diosss 02.10.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam, czy w kiedy się zgadzam na postawienie słupa na swojej działce a nieruchomość to hipoteka banku to czy ów banku musi wyrazić na to zgodę? Czy w ogóle słupy wpisuje się do KW? Czy wystarczy jedynie moja zgoda? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.10.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam, czy w kiedy się zgadzam na postawienie słupa na swojej działce a nieruchomość to hipoteka banku to czy ów banku musi wyrazić na to zgodę? Czy w ogóle słupy wpisuje się do KW? Czy wystarczy jedynie moja zgoda? Pozdrawiam. Nie wiem jak jest formalnie, ale bank udziela kredytu pod hipotekę działki o określonej wartości. Postawienie tam słupa zmienia wartość działki, czyli można by próbować to podciągnąć pod działanie na szkodę banku (bo zmienia się ryzyko takiego kredytu). Ale ja tylko zgaduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravic 02.10.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam, czy w kiedy się zgadzam na postawienie słupa na swojej działce a nieruchomość to hipoteka banku to czy ów banku musi wyrazić na to zgodę? Czy w ogóle słupy wpisuje się do KW? Czy wystarczy jedynie moja zgoda? Pozdrawiam. Słupów się do KW nie wpisuje (najwyżej jakąś służebność) Bankowi nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regut1 02.10.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam, czy w kiedy się zgadzam na postawienie słupa na swojej działce a nieruchomość to hipoteka banku to czy ów banku musi wyrazić na to zgodę? Czy w ogóle słupy wpisuje się do KW? Czy wystarczy jedynie moja zgoda? Pozdrawiam. Co do zasady to zgoda banku nie jest potrzebna ale zależy też jaki to słup i co masz w umowie z bankiem. Najprościej przeczytaj umowę lub zadzwoń do banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolix 04.10.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Bank ma zabezpieczenie na całej nieruchomości, ale o słup nie musisz mieć zgody banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts