Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Reguły Forum

OK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 320
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Prawda, prawda. :p

Ja chcialam tylko "rozladowac sytuacje". :wink: Ale Wy dorosly i wolny ludzie jestescie wszyscy. Ja do nikogo nic nie mam, na szczescie.

Zelcia , wiem rybeńko moja kofana ... Ty to dobroć chodząca jesteś ... :D

Co cicho, co cicho... jesteś dobra jak niewiemco, to masz za swoje 8)

Kto czytał dziennik suzis(ja dopiero dzisiaj :-? ) ten zwrócił uwagę ,ze są tam dla niej rady zeby zalogować się pod innym nickiem i opisać jeszcze raz problem

dla wzmocnienia efektu jako następna poszkodowana osoba.

Wydaje mi się ,że Nitu postanowiła tak zrobić....

Moze gdyby pisała z kawiarenki internetowej....

świetne rady.. świetne :-?

Jest taki wątek''maszyna do szycia-jaka''w którym Ponury ciągle pokazuje osoby ,które w celach reklamowych mnożą byty jak meduza głowy.

Pytanie-czy takie osoby są banowane?

czy powyższy tekst wyraża DOKŁADNIE to, o co chciałaś spytać ?

jesli tak, to może wskaż mi miejsca, w których "ciągle pokazuję osoby"

czy redakcja może być pociągnięta do odpowiedzialności przez nierzetelne firmy,wymienione z nazwy ,za szkalowanie wizerunku :-?

jak najbardziej, a Murator SA ostrzega w regulaminie portalu, że winnego użytkownika obiąży kosztami takiego postepowania [pkt 2.5]

http://www.muratordom.pl//pliki/Regulamin_nowy_muratordom.pdf

Wątek nie miał na celu wyjaśniania, kto ma rację, czy Nitubaga to grzeczna dziewczynka, ilu osobom podpadła i komu, nie miał również na celu wyjaśniania ile grupek jest na forum i w jakich konfiguracjach.

Miał na celu tylko i wyłącznie wyjaśnienie, co się stało z Nitubagą i ewentualny jej powrót na forum.

Sprawa została wyjaśniona w sposób mnie satysfakcjonujący. Nitubaga wróciła. Cała reszta to OT.

W związku z tym, jako autor poproszę o zamknięcie wątku.

Proponuję odwrotnie - dać się wszystkim ludziom wypowiedzieć i wszelkim niejasnościom wyjaśnić w tym watku

zamknięcie go nie zlikwiduje problemu - poruszono tu wiele spraw pobocznych, wylano sporo pomyj na redakcję.. więc niech ten temat coś przyniesie, a nie będzie kolejną awanturą bez żadnych pozytywów

Wątek nie miał na celu wyjaśniania, kto ma rację, czy Nitubaga to grzeczna dziewczynka, ilu osobom podpadła i komu, nie miał również na celu wyjaśniania ile grupek jest na forum i w jakich konfiguracjach.

Miał na celu tylko i wyłącznie wyjaśnienie, co się stało z Nitubagą i ewentualny jej powrót na forum.

Sprawa została wyjaśniona w sposób mnie satysfakcjonujący. Nitubaga wróciła. Cała reszta to OT.

W związku z tym, jako autor poproszę o zamknięcie wątku.

Proponuję odwrotnie - dać się wszystkim ludziom wypowiedzieć i wszelkim niejasnościom wyjaśnić w tym watku

zamknięcie go nie zlikwiduje problemu - poruszono tu wiele spraw pobocznych, wylano sporo pomyj na redakcję.. więc niech ten temat coś przyniesie, a nie będzie kolejną awanturą bez żadnych pozytywów

W porządku. Też widzę potrzebę wyjaśnienia paru spraw, choć miałam nadzieję na inny wątek i przeniesienie ostatnich wypowiedzi.

Ale w takim razie pozwolę sobie zmienić tytuł wątku na bardziej neutralny.

Co cicho, co cicho... jesteś dobra jak niewiemco, to masz za swoje 8)

Wytlumacze co nieco aby nie bylo. 8)

Ja jestem po prostu leniwa. Aby w dupe kopnac trzeba nie byc leniwym. Oto caly sekret tej dobroci. :D

A teraz cicho! :lol:

Dobranoc Panstwu! :wink:

Ponury-mój post nie był zarzutem doCiebie tylko próbą zrozumienia

reguł tu panujących.Abstrachując od sprawy Nitu.

Czy stwierdzenie przez redakcję,ze ktoś mnoży jednopostowe byty dla reklamy lub polemiki skutkuje banem lub ostrzezeniem.

Oczywiście nie dotyczy to sytuacji kiedy znany forumowicz mający problemy osobiste nie chce rozmawiać pod swoim nickiem.

Ponury-mój post nie był zarzutem doCiebie tylko próbą zrozumienia reguł tu panujących.Abstrachując od sprawy Nitu.

Nie chodzi o zarzut, tylko napisałaś o czymś, co nie istnieje; a jeśli sie mylę, podaj linki do miejsc, gdzie "ciągle pokazuję osoby"

Czy stwierdzenie przez redakcję,ze ktoś mnoży jednopostowe byty dla reklamy lub polemiki skutkuje banem lub ostrzezeniem.

W pierwszej sytuacji - reklamy, spamowania, udawania zadowolonego klienta - zazwyczaj natychmiastowym; w przypadku recydywy jest to ban na wszystkie nicki

Polemika - drugi/kolejny nick często wprowadza ferment bądź istnieje jedynie w celu popierania pierwszego (głównego) nicka, oczywiście wtedy też blokada

Natomiast nie ma czegoś takiego jak sztywne reguły blokad - kazdy przypadek jest indywidualny i odrębny

Czasem nawet lepiej jest takiego delikwenta zostawić, kiedy sytuacja jest ewidentna, a 'firma' i tak 'spalona' na FM, jak np. tu >> http://forum.muratordom.pl/post3680539.htm#3680539 ;)

Poszukuje dobrej maszyny do szycia z funkcją haftowania.

Zastanawiam sie nad Brother1200 lub nv900, ciekawie wygląda też SINGER FUTURA CE350 ale ostatnio ludzie narzekają na singery.

Zależy mi też na dobrym wyposażeniu w stopki typu owerlokowego, zawijająca, lamownik, do marszczeń itp oraz z chwytaczem rotacyjnym ponoć lepszy.

Bardzo proszę o rade co wybrać lub jeśli ma ktoś sprawdzoną maszyne to o polecenie modelu.

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik95303.htm

nie wiem o co tu chodzi

Chodzi o źle dokonany wpis - czyli założony nowy temat zamiast dopisania się do już istniejącego

kiedy z treści takiego postu wynika, że miał się znaleźć w konkretnym wątku, a nawoływania do wpisania go we właściwe miejsce pozostają bez echa, moderatorzy "wklejają" go w ten właśnie wątek, podjąc linka do profilu autora, a źle zamieszczony wpis/temat jest usuwany

Może macie pomysł, jak ten problem rozwiązać?

Po zapoznaniu się z wątkiem :o :o , doszedłem do 2 wniosków:

1) FURUM MURATORA jest jednym z najbardziej liberalnych poważnych forów internetowych, zawsze czułem się tu swobodnie i nigdy nie byłem upominany z żadnych powodów oraz już na pewno nie z powodu naruszania zasad tego FORUM ( a święty nie jestem) :roll: :oops: .

2) To Redakcja ponosi odpowiedzialność za to co się dzieje na tym forum i ma prawo do korygowania tego co się na nim dzieje (za co bardzo dziękuje). Jeżeli ktoś twierdzi że są tu naruszane jego prawa to niech nie wpada w histerie tylko przeniesie się na inne forum, pozna nowych ludzi i moderatorów, tam na pewno będzie mu dużo lepiej.

Bo gdyby mnie zbanowano to bym się najpierw zastanowił dlaczego to zrobiono i następnie spalił ze wstydu jak mogło dojść do takiej sytuacji. I na pewno nie pokazał bym się długo na takim FORUM z czystej przyzwoitości i odrobiny samokrytycyzmu jaką kazdy normalny człowiek powinien posiadac. Cóż niektórzy mają inna wrażliwość i niestety Redakcja musiała ich w tym wyręczyć za co bardzo serdecznie JEJ dziękuje.

Chwileczke, wydawalo mi sie, ze zgodnie z regulaminem Redakcja NIE PONOSI odpowiedzialnosci za wpisy forumowiczow. Bo gdyby tak bylo, to kazdy (ze mna wlacznie) moglby skarzyc Redakcje chociazby za to, ze zostal nabrany na pochwalajace partaczy wpisy falszywek. Jesli Redakcja mialaby weryfikowac wpisy negatywne, musialaby tez weryfikowac pozytywne. Brzmi to niewykonalnie...