Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brama garażowa

Recommended Posts

WERI ja rozumiem, że forum, że ludzie sobie pomagają, polecają i zachwalają (z reguły to co sami mają). Ale może samemu też coś warto zrobić.... ?

Jeśli mimo to nie chce Ci się to proszę:

1. http://forum.muratordom.pl/brama-garazowa-jaki-producent,t12703.htm

2. http://www.wisniowski.pl/lng_pl/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=64&wojewodztwo=slas[/b]

Horman ma w promocji za 2999 zł z 7%vat. Ja za Krispol z montażem i 2 pilotami płaciłem 3600 czyli cena podobna. Oczywiście złoty dąb.

Brak najważniejszej informacji, która w tym przypadku się jednak liczy zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn czyli rozmiaru...

poraźcie jaka bramę garażowa wybrać ,oczywiście w rozsądnej cenie na co zwrócić uwagę przy wyborze

Przede wszystkim to sobie obejrzyj Normstahla, Krispola,Wiśniowskeigo, Hormanna.. itd. Jak już sobie obejrzysz i będziesz miał pogląd na sprawę i będziesz już widział że liczy się solidne wykonanie (a nie dołączony lakierek do naparawek) to wróć do Normstahla i kup :wink:

Bozdrawiam

Browar

WERI ja rozumiem, że forum, że ludzie sobie pomagają, polecają i zachwalają (z reguły to co sami mają). Ale może samemu też coś warto zrobić.... ?

Jeśli mimo to nie chce Ci się to proszę:

1. http://forum.muratordom.pl/brama-garazowa-jaki-producent,t12703.htm

2. http://www.wisniowski.pl/lng_pl/index.php?option=com_content&task=view&id=48&Itemid=64&wojewodztwo=slas[/b]

no naszczęsie ja także rozumiem ,że nowa jestem ,mało pisze i z obserwacji widzę że spora grupa forumowiczów takowaych jak ja nie bardzo lubi, bo inaczej to normalnie za to "pogrubienie " to bym urazić się musiala :D

mimo wszystko dzieki za wszelakie rady bo jednak uważam ze najlepiej zapytać ,kogoś kto już cokolwiek na ten temat moze powiedzieć z własnego doświadczenia ,bo przegladać strony producentów,gzie każdy zachwala swoje to nie sztuka i to jest chyba oczywiste

jeszcze raz bardzo dzięki za rady :wink:

Ja też jestem ze Śląska. Bramy szukałem intensywnie w grudniu ubiegłego roku, a zamawiałem w czerwcu. Przekopałem się przez informacje na forum, katalogi producentów, byłem w Tychach na targach budowlanych (gdzie co nieco się wystawiało) itd itp. Próbowałem też przez Tamir w Pszczynie, hurtownię w której sporo kupowałem. Poprosiłem o oferty z Hormanna, Normstala, Wisniowskiego i z firmy Droma. W efekcie mam z firmy na N. Jak już wiedziałem czego chcę - szukałem żeby było najtaniej. I znalazłem, na allegro. Nie wiem czy brama jest dobra czy zła, ja jestem zadowolony, zarówno z bramy jak i z napędu. Innych nie mam, więc trudno polecać lub krytykować. Pozdr.

Wirecki -dzięks :D dla mnie takie opinie to bardzo dużo,ja także mam już kilka wycen ale ceny mnie powalają , ja potrzebuje 2 bramy 248x212,

garaż mam podwójny i postanowilismy jednak zrobić dwie osobne bramy a nie jeddna dużą ,czy dobrze , nie wiem ,wydawało nam się że tak będzie lepiej ale to jak wiele innych spraw wyjdzie w praniu :roll:

to jest oczywiste że każdy ma raczej doswiadczenie z brama tylko jednego producenta ,ale nie każdy może chwalić to co ma i na takie szczere mimo wszytsko opinie liczę

pozdr z drugiego końca śląska

Horman ma w promocji za 2999 zł z 7%vat. Ja za Krispol z montażem i 2 pilotami płaciłem 3600 czyli cena podobna. Oczywiście złoty dąb.

Brak najważniejszej informacji, która w tym przypadku się jednak liczy zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn czyli rozmiaru...

Wojtku,w reklamach jest rozmiar 240x212,5.

Tacim nie podał rozmiaru, ale nie tylk oto ma znaczenie:

- wygląd paneli, rodzaj spręzyń, wielkość nadproża i konieczność zastosowania dodatkowych mocować, klasa automatu itp..

ja wybrałam Wiśniowskiego, sporo tańszyod hormana - można się było naprawdę potargować, sprzedawca zszedł mocno z ceny.
I to jest sedno sprawy. Wszędzie można się targować choć niektórzy nie chcą zejść z ceny. Dystrybutora N mam 1200 m od domu w budowie a kupilem u tego, który miał do mnie 25km.

Ceny katalogowe/ofertowe są różne. Ceny końcowe każda firma może dać najlepsze.