nowaogrodniczka 02.10.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam. Może ktoś będzie w stanie mi odpowiedziec dlaczego po uruchomieniu kominka mam dym w pokojach. Może wytłumacze to bardziej jasno....otóż ostatnio mój małżonek postanowił na noc zostac w domu, ale ze było bardzo zimno postanowił rozpalić w kominku. Kominek spełnia role bardziej dekoracyjna i ma być odpalany tylko w razie potrzeby wiec nie jest to typowy kominek do ogrzewania domu, ma byc on jednak podłączony do rekuperatora aby właśnie w zimne dni dogrzewał , jeśli ogrzewaniu nie podoła pompa ciepła. Dziury w stropie juz sa porobione na umieszczenie anemostatów jednakże rekuperator nie jest jeszcze podłączony i rury nie sa rozciągnięte. I dlatego moje pytanie skąd ten dym w sypialni, przeciez w tym przypadku powinien jeszcze wydostawać się przez komin...tak mi się przynajmniej wydaje. Czy ktoś może wie dlaczego tak sie dzieje??? Czekam na podpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 02.10.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Jeśli kominek był rozpalany pierwszy raz to możliwe że jest to dym wypalającej się farby na wkładzie.Powinno ustać po kilku przepaleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 02.10.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 temat do wymiany doświadczeń bardziej się nadaje, ale opcje są 2 albo masz nieszczelne połaczenie kominek komin albo sam komin. No chyba że zanim napalił dym przy otwartych drzwiczkach się wydobywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaogrodniczka 02.10.2009 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Chciałam zaznaczyć że dym pojawił się w sypialni czyli w innym pomieszczeniu niż kominek jest umiejscowiony, więc może to rzeczywiście coś jest nie tak z kominem...chociaz w kominku było już już wcześniej rozpalane i nie zauważyliśmy tego problemu..no ale to było w ciągu dnia i nikt może nie zwrócił na to uwagi bo skupiliśmy się na samym kominku a nie na tym co się dzieje w innych pokojach, a teraz w nocy poprostu dopiero problem sie pokazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xisio 02.10.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Uważaj z tym paleniem i spaniem, bo jak w sypialni to mozesz juz nie napisać kolejnego posta na tym forum jak napalisz dobrze.Sprawdz komin i połączenia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts