czech55 02.10.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witajcie, ostatnio spotkałem się z kolejnym problem, do rozwiązania którego potrzebna mi jest Wasza pomoc. A mianowicie: jak wspawać zawiasy do dużej bramy żeby równo na nich siedziała? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 02.10.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Wstawiasz bramę na miejsce, podpierasz by się nie ruszała, spawasz, usuwasz podpórki, używasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 04.10.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Przy montażu , żeby był łatwiejszy można prowizorycznie zespawać dwa skrzydła bramy co ułatwi ustawienie bramy i przyspawanie zawiasów . Potem rozcinamy skrzydła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 04.10.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 wszystko pieknie i poprawnie opisano lecz czy to dużo da jeżeli zostanie brama poprawnie ustawiona do spawania a przetop - spaw nie zostanie poprawnie wykonany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 06.10.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 wszystko pieknie i poprawnie opisano lecz czy to dużo da jeżeli zostanie brama poprawnie ustawiona do spawania a przetop - spaw nie zostanie poprawnie wykonany ? Jak zły przetop dasz to Twoja praca da Ci choć przez chwilę obraz jak powinna wyglądać brama ;później uciekaj (uważaj) abyś bramy na nogach nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 06.10.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam. Raczej nie radzę spawać zawiasów Dużej bramy jeśli nie ma się odpowiednich umiejętności (doświadczenia). np zawias taki jak ja mam u siebie spawany jest w pionie , dla jednych łatwe a dla innych będzie trudne a spotkałem magika który spawał w tej pozycji z góry na dół belke która miała podtrzymywać podest , mogło sie to żle skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.10.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam. Raczej nie radzę spawać zawiasów Dużej bramy jeśli nie ma się odpowiednich umiejętności (doświadczenia). np zawias taki jak ja mam u siebie spawany jest w pionie , dla jednych łatwe a dla innych będzie trudne a spotkałem magika który spawał w tej pozycji z góry na dół belke która miała podtrzymywać podest , mogło sie to żle skończyć Dla tego przypadku może to nie istotne, ale zdarza się również konieczność spawania spoin pionowych z góry na dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramzeus 07.10.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Do spawania z góry do dołu są odpowiednie elektrody. Spawasz bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 07.10.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Elektrody są różne Ale kto je kupuje i kto spawa że tak powiem odwrotnie skoro można od dołu A tak wogóle to tylko przykład , bardziej chciałem wyrazić to że nieraz trzeba mieć jakieś pojęcie o tym co się chce zrobić żeby nie narobić bidy. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 07.10.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Elektrody są różne Ale kto je kupuje i kto spawa że tak powiem odwrotnie skoro można od dołu A tak wogóle to tylko przykład , bardziej chciałem wyrazić to że nieraz trzeba mieć jakieś pojęcie o tym co się chce zrobić żeby nie narobić bidy. pozdr dokładnie w kazdej dziedzinie !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 16.10.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Jeżeli ktoś ma awersję do spawania zawiasów to są zawiasy przykręcane do słupa z możliwością regulacji skrzydeł bramy w pionie . Jedyne miejsce gdzie zawias jest przyspawany to skrzydło bramy . Skrzydeł bramy z takimi zawiasami nie musimy wstępnie zespawywać w celu łatwiejszego montażu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts