... bo to nie ma nic do rzeczy ... podobna sytuacja miała miejsce z Rasią i Vadiolem ... i także kwestionowałam sposób załaytwienia tej sprawy przez forum nie wnikając czy robota faktycznie była źle wykonana czy nie ... bo uwazam, ze forum nie jest miejscem do wykorzystywania go w celu prowadzenia rozgrywek i bitew.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Dziopy. Piękna pogoda , słoneczko świeci , a Wy tu z pazurami? eee tam, z pazurami ...poglądy wymieniamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.10.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 bo uwazam, ze forum nie jest miejscem do wykorzystywania go w celu prowadzenia rozgrywek i bitew.... Nitubaga nie prowadzi na forum bitwy z AD ona przed nimi ostrzega. Bitwę toczy rzed sądem. Ssiwy12 jakie słoneczko??? U mnie chmury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 bo uwazam, ze forum nie jest miejscem do wykorzystywania go w celu prowadzenia rozgrywek i bitew.... Nitubaga nie prowadzi na forum bitwy z AD ona przed nimi ostrzega. Bitwę toczy rzed sądem. to są słowa ... czyny świadczą inaczej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.10.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 bo uwazam, ze forum nie jest miejscem do wykorzystywania go w celu prowadzenia rozgrywek i bitew.... Nitubaga nie prowadzi na forum bitwy z AD ona przed nimi ostrzega. Bitwę toczy rzed sądem. to są słowa ... czyny świadczą inaczej ... Wiesz nie chce mi się z Tobą już gadać bo widzę że masz klapki jak koń na oczach i nic się Tobie nie wytłumaczy - przepraszam za sformuowanie. Nie życzę Tobie czy komuś z Twojej rodziny takich przejść z pseudo-budowlańcami jakie miała Nitubaga. Za co Ty otrzymałaś tytuł najpożyteczniejszego forumowicza bo chyba nie za pomoc i przychylność forumowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.10.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Za co Ty otrzymałaś tytuł najpożyteczniejszego forumowicza bo chyba nie za pomoc i przychylność forumowiczom. o to trzebaby zapytać tych którzy mi go przyznawali ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voice 03.10.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A może szanowna REDAKCJA zrobi artykuł o budowach takich jak Nitubagi, suzis i innych... - CI LUDZIE MAJĄ ODWAGĘ WALCZYĆ O SWOJE PRAWA !!!dlaczego zamiast blokować, albo ignorować NIE POMOŻECIE IM ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 03.10.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 zawsze uważałam, ze to co jest wspaniałego w czasopiśmie murator to to, że że kieruje się dobrze pojętym interesem inwestora, ze staje w jego obronie. Przeciez mnóstwo w muratorze artykułow na temat nierzetelnych wykonawców, w zasadzie w każdym numerze przynajmniej jeden artykuł na taki temat się znajduje.Myślałam, ze te same zasady dotyczą forum muratora. Że to forum jest dla nas, dla ludzi, którzy budują swoje domy...Ale przypadek Nitubagi pokazuje, że chyba jest inaczej...Nie do końca to wszystko rozumiem, ale niesmak pozostanie na długo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.10.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 tak sobie to wszystko czytam i przyznam, że nic nie rozumiem (co akurat nie jest ewenementem) w końcu kto walczy z AD? klient AD, czy nitubaga? klient AD i nitubaga? aaaa, klient AD i nitubaga to ta sama osoba? rozumiem, że: -nitubaga posiada swoje grono miłośników, czy też przyjaciół, stojących za Nią murem -została pokrzywdzona przez developera, co jest zawarte gdzieś tam w Jej postach -postanowiła walczyć z paprakiem -otrzymała jakąś tam laurkę, z czarnym pasem w nazwie, którą nota bene cznia i się o nią nie prosiła (a'propos, dziękowała Wam za to?) i nitubaga stwierdziła, że jedna osoba na forum, która narzeka na forum na papraka to za mało, popełniła temat jako klient AD, gdzie ponownie wyraziła swoje niezadowolenie, tak? nie czytałem tego, może powinienem, niestety Redakcja zareagowała stanowczo i temat usunęła, blokując IP klient AD, tak? działanie Redakcji całkiem rozsądne, poza tym, że nie upomniała Twórcy za to, że sens całego jego krótkiego bytu na forum to najazd na AD i w takim przypadku ponosi konsekwencje jakie poniósł, hmmm.... biorąc pod uwagę działalność adminów na innych forach nie widzę tu przegięcia, bo tam wyp... często za nic (w oczach pokrzywdzonego), chociażby za to, że nie przeczytał uważnie FAQ Redakcja zrobiła z klientem AD to co zrobiła, a larum się podniosło, że nitubagę zbanowano! o nieszczęsna! to może wyjaśnijmy sobie jakie motywy kierowały nitubagą do założenia nowego konta pod nowym nickiem? chętnie się dowiem, bez jakiegoś tam pierd... o wykorzystaniu przez kogoś wpisów w dzienniku, wiedzy redakcji o IP użytkowników i tym podobnych bzdetach, bo jak widać taki sposób postępowania ma krótsze nóżki od Gosia czy, sądząc po tym Powiem uczciwie, ze pisząc owego posta liczyłam się z reakcją odwetową developerów, ale nie samej Redakcji. należało spodziewać się, że chodziło o ring wolny do napażania się z developerem w nowym wątku i pod nowym nickiem, aby nie być utożsamianym z tym ogólnie znanym, zapewne poważanym? jeszcze parę słów wyjaśnienia nie neguję problemów nitubagi związanych z partactwem wykonawcy, jestem daleki od tego, sam chętnie takiemu bym dokopał i w tym pomógł, skoro fakty za tym przemawiają, ale styl w jakim to zostało zrobione (sądząc po całym tym zamieszaniu) pozostawia wiele do życzenia nie odbieram działania Redakcji, jako zamachu na demokrację, ba, uważam w 90% za uzasadnione, a fakt, że Redakcja daje (lub nie) szansę na wytłumaczenie się, to jest tylko dobra wola Redakcji, a nie zasr... obowiązek, tu tylko bym życzył Redakcji/ Adminom, aby jeszcze mniej kierowałi się emocjami, a jeszcze bardziej przemyślanymi reakcjami i trochę z innej beczki co do lubienia i nie lubienia się tu, na forum, to zapewne widać podział na forum na dwa obozy do jednej ze stron zalicza się Daggulka, sSiwy12 (bo nie lubi kogoś tam, jak wyżej stwierdzono), pewnie ja (bo też nie lubię włazić nikomu w bułę poznańską,a tu "zaatakowalem" jedną z ulubienic forum) i paru innych Forumowiczów, po drugiej Małgoś2, Nefer, nitubaga i również paru innych Forumowiczów, jest też niewielki zbiór wspólny wygląda na to, że podziały zostały wykreowane w trakcie tegorocznego zlotu i ci co maczali w tym paluchy, sami sobie wystawiają świadectwo, a to powoduje, że czytając co niektóre posty, można rzec: MAŁOSTKOWI HIPOKRYCI jestem wielce daleki od nastawiania się do kogoś na nie, ale skoro ten ktoś daje dobitnie do zrozumienia, że ma swoje grono i w du.pie resztę, to już jego problem, nie mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.10.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 MonikaC - nie , to forum przestałoby istnieć wtakiej formie w jakiej go mamy .... to juz nie byłoby forum przyjazne jak teraz (momentami ostatnio niestety nie zawsze) ... to byłby ring na którym odbywałyby sie regularne walki jak ta miedzy nitubaga i jej developerem... mamy tutaj kawałek miejsca sieciowego gdzie bywaja wspaniali ludzie - ludzie którzy chcą sobie pomagać wzajemnie .... dlaczego chcecie to rozpieprzyć? jaki macie w tym interes oprócz swojego - co nitubaga pokazuje od jakiegos czasu? Kto jak kto, ale Ty powinnaś odróżniać robienie wiatru i lansowanie się od pomagania sobiena tym forum. Właśnie sobie pomagamy. Właśnie oszczędzamy ludziom setek tysięcy złotych wywalonych w błoto. Bo to forum to nie tylko buzi-dupci i słodzenie sobie - to również ostrzeganie przed katastrofą. Przykre, ze tego nie rozumiesz. Myślałaś, że wiesz jaki jest cel tego forum. I że nie chodzi tu tylko o maślana oczka i słodkie pierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.10.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 i trochę z innej beczki co do lubienia i nie lubienia się tu, na forum, to zapewne widać podział na forum na dwa obozy do jednej ze stron zalicza się Daggulka, sSiwy12 (bo nie lubi kogoś tam, jak wyżej stwierdzono), pewnie ja (bo też nie lubię włazić nikomu w bułę poznańską,a tu "zaatakowalem" jedną z ulubienic forum) i paru innych Forumowiczów, po drugiej Małgoś2, Nefer, nitubaga i również paru innych Forumowiczów, jest też niewielki zbiór wspólny wygląda na to, że podziały zostały wykreowane w trakcie tegorocznego zlotu i ci co maczali w tym paluchy, sami sobie wystawiają świadectwo, a to powoduje, że czytając co niektóre posty, można rzec: MAŁOSTKOWI HIPOKRYCI jestem wielce daleki od nastawiania się do kogoś na nie, ale skoro ten ktoś daje dobitnie do zrozumienia, że ma swoje grono i w du.pie resztę, to już jego problem, nie mój Barbossa - nie wiem o czym piszesz. Jeśli masz jakiś problem i dzielisz ludzi na jakieś obozy to jest to Twoja prywatna sprawa. Proponuję też zajrzeć do netykiety, bo Twojej pseudo-psychologiczne analizy również mnie nie interesują. Nie Ty będziesz mnie osądzał czy mam kogoś w dupie czy nie . NIe interesuje mnie co o mnie myślisz i co myślisz o innych Folrumowiczach. Nie isteresuje mnie Twoja opinia kto jest SUPER FAJOWY, a kto jest HIPOKRYTĄ. Mam tylko prośbę - zachowaj swoje demony dla siebie. Bo to co tu uprawiasz to zwykły brak kultury. I to tacy kolesie tak Ty dzielą ludzi. Więc może się zastanów nad tym co robisz. Dla mnie EOT. To żenada po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.10.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Kto jak kto, ale Ty powinnaś odróżniać robienie wiatru i lansowanie się od pomagania sobiena tym forum. Właśnie sobie pomagamy. Właśnie oszczędzamy ludziom setek tysięcy złotych wywalonych w błoto. Bo to forum to nie tylko buzi-dupci i słodzenie sobie - to również ostrzeganie przed katastrofą. Przykre, ze tego nie rozumiesz. Myślałaś, że wiesz jaki jest cel tego forum. I że nie chodzi tu tylko o maślana oczka i słodkie pierdzenie. a to już nieładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.10.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Barbossa - nie wiem o czym piszesz. Jeśli masz jakiś problem i dzielisz ludzi na jakieś obozy to jest to Twoja prywatna sprawa. Proponuję też zajrzeć do netykiety, bo Twojej pseudo-psychologiczne analizy również mnie nie interesują. Nie Ty będziesz mnie osądzał czy mam kogoś w dupie czy nie . NIe interesuje mnie co o mnie myślisz i co myślisz o innych Folrumowiczach. Nie isteresuje mnie Twoja opinia kto jest SUPER FAJOWY, a kto jest HIPOKRYTĄ. Mam tylko prośbę - zachowaj swoje demony dla siebie. Bo to co tu uprawiasz to zwykły brak kultury. I to tacy kolesie tak Ty dzielą ludzi. Więc może się zastanów nad tym co robisz. Dla mnie EOT. To żenada po prostu. czyli jednak a do głównej części mojej wypowiedzi się nie odniesiesz? źle, czy dobrze myślę? tu nie pomożesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.10.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Jesuuuuuuuuuuuuuuu, Wy jesteście nienormalni że niby co,że jaklubię Małgoś, to już nie mogę lubieć Siwego ??????? Jak nie przepadam za forumowiczem X. to już mam pałać nienawiścią do wszystkich jego znajomych ?????????????? Sztucznie dzielicie ludzi, a mnie się to bardzo nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 03.10.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Jesuuuuuuuuuuuuuuu, Wy jesteście nienormalni że niby co,że jaklubię Małgoś, to już nie mogę lubieć Siwego ??????? Jak nie przepadam za forumowiczem X. to już mam pałać nienawiścią do wszystkich jego znajomych ?????????????? Sztucznie dzielicie ludzi, a mnie się to bardzo nie podoba no własnie... niemilo się zaczyna robić w tym wątku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 03.10.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Jakoś nikt nie pisze tu o elementarnych zasadach uczciwości i rzetelności – także w załatwianiu takich spraw. Chórek mówi: „To kryształ bez skazy”, a są tacy co widzą skazę – w tym ja. Deweloper to paprak - przedstawione zdjęcia i opisane fakty potwierdzają tą tezę. Ale dotyczy to JEDNEJ osoby, a nie dwóch, a to jest różnica, bo to jest OSZUSTWO. Uprzedzając – sprawa jest słuszna, ale czy wszystkie chwyty są dozwolone, w tym OSZUSTWO ? I co jeszcze gloryfikacja i miano męczennicy FM – bo do tego cała ta dyskusja zmierza. Zawsze i wszędzie będę nazywał rzeczy po imieniu – zapewne nie zwiększy to grona moich „wielbicieli”, a wręcz przeciwnie. Ale tak jestem „zaprogramowany”. FINITO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.10.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A co do działań "po cichu" - to mam pytanie do Ponurego: w czym klient Arbud Developement jest gorszy od Retrofood? Klienta wywalono w minutę bez ostrzeżenia, bez weryfikacji jego prawdomówności... w minutę ? wątek zaistniał na forum na początku tygodnia - Redakcja miała zatem do piątku niemal tydzień czasu na weryfikację mojej prawdomówności wątek odrębny powstał: Wto 29/09/2009 11:18; ostatni wpis w nim: Czw 01/10/2009 18:46 ale to szczegół co do retrofood to nie stworzył on nowego nicka w rodzaju "wróg nitubagi", a wątek wyleciał równie szybko jak 'Klienta', tzn. w momencie kiedy przekroczył dopuszczalną miarę awantury wnosiłem o bana dla retro, ale "zbanowal się sam", bo potem go i tak długo nie było co do weryfikacji prawdomówności - nie o to chodzi, chodzi o stworzenie "nicka negatywnego" i wpisy odpowiednio ustawiające wątek w google wystarczyło to samo napisać pod stałym nickiem [tylko bez kilkunastu powtórzeń nazwy dewelopera w jednym poście] - wszystko byłoby jasne i wątek nie wyleciałby, bo nie o ochronę dewelopera tu chodzi ???? czemu Klient nie otrzymał łaski upomnienia na priwie? bo miał tylko 4 posty? więc jednak licznik postów tu decyduje? nie licznik, a działania szkodzące Forum Co do zniesławienia... to już 12 lutego 2009 r dostałam pismo od Arbud Development informujące mnie że złożą zawiadomienie do prokuratury jeśli nie przestanę działalności na tym forum i nie złoże oświadczenia odwołującego poprzednie komentarze. Nie przestałam, nie odwołałam i żadem z prokuratorów nigdy się do mnie nie pofatygował... dlaczego? może dlatego że nie ma podstaw do pomówień? tego nie wiem, natomiast jestem zdania, że FM nie powinno ułatwiać działań nie do końca legalnych, świadomie obliczonych na szkodzenie innym; zresztą wieloletnie działania Redakcji świadczą właśnie o tym, że wszystko co szkodzi FM jest usuwane i kasowane wszystko co piszę i mówie jest prawdą. W tej sytuacji najmniejsze kłamstwo, najmniejsze koloryzowanie może mnie zbyt wiele kosztować... więc dokładnie wiem co piszę. bardzo jestem ciekaw, jakie miny mieli ci od developera - oto nowy nick kogoś znakomicie znanego, znakomicie znane z innego wątku zdjęcia i problemy, a potem pielgrzymki znajomych i komentarze w rodzaju "o rany".. byłoby nawet smieszne, gdyby nie było tak kompletnie beznadziejne Dodatkowy minus - zrobił to ktoś, kogo paręnaście osób obdarowało szczególnym tytułm. Efilo ma rację. Ja tylko pragnę przypomnieć, ze o tytuł nie zabiegałam... jest mi on nie potrzebny do tego by walczyć o swoje inwestorskie prawa w każdy sposób zgodny z prawem... włączając w to czarny PR!!! pamiętając filmy o Bruce Lee czarny pas kojarzę z odwagą a co do działań zniesławiajacych - na czarny PR-u tutaj musiałby się zgodzić właściciel FM ale byłby czystej krwi szaleńcem gdyby dopuszczał taką możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.10.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 czyli jednak a do głównej części mojej wypowiedzi się nie odniesiesz? źle, czy dobrze myślę? tu nie pomożesz? Odnoszę się do tej części do ktorej mam ochotę. Nie zamierzam tłumaczyć inteligentnemu skądinąd człowiekowi, że jego rozgryweczki mnie nie interesującą. To jest FORUM BUDOWLANE. Czytałeś powody dla których zniknął dziennik Kaśki i komentsy ? Czytałeś wypowiedź Kaśki ? Czego nie rozumiesz w kwestii AD ? NIe zamierzam dyskutowac o tym kogo lubię, kogo nie lubię z kim piję a z kim nie. NIe zamierzam dzielić ludzi na lepszych, gorszych, hiopokrytów i zbawców świata. Nie czuję się kompetentna. Forum jest duże - nie trzeba się koniecznie spotykać, Barbossa, wiesz ? Czy jeszcze jakąś część Twojej światłej wypowiedzi pominęłam ? Ale wiesz - w zasadzie to pytanie retoryczne. Po Twoich "sądach" na temat innych forumowiczów nie mam ochoty z Tobą rozmawiać. Na szczęście mam wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.10.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 ... Sztucznie dzielicie ludzi, a mnie się to bardzo nie podoba nie Wy i nie "dzielicie' tylko ja i zauważyłem takie zjawisko swoją drogą niezła zadyma ostatni wpis przed blokadą: Czw, 1 Październik 2009 16:09 poszukujący temat: Pią, 2 Październik 2009 14:50 pierwszy po odblokowaniu: Sob, 3 Październik 2009 10:12 zaiste szybka reakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 03.10.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 ....... bardzo jestem ciekaw, jakie miny mieli ci od developera - oto nowy nick kogoś znakomicie znanego, znakomicie znane z innego wątku zdjęcia i problemy, a potem pielgrzymki znajomych i komentarze w rodzaju "o rany".. byłoby nawet smieszne, gdyby nie było tak kompletnie beznadziejne ...... aaa, to o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts