michalsiak 02.10.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Cześć Nie mam jeszcze ocieplenia w związku z czym piana przy oknach jest narażona na działanie warunków atmosferycznych. No i niestety zauważyłem że przy intensywnych deszczach w paru miejscach przecieka. Np pod oknami tarasowymi. Liczę na to że jak założę parapety to woda nie będzie tam się dostawać ale co zrobić z krawędziami okien? Może wywalić fragment piany i zapiankować jeszcze raz ?Czy może wyskrobać na pewną głębokość i pociągnąc świeżą pianką po wierzchu ?? Nie zanosi się zebym mial w tym roku ocieplenie więc muszę jakoś to zrobić żeby przeżyć bez zaciekania. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 02.10.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Piana jest do montażu. Jej zadaneim nie jest izolacja p/wilgociowa i nie ma takich cech..A nie masz czasem problemu z izolacją tarasu przy tych oknach trasowych ? Masz tam wywiniętą folię ? Taras nie jest wyżej od wylewki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 03.10.2009 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A jak izolować taras od okien i trzwi tarasowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 03.10.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A jak izolować taras od okien i trzwi tarasowych? ja wysmarowałem dysperbitem , potem położono beton , między ramę drzwi a beton wcisnełem poliuretan i na to wszystko 3 warstwy folii w płynie , ostatnio lało u nas przez 2 dni , od środka jest sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 03.10.2009 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 A nie masz czasem problemu z izolacją tarasu przy tych oknach trasowych ? Masz tam wywiniętą folię ? Taras nie jest wyżej od wylewki ? okna tarasowe są ale nie ma tarasu Będzie drewniany. Mam podmurowane betonem komókowym i uszczelnione pianką no i przez te szczeliny z pianki gdzieś przesiąka na to wszystko 3 warstwy folii w płynie może to jest jakieś tymczasowe rozwiązanie, uzupełnić pianę do lica muru - obciąć równa z profilem i przesmarować folią w płynie. Może da radę jako tymczasowe uszczelnienie styku muru z ramą. co myślicie michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 03.10.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Nie zanosi się zebym mial w tym roku ocieplenie więc muszę jakoś to zrobić żeby przeżyć bez zaciekania. W takim razie musisz zabezpieczyć pianę przed UV bo jak nie to w przyszłym roku może się okazać, że już jej wcale nie ma Wystarczy pomalowanie farbą, zaklejenie taśmą, zaciągnięcie klejem do siatki, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.10.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Cześć Nie mam jeszcze ocieplenia w związku z czym piana przy oknach jest narażona na działanie warunków atmosferycznych. No i niestety zauważyłem że przy intensywnych deszczach w paru miejscach przecieka. Np pod oknami tarasowymi. Liczę na to że jak założę parapety to woda nie będzie tam się dostawać ale co zrobić z krawędziami okien? Może wywalić fragment piany i zapiankować jeszcze raz ? Czy może wyskrobać na pewną głębokość i pociągnąc świeżą pianką po wierzchu ?? Nie zanosi się zebym mial w tym roku ocieplenie więc muszę jakoś to zrobić żeby przeżyć bez zaciekania. pozdro wyciac zestazala piane, uzupelnic ubytki nowa, zakryc tymczasowo folia lub od razy wykonac wymagane obrobki. firma te okna jedynie wsadzila w otwory na nie przeznaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 04.10.2009 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 wyciac zestazala piane, uzupelnic ubytki nowa, zakryc tymczasowo folia lub od razy wykonac wymagane obrobki. tak zrobie tylko jeżeli faktycznie nie będę miał ocieplenia to zaciągnąćto klejem na siatce ? firma te okna jedynie wsadzila w otwory na nie przeznaczone nie spotkałem się w okolicy żeby zrobili inaczej - podejrzeważ że przerzucają robotę na gości od elewacji. michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.10.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Pianka do montażu okien nie ma właściwości uszczelniających - ona przepuszcza wodę.Więc nikt na nikogo roboty nie zrzucił - po prostu nie zaizolowałeś tego miejsca. Przyjdzie elewacja będzie good. Ale to nie jest sprawa montażystów okien kiedy zamierzasz je uszczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts