Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycena roboty

tacim

Recommended Posts

Nie krzyczcie aby, że tutaj pytam bo się będę jąkał jest taka bajeczka: domek 200m2 po podłodze (119 użytkowa) łacznie z garażem kotłownią itd. Trzeba zrobić: połozyć styropian,kanalizę, wodę, gaz, 130 m3 podłogówki itd itd sio do samego końca czyli uruchomienia pieca CO+CWU gazowego pełna 100% robota hydraulika a nawet więcej. Ile to wsio może kosztować chodzi o robociznę. Aha jedna łazienka + małe WC i kuchnia 2-3 grzejniki .

Nie krzyczcie aby, że tutaj pytam bo się będę jąkał jest taka bajeczka: domek 200m2 po podłodze (119 użytkowa) łacznie z garażem kotłownią itd. Trzeba zrobić: połozyć styropian,kanalizę, wodę, gaz, 130 m3 podłogówki itd itd sio do samego końca czyli uruchomienia pieca CO+CWU gazowego pełna 100% robota hydraulika a nawet więcej. Ile to wsio może kosztować chodzi o robociznę. Aha jedna łazienka + małe WC i kuchnia 2-3 grzejniki .

Około miliona :)

macie rację nie ma głupich pytań są za to odpowiedzi hm dziwne. Poczekam na normalnego gościa Barbossa co do tel do majstrów to powiem Ci że paru "zaliczyłem" i dla każdego wycena roboty to tak jak by miał tajemnicę państwową zdradzić.

Popatrz na to co napisałeś. Jak to wycenić? Zadowoli Cię odpowiedź "od 10 tyś do 100 tyś"? każda z tych "wycen" jest równie prawdopodobna.

No i chyba tak mam :) czytałem co napisałem i jak na jakonika to nie jest źle . Co mam napisać o zaworach czy rurach jak nie znam się na tym zbytnio. Bardziej mi chodziło o to, że np Franek ma podobny dom też robił podłogówekę w całej chacie plus ew. 2-3 grzejnki i zapłacił tyle a tyle i już wiem na czym stoję. To nie ocieplanie sytro że na metry lajkonik policzy.

No i chyba tak mam :) czytałem co napisałem i jak na jakonika to nie jest źle . Co mam napisać o zaworach czy rurach jak nie znam się na tym zbytnio. Bardziej mi chodziło o to, że np Franek ma podobny dom też robił podłogówekę w całej chacie plus ew. 2-3 grzejnki i zapłacił tyle a tyle i już wiem na czym stoję. To nie ocieplanie sytro że na metry lajkonik policzy.

Na mój dom ( 159 m2 uzytkowej) komplet j/w bez układania styro i bez grzejników miałem wyceny : od 29 tyś do 37 tyś. zł ( kwiecień , maj 2008)

1. podłogówka na całości (280m2) ma mnie kosztować 4000zł robocizna z połączeniem pieców, sterowanie, wyjście do solara (który być może powstanie) + wyjście na basen.

2.kanaliza i woda - 4 łazienki - 3500zł

jak to się ma, do tego czy:

- mieszkasz w Warszawie, czy na kresach,

- czy zatrudniłeś pana Czesia, bez faktury i gwarancji,

- czy zatrudniłeś małą jednoosobową firmę,

- czy zatrudniłeś firmę z renomą i pewnością dobrej roboty,

- czy zastosowane materiały i technologie są takie same,

dla mnie rzucenie suchej cyfry o niczym nie mówi, :roll: