Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spawanie zawiasów do dużej bramy

czech55

Recommended Posts

wszystko pieknie i poprawnie opisano lecz czy to dużo da jeżeli zostanie brama poprawnie ustawiona do spawania a przetop - spaw nie zostanie poprawnie wykonany ?

Jak zły przetop dasz to Twoja praca da Ci choć przez chwilę obraz jak powinna wyglądać brama :D ;później uciekaj (uważaj) abyś bramy na nogach nie miał.

Witam.

Raczej nie radzę spawać zawiasów Dużej bramy jeśli nie ma się odpowiednich umiejętności (doświadczenia).

np zawias taki jak ja mam u siebie spawany jest w pionie , dla jednych łatwe a dla innych będzie trudne a spotkałem magika który spawał w tej pozycji z góry na dół :D belke która miała podtrzymywać podest :o , mogło sie to żle skończyć :wink:

Witam.

Raczej nie radzę spawać zawiasów Dużej bramy jeśli nie ma się odpowiednich umiejętności (doświadczenia).

np zawias taki jak ja mam u siebie spawany jest w pionie , dla jednych łatwe a dla innych będzie trudne a spotkałem magika który spawał w tej pozycji z góry na dół :D belke która miała podtrzymywać podest :o , mogło sie to żle skończyć :wink:

Dla tego przypadku może to nie istotne, ale zdarza się również konieczność spawania spoin pionowych z góry na dół.

Gość ANSEXXX
Elektrody są różne :wink:

Ale kto je kupuje i kto spawa że tak powiem odwrotnie skoro można od dołu :D A tak wogóle to tylko przykład , bardziej chciałem wyrazić to że nieraz trzeba mieć jakieś pojęcie o tym co się chce zrobić żeby nie narobić bidy.

pozdr

dokładnie w kazdej dziedzinie !!!!!!!

• 2 weeks później...
Jeżeli ktoś ma awersję do spawania zawiasów to są zawiasy przykręcane do słupa z możliwością regulacji skrzydeł bramy w pionie . Jedyne miejsce gdzie zawias jest przyspawany to skrzydło bramy . Skrzydeł bramy z takimi zawiasami nie musimy wstępnie zespawywać w celu łatwiejszego montażu .